NATO Türkiye'nin yanında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
    Konu Sahibi
NATO Türkiye'nin yanında
Türkiye, Suriye'nin vurduğu keşif uçağıyla ilgili bugün gerçekleştirilecek NATO toplantısında istediğini alacak.

NATO üyesi ülkelere bugün, Suriye'nin Türk keşif uçağını uluslararası hava sahasında vurduğu bilgisi birliğin radarlarından alınan verilerle verilecek. Türkiye'nin 27 ülkeden tam destek alması bekleniyor.

NATO Daimi Temsilciler toplantısı öncesi kulisler Türkiye'nin bir sürprizle karşılaşmayacağı ve hayal kırıklığı yaşamayacağını söylüyor.
AB'DEN DESTEK ALINMIŞTI

Suriye'nin Türk keşif uçağını düşürmesinin ardından uluslararası kamuyonu harekete geçirmek için kolları sıvayan Türkiye, ilk sonucu dün yapılan AB Dışişleri Bakanları toplantısında aldı.
NATO DA AYNI TAVRI ALACAK

Suriye'ye kınama, itidal çağrısı ve Türkiye'nin ölçülü tepki vermesinin haklı bulunduğu bu toplantıyı, bugünkü NATO Daimi Temsilciler toplantısı takip edecek.

Toplantı öncesi NATO kulislerinde konuşulanları, NTV Brüksel Temsilcisi Güldener Sonumut aktardı:
"TÜRKİYE'NİN ARKASINDAYIZ MESAJI"

Türkiye herhangi bir sürprizle karşı karşıya kalmayacak. Aksine 27 NATO üyesi ülke Türkiye'ye, atacağı adımların arkasında yer alınacağına dair mesaj verecek. Türkiye'nin kazadan bugüne kadarki tezlerinde haklı olduğu ortaya çıkacak.
NATO RADARIYLA İSPATLANACAK

Ankara, Türk keşif uçağının seyir hattını NATO radarlarına dayanarak ortaya koyacak ve kaynak NATO radarları olduğu için bunlara itiraz gelmeyecek ve uçağın uluslararası hava sahasında vurulduğu kesinlik kazanacak. 4. maddeden yola çıkarak da, Türkiye'nin toprak bütünlüğü, egemenliği ve güvenliğinin tehdit altında olduğu müttefiklerce de kabul edilecek.
5. MADDE İÇİN ZEMİN OLUŞTURULACAK

Ankara 5. Maddeyi öne sürmeyecek ancak Suriye benzer bir harekette daha bulunursa, bu maddeyi devreye sokmak için hukuki zemin oluşturmuş olacak. Sonraki adım da, BM anlaşmasının 51. maddesine göre BM Güvenlik Konseyi'nden bir karar çıkana kadar, Türkiye'nin meşru müdafa hakkını cebinde tutması olacak.

AB dışişleri bakanlarının da Suriye'nin suçlu olduğu ve Türkiye'nin ölçülü bir tepki vermesinin meşru göründüğü yönündeki kararıyla, Türkiye hukuki ve uluslarası destekli bir zemin oluşturacak ve Suriye'den benzer bir hareket gelmesi durumunda, NATO'yla, tek başına ya da bir koalisyonla yapacağı müdahale meşru olacak. Bu da, BM Güvenlik Konseyi kararı olmadan yapılabilecek.
ERDOĞAN BUGÜN KONUŞACAK

Muhalefet partilerinin liderleriyle yapılan görüşmeler, dünkü Bakanlar Kurulu ve AK Parti MYK toplantılarının ardından, Başbakan Erdoğan bugün konuyla ilgili kapsamlı açıklamayı partisinin grup toplantısında yapacak.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Selim Baltaci
Cevap
0
Görüntüleme
206
Selim Baltaci
TheNightMare.
Cevap
0
Görüntüleme
375
TheNightMare.
jojo_va
Cevap
0
Görüntüleme
337
jojo_va
TheNightMare.
Cevap
1
Görüntüleme
443
Eren Değerli


Üst Alt