NASA ile UUİ arasında iletişim koptu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doctorrr

doctorrr

Üye
    Konu Sahibi
NASA ile UUİ arasında iletişim koptu
NASA'nın Houston'daki kontrol merkeziyle Uluslararası Uzay İstasyonu arasındaki iletişim koptu. 3 saat süren arıza sırasında istasyondaki astronotlarla iletişim, Moskova'daki kontrol merkezi aracılığıyla sağlandı.



Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) ABD'nin Houston kentindeki kontrol merkeziyle Uluslarası Uzay İstasyonu (UUİ) arasındaki iletişim bir süreliğine koptu.

NASA sözcüsü Josh Byerly, bugün TSİ:16.45 sularında, istasyondaki bir bilgisayar programının güncellenmesi işlemi sırasında meydana gelen arıza sonucu, UUİ'nin Houston ile tüm iletişiminin koptuğunu söyledi.

Byeryly bu olaydan yaklaşık 1 saat sonra UUİ Komutanı Kevin Ford'un UUİ Rusya üzerindeyken Moskova ile kısa bir telsiz konuşması yaparak durumlarının iyi olduğunu Rus yetkililere ilettiğini kaydetti.

Byerly arıza giderilene kadar astronotların her 90 dakikada bir Moskova'daki kontrol merkezi yetkilileriyle görüşebilme imkanına sahip olduklarını sözlerine ekledi.

3 SAAT SÜRDÜ
Sorunun giderilmesi yaklaşık 3 saat sürdü. NASA'dan yapılan açıklamada, arızanın giderilerek Houston ile UUİ arasındaki iletişimin tekrar kurulduğu belirtildi.

NASA sözcüsü Josh Byerly, ''Kumanda ve kontrol tekrar bizde'' diye konuştu. NASA'dan yapılan açıklamada kurumun normalde UUİ ile iletişimi sağlama ve Houston'dan komut gönderme işlemini, ses, video ve veri iletişimi sağlayan 3 uydu aracılığıyla yaptığı, böyle kesintilerin geçmişte de birkaç kez olduğu kaydedildi.

Geçen birkaç hafta içinde, UUİ'nin, gelecekte Mars'a yönelik bir görevde işlerin nasıl yürüyeceğini görmek amacıyla iletişimde kasten gecikme ve aksaklıklar meydana getirerek denemeler yapıldığını anlatan Byerly, ''Bu bu aksaklık, söz konusu denemelerin bir parçası olmasa da gelecek için yararlı bir deneyim olabilir'' dedi.
 
  • Beğen
Tepkiler: x-scarface


x-scarface

x-scarface

Üye
:tşk: :kac:
 
  • Beğen
Tepkiler: doctorrr
___kaptan___

___kaptan___

Üye
haber için :tşk:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
1
Görüntüleme
561
By_AkA
esokmen
  • Kilitli
Cevap
0
Görüntüleme
470
esokmen
SHS
Cevap
8
Görüntüleme
732
SHS


Üst Alt