milagros_zuzu
Üye
Nasıhat gıbı ıtıraf ..
Çalıştığım tesisin mutfak ve pasta imalat sorumlusu olarak genel
tavsiyelerim:
1) Önünüze ikram olarak gelen ya da sipariş üzerine
istediğiniz acılı ezmeyi iyi kontrol edin, bu işten az da olsa
anlamıyorsanız yemeyin. Acılı ezme dünden artan çoban
salatasında yapılır, hatta müşteriden dönen artık salatayı
kullananlar bile var.
2) Sık gittiğiniz mekanların HCCP denetimine
sahip olmasını tercih edin.
3) Yemeğinizin içinden çıkan yabancı
maddelere yaygarayı koparın; ama yemeğinizden eldiven parçası
çıkarsa o mekana güvenin. Üretimdekilerin eldivenle
çalıştığının garantisidir, bazen doğrama esnasında eldivenin
sarkan uçları kesilebilir.
4) 'Mutfağımızı gezebilirsiniz'
tabelası gördüğünüz yerlerden uzak durun. En iyi gizleme ortada
bırakmaktır.
5) Ucuz lahmacunun kıyması %50 kavrulmuş pırasadan
oluşur, en iyi gurmeler bile tadını zor ayırır.
6) Ucuz cevizli
baklavada kullanılan cevizin de en az yarısı, kuruduktan sonra
robottan geçirilip kavrulan bayat ekmektir.
7) Kesinlikle ama kesinlikle yapılışını görmediğiniz ya da ev ortamında
tanıdığınız biri tarafından yapılmayan çiğ köfteyi yemeyin.
8) Evde yemeye özen gösterin ama ara sıra dışarı çıkın, yoksa
ben işsiz kalırım...
tavsiyelerim:
1) Önünüze ikram olarak gelen ya da sipariş üzerine
istediğiniz acılı ezmeyi iyi kontrol edin, bu işten az da olsa
anlamıyorsanız yemeyin. Acılı ezme dünden artan çoban
salatasında yapılır, hatta müşteriden dönen artık salatayı
kullananlar bile var.
2) Sık gittiğiniz mekanların HCCP denetimine
sahip olmasını tercih edin.
3) Yemeğinizin içinden çıkan yabancı
maddelere yaygarayı koparın; ama yemeğinizden eldiven parçası
çıkarsa o mekana güvenin. Üretimdekilerin eldivenle
çalıştığının garantisidir, bazen doğrama esnasında eldivenin
sarkan uçları kesilebilir.
4) 'Mutfağımızı gezebilirsiniz'
tabelası gördüğünüz yerlerden uzak durun. En iyi gizleme ortada
bırakmaktır.
5) Ucuz lahmacunun kıyması %50 kavrulmuş pırasadan
oluşur, en iyi gurmeler bile tadını zor ayırır.
6) Ucuz cevizli
baklavada kullanılan cevizin de en az yarısı, kuruduktan sonra
robottan geçirilip kavrulan bayat ekmektir.
7) Kesinlikle ama kesinlikle yapılışını görmediğiniz ya da ev ortamında
tanıdığınız biri tarafından yapılmayan çiğ köfteyi yemeyin.
8) Evde yemeye özen gösterin ama ara sıra dışarı çıkın, yoksa
ben işsiz kalırım...