N97 türkçe klavye sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

prideandjoy

Üye
    Konu Sahibi
N97 türkçe klavye sorunu
Arkadaşlar ben Almanya'dan bir Nokia N97 aldım ve dolayısıyla telefonun üzerinde Almanca tuş takımı var. Yazma dilini Türkçe'ye çevirince klavyenin de türkçe'ye döneceğini düşündüm ancak hiçbir değişiklik olmadı "ğçş" gibi türkçe karakterleri yazamıyorum illa nümerik sayıları ya da el yazısını kullanmam gerekiyor bu da çok zor. "ı" tuşuna bastığımda da yalnızca "ı" harfini yazabiliyorum "i" yazamıyorum. Herhangi bir çözüm öneriniz var mı? tuş takımı değişebiliyor mu ya da klavyeyi türkçe gösterebilecek (windowstaki klavye giriş seçeneklerindeki gibi) bir yazılım ya da yöntem biliyor musunuz? ilgilenirseniz minnettar olacağım, teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: sinan 2

Symbiont

Üye
Malesef Şuan onu Düzeltmemenin yolu ŞİMDİLİK yok El Yazısı Rahat Olur Öyle deme:oke:

prideandjoy

Üye
    Konu Sahibi
öyle kullanışlı olmuyor arkadaşım ama ben bir yolunu buldum belki diğer arkadaşlar için yararlı olur diye yazıyorum. Madem klavyeyi değiştiremiyorum ben de türkçe karakterlerin olması gerektiği yerdeki almanca karakterleri bir font editörüyle değiştirdim. Yani örneğin "=" simgesi yerine "ğ" atadım = yazınca o çıkıyor. çok uğraştırıyor ama bu şekilde belki arkadaşlar çözebilir..

scorpion11

scorpion11

Üye
güncellemeleri beklemeni tavsiye ederim.

ultrazman

Üye
öyle kullanışlı olmuyor arkadaşım ama ben bir yolunu buldum belki diğer arkadaşlar için yararlı olur diye yazıyorum. Madem klavyeyi değiştiremiyorum ben de türkçe karakterlerin olması gerektiği yerdeki almanca karakterleri bir font editörüyle değiştirdim. Yani örneğin "=" simgesi yerine "ğ" atadım = yazınca o çıkıyor. çok uğraştırıyor ama bu şekilde belki arkadaşlar çözebilir..

ayarlardan yapılabiliyor mu yoksa program vs.. mi lazım yardımcı olursan sevinirim.

emrahs86

Üye
slm.
benim n97 imdede klavye sorunu war z ye basınca y harfi y harfine basınca z harfi cıkıyo bu font atama olayı fln nedir bu sorunu düzeltebilirmiyim yardımcı olursan cok memnun olurum..

enkibra

Üye
Merhaba

--------------- Ekleme ---------------

Merhaba Arkadaşlar;
Türkçe yazmak içim aradığımız harfler "İ,Ş,Ğ" için Sym tuşuna bastıkatan sonra i yazmak için Sym+ı basınca İ yazıyor.
Sym+S basınca Ş yazıyor...

bu sorunu böyle çözebilirsiniz.

cigara

Üye
teşekkür ederim

eskiefsane1

Üye
Arkadaşlar benim telefondada harflerin yeri farklı bende Almanyadan getirdim ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz?

aa-tolga

aa-tolga

Üye
telefonunuzun Rm 505 kodlu yazılımımı kullanıyor.

b@ker

Üye
yurt dışı telime RM505 yazılım yükledim bende de aynı problemler ortaya çıktı.Türkçe karakterler sıkıntılı harflerin yeri değişim vs. vs. klavyeyi hemen hemen hiç kullanamıyorum. lütfen yardım.

hunkar159

hunkar159

Üye
bendede ayni sorun var ama su sekilde olabilir benim telin tustakimi almanca sirf versiyon yükseltmek icin türkiye ye ait versiyonu phoenix ile yükleyince bu sorun ortaya cikti bence emea ve country varriant olan versiyonlarin klavyesi farkli bence telefonun orjinal versiyonu hangi ceside giriyorsa oradaki iki dilide iceren(almanca ve türkce) versiyonu indirince sorun kalkabilir navifirmden versiyon indirirken cok dikkatli olun arkadaslar ben almanca versiyona geri dönüyorum malesef suanki versiyon ile ne tr nede alm ile yazamiyorum

hunkar159

hunkar159

Üye
sorn czülmüstür navifirm ile almanyaya ait firmwareyi idirip phoneix ile flas attim ve eskisi gibi oldu diger arkadaslada navifirm ile telefonun alindigi bölgenin firmwaresini indirebilirler ama emea olan lari indirmeyin derim cünkü emea tellerin tustakimi galiba ingilizce ben country varriant germany 0586701 olani indirdim

themardinli

themardinli

Üye
:D bende de vardı bu sorun ama hallettim :D takmıyorum Artık :D

Üst Alt