Namazı Geciktiren Genç

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
Namazı Geciktiren Genç
Bezzazlık [manifaturacılık] yapan bir genç vardı. İşlerinin çokluğunu bahane ederek, namazlarını hep son vaktine bırakırdı. Dükkânın yakınındaki camide, vaktin çıkmasına az zaman kala namazlarını yetiştirirdi.

Bir gece, kan ter içinde kalmıştı. Rüyasında ölmüş, hesap için mizan başına getirmişlerdi...
(İbadetlerimi yaptım, haram işlemedim, hesabım kolay geçer) diye ümit ediyordu. Melekler önce iman ve doğru itikat aradılar, hemen önlerine geldi. Sonra namaza sıra geldi; fakat aradılar, bir türlü bulamadılar. (Ben hiçbir namazımı kazaya bırakmadım, mutlaka bulmanız lazım) diye feryat ediyordu. Nihayet melekler, (Kusura bakma, sana ait bir tek namaz bulamadık. Şimdi seni cehenneme atacağız) diyerek yüksek bir dağa çıkardılar. Genç çırpınarak, (Hayır, bunda bir yanlışlık var, ben hiç namazlarımı bırakmadım) dediyse de dinlemediler, dağın tepesinden, aşağıda olan cehenneme fırlattılar.

O şiddetli korkuyla, dizlerinin bağı çözülmüş, birden karşılarına nur yüzlü bir zat çıktı, düşerken havada yakalayıp, (Ben senin kıldığı namazlarım) dedi. Genç heyecanla, (Ben çok perişandım, az sonra cehenneme düşecektim, niye bu kadar geç kaldın?) diye sordu. O da, (Sen de beni hep son vakte bırakırdın) dedi.

Genç o günden sonra vakti girer girmez namazlarını kılmaya başladı.

Alıntı

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı, Mustafa Furkan ve cemil.tr

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
Güzel bir yazı Allah sonumuzu hayır etsin çünkü ben geç degil hiç kılmıyorum :ehe

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
:) Amin

prison break

prison break

Üye
harika yazı.ellerıne sağlık.allah bizleri zamanında namazını kılan müslümanlardan eylesin.

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
Amin.
Teşekkürler.

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Güzel yazıydı..
Teşekkürler Melek..

Esendağlı

Esendağlı

Üye
O şiddetli korkuyla, dizlerinin bağı çözülmüş, birden karşılarına nur yüzlü bir zat çıktı, düşerken havada yakalayıp, (Ben senin kıldığı namazlarım) dedi. Genç heyecanla, (Ben çok perişandım, az sonra cehenneme düşecektim, niye bu kadar geç kaldın?) diye sordu. O da, (Sen de beni hep son vakte bırakırdın) dedi.
Bizi havada bile yakalamazlar,hiç yokki maalesef.inş Allah nesip eder diyelim.

Cynical

Cynical

Üye
Hz. Muhammed'den rivayet edildiğine göre:
"Yeryüzündeki tüm ağaçlar kalem, tüm denizler mürekkep, tüm gök kağıt olsa; tüm insan, cin ve melekler yazsalar, vaktinde cemaatla kılınan namazın bir rekatının sevabını yazamazlar."
Bir başka hadis:
"Ameller içinde Allah'a en sevimli olanı vaktinde kılınan namazdır."

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
Rica Ederler.

Godfather

Godfather

Üye
teşekkürler kardeş

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
Rica Ederler.
Kardeş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt