Nano Bataryalar Ve Mobil Cihazlar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
FeC!

FeC!

Üye
    Konu Sahibi
Nano Bataryalar Ve Mobil Cihazlar
Dün Diskavıri Sayns da belgesel izliyordum. Adam çıldırmış. Işın kılıcı yapmanın yollarını arıyor. Konu güç olunca bu gücü saglamak icin nano batarya teknolojisine başvurdu.

Anlattıgına gore, yanlış anlamadıysam, ufak bir parçada bir çok odacık oluyor ve bu odacıklarda yuksek enerji depolanıyor.

Şimdi arkadaşlar.
Bu zımbırtıların mobil clhazlarda kullanımı var mı? Kullanılmıyor ise kullanılabilir mi? Kullanılabilirse kullansak ya!

He hacılar? Nası yapalım?

Not: Nano batarya olayını yanlış anlamış olabilirim. Yanlış anladıgımı farkeden olursa Yöneticiye haber versin. Konu usulca silinsin.

mcnpl4

mcnpl4

Üye
onu ben de izledim ona daha var ama aküyle aynı işi gören ama çok daha küçüğü kullanılıyo bazı elektrikli arbalarda. Yani olabilir ama telefon için üretildiğini duymadım

FeC!

FeC!

Üye
    Konu Sahibi
İşte yapsalar ya telefonlara tabletlere. Nukleer dusunuyodum ama ona da tonlarca kursun lazımmış.

ZaZuM

ZaZuM

Üye
uydularda nükleer pil diye birşey vardı normal pile göre 10 20 kat daha fazla ömrü vardı yanlış hatırlamıyorsam (normal pil derken nukleer pilin normal pille karşılaştırması için hani zannetmeyin uydunun içinde küçük küçük sarjlı piller var :D )
tabi böyle bi teknolojinin ceplere gelmesi bayağı bi zaman alacak

FeC!

FeC!

Üye
    Konu Sahibi
o kadar vaktim yok.

mcnpl4

mcnpl4

Üye
vardır elbet ama maliyet ve çevre dostu ürünler üreteblmek adına henüz satılmıyodur

FeC!

FeC!

Üye
    Konu Sahibi
Uretim suresi de fazla degilmis aslında. Biraz daha maliyeti dusurseler iyi olur aslında. Bitmese şarjı telefonun. 7910173739291937363 mAh olsa telefonlar. o_O

avcitalip

avcitalip

Üye
bence biraz sallamasyon olacak ama biryerde ileride telefonların şarzı baz istasyonlarından alabileceğini söylemiştiler ama bence telefonların arkasına yok beats audio yok samsung yok iphone tarzı yazılar yazılacağına arka kapağa güneş paneli yerleştirilebilir bu sayede örneğin kafede falan otururken telefonu ters çevirirsiniz telefon şarz olmaya başlar veya yolda yürürken telefonun arkasını güneş göreceği şekilde tutarsanız telefonunuz yine şarz olur belki bu fikri 4-5 yıl sonra içlerinden birisi uygular ama şuanda hepsi markasının reklamını yapıyor...

- - - Eklendi - - -

Uretim suresi de fazla degilmis aslında. Biraz daha maliyeti dusurseler iyi olur aslında. Bitmese şarjı telefonun. 7910173739291937363 mAh olsa telefonlar. o_O

klavyeden salladın dimi ? :D benim fikrimi uygulasalar aslında sorun kökten çözülür birde panelleri kaliteli yapacaklar hesap makinelerini düşünün ufacık panelden şarz olabiliyorlar...

FeC!

FeC!

Üye
    Konu Sahibi
bence biraz sallamasyon olacak ama biryerde ileride telefonların şarzı baz istasyonlarından alabileceğini söylemiştiler ama bence telefonların arkasına yok beats audio yok samsung yok iphone tarzı yazılar yazılacağına arka kapağa güneş paneli yerleştirilebilir bu sayede örneğin kafede falan otururken telefonu ters çevirirsiniz telefon şarz olmaya başlar veya yolda yürürken telefonun arkasını güneş göreceği şekilde tutarsanız telefonunuz yine şarz olur belki bu fikri 4-5 yıl sonra içlerinden birisi uygular ama şuanda hepsi markasının reklamını yapıyor...

- - - Eklendi - - -

klavyeden salladın dimi ? :D benim fikrimi uygulasalar aslında sorun kökten çözülür birde panelleri kaliteli yapacaklar hesap makinelerini düşünün ufacık panelden şarz olabiliyorlar...

Bu s3 te kablosuz şarj ozelligi vardı. Gunes olayı cok guzel aslında. Yapsalar ya. Neden yapmıyalar ki? Hayret bisey ha. Kıvrandırıyolar bizi burda. Şarjım bitecek diye evden cıkamıyorum. Benim degil telefonun sarjı.

serinaga

serinaga

Üye
YAW hacı köpeğin duası kabul olaydı gökten kemik yağardı. Bahsedilen o nano teknoloji gel beraber hep beraber tutalım yada yapalım kadar basit olsaydı şimdiye ışın kılıçları yok satardı. İyisimi birkaç yıl daha bekle az biraz teknoloji gelişsin, gerisi kendiliğinden gelir zati ...

avcitalip

avcitalip

Üye
Bu s3 te kablosuz şarj ozelligi vardı. Gunes olayı cok guzel aslında. Yapsalar ya. Neden yapmıyalar ki? Hayret bisey ha. Kıvrandırıyolar bizi burda. Şarjım bitecek diye evden cıkamıyorum. Benim degil telefonun sarjı.

bence yakında yaparlar bu fikir bence ama iş samsung,sony,htc gibi firmalara kaldıysa plastik arka kapak yapmak onlara daha ucuza mal olacaktır bu işi bence yapsa yapsa nokia yapar ama giderler yine içine symbian belleyi sıkıştırırlar:off::D

FeC!

FeC!

Üye
    Konu Sahibi
bence yakında yaparlar bu fikir bence ama iş samsung,sony,htc gibi firmalara kaldıysa plastik arka kapak yapmak onlara daha ucuza mal olacaktır bu işi bence yapsa yapsa nokia yapar ama giderler yine içine symbian belleyi sıkıştırırlar:off::D

Valla hocam o yaparsa symbian koyar olmaz o iş. :)

- - - Eklendi - - -

YAW hacı köpeğin duası kabul olaydı gökten kemik yağardı. Bahsedilen o nano teknoloji gel beraber hep beraber tutalım yada yapalım kadar basit olsaydı şimdiye ışın kılıçları yok satardı. İyisimi birkaç yıl daha bekle az biraz teknoloji gelişsin, gerisi kendiliğinden gelir zati ...

Birincisi kopek degiliz. İkincisi de adam sadeve ışın kılvının nasıl yapılabilecegini arastırıyordu. Mesaj yazmış olmak icin yazmayın konuya.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt