jeosalih
Üye
N97 Mini RM-555_30.0.004 Sadece Hack (Test Edildi)
Sertifika alacağım diye imei numaramı vermediğim site kalmadı. Artık imei numaram anonim oldu
Son versiyona hack yada fw aradım bulamadım. Birazda korkarak kendim hazırlamaya karar verdim. Sonuç olarak kendi N97 Minimde denedim sorunsuz şekilde oldu. Tüm unsigned dosyalar tele yüklenebiliyor denedim.
Yapılan işlemler:
Orjinal N97 Mini V30.0.004 rofs2 dosyası üzerinden çalıştım.
Rompacher plusı gömdüm.
C/Sys/Bin klasörü içerisine ne olur neolmaz diye instalserver.exe yi kopyaladım.
İngilizce ve Türkçe harici tüm dilleri sildim.
Orijanalinden hiç bir farkı olmaması için başka işlem yapmadım.
Kendi telefonuma jafladım ve gördüğüm eksikler:
Rompacherde instalserver otomatik başlat açık olduğu halde telefon yeniden başladığında aktif olmuyor. Her unsigned yükleyeceğiniz zaman el ile aktif hale getirmeniz gerekli.
Telefona format atılınca hack gidiyormu bilmiyorum. Denemedim.
Önce pcde nokia pc suit yüklü değilse onu indirip kuruyoruz. Ve telefonunuzun rehber,msjlar vs. yedekliyoruz. Telefonu ve hafıza kartlarını formatlıyoruz.
Aşağıda linkten nokiafrimware editorü indirim kuruyoruz (Türkçedir).
RM-555 için orjinal v30 dosyalarını indiriyoruz.
Sonra üzerinde değişiklik yaptığım rofs2 dosyasını indirim orjinalini silip yerine kopyalıyoruz.
Bu dosyaları C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-555 İçerisine atıyoruz. (Yoksa bile klasörleri kendimiz oluşturuyoruz.
Win7 de ise C:\Program Files (x86)\Nokia\Phoenix\Products\RM-555
Jaf programını indirip kuruyoruz Türkçedir.
OGM_pkey emuyu açtıktan sonra hiçbirşeye ellemeden GO diyoruz,daha sonra;
Flash Tuşuna basmadan önce telefonu kapatıyoruz flash tuşuna basıyoruz ve sadece kabloyu telefona takıyoruz (açma düğmesine basmıyoruz).
Ve işlem bitti hackli orjinal v30 yüklü N97 Mininiz oldu....
Son olarak aşağıdaki linkten rompacherın yamalarını indirip Hafıza kartınızın ana dizinine atıyoruz.
Telefonunuzdan yada ovi suitten versiyon güncelleme haricindeki tüm güncellemeleri yapabilirsiniz.
Not: Resim harici hiç birşey alıntı değildir.
Bu akşam sorunuz varsa yardımcı olabilirim sabah yola çıkıcam, 20.08.2011 tarihine kadar yokum.
Son versiyona hack yada fw aradım bulamadım. Birazda korkarak kendim hazırlamaya karar verdim. Sonuç olarak kendi N97 Minimde denedim sorunsuz şekilde oldu. Tüm unsigned dosyalar tele yüklenebiliyor denedim.Yapılan işlemler:
Orjinal N97 Mini V30.0.004 rofs2 dosyası üzerinden çalıştım.
Rompacher plusı gömdüm.
C/Sys/Bin klasörü içerisine ne olur neolmaz diye instalserver.exe yi kopyaladım.
İngilizce ve Türkçe harici tüm dilleri sildim.
Orijanalinden hiç bir farkı olmaması için başka işlem yapmadım.
Kendi telefonuma jafladım ve gördüğüm eksikler:
Rompacherde instalserver otomatik başlat açık olduğu halde telefon yeniden başladığında aktif olmuyor. Her unsigned yükleyeceğiniz zaman el ile aktif hale getirmeniz gerekli.
Telefona format atılınca hack gidiyormu bilmiyorum. Denemedim.
Önce pcde nokia pc suit yüklü değilse onu indirip kuruyoruz. Ve telefonunuzun rehber,msjlar vs. yedekliyoruz. Telefonu ve hafıza kartlarını formatlıyoruz.
Aşağıda linkten nokiafrimware editorü indirim kuruyoruz (Türkçedir).
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
RM-555 için orjinal v30 dosyalarını indiriyoruz.
Sonra üzerinde değişiklik yaptığım rofs2 dosyasını indirim orjinalini silip yerine kopyalıyoruz.
Bu dosyaları C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-555 İçerisine atıyoruz. (Yoksa bile klasörleri kendimiz oluşturuyoruz.
Win7 de ise C:\Program Files (x86)\Nokia\Phoenix\Products\RM-555
Jaf programını indirip kuruyoruz Türkçedir.
OGM_pkey emuyu açtıktan sonra hiçbirşeye ellemeden GO diyoruz,daha sonra;
Flash Tuşuna basmadan önce telefonu kapatıyoruz flash tuşuna basıyoruz ve sadece kabloyu telefona takıyoruz (açma düğmesine basmıyoruz).
Ve işlem bitti hackli orjinal v30 yüklü N97 Mininiz oldu....
Son olarak aşağıdaki linkten rompacherın yamalarını indirip Hafıza kartınızın ana dizinine atıyoruz.
Telefonunuzdan yada ovi suitten versiyon güncelleme haricindeki tüm güncellemeleri yapabilirsiniz.
Not: Resim harici hiç birşey alıntı değildir.
Bu akşam sorunuz varsa yardımcı olabilirim sabah yola çıkıcam, 20.08.2011 tarihine kadar yokum.