N97 ingilizce klavyeye nasıl geçeceğim?

Sponsorlu Bağlantılar

sirseriiii

Üye
    Konu Sahibi
N97 ingilizce klavyeye nasıl geçeceğim?
arkadaşlar 2.el n97 aldım ve adam buna sanırım türkçe menüyü sonradan yükletmiş ve klavye dili türkçe olmuş.yani yerleri değişmiş mesela y we z harflerinin yerleri değişik.bunu eski haline getirmek istiyorum forumda konuyla ilgili yazılar var ancak çok karmaşık geldi bana.biri açıklarsa sevinirim şimdiden teşekkürler.

mustafa.alisan

Üye
aynı sorun bende de var hala, çözemedim! bilen birileri varsa cevaplarını bekliyorum

sirseriiii

Üye
    Konu Sahibi
ya sanırım yazılım atmamız gerekiyor arkadaşım başka çare yok heralde.ya arkadaşlar hiçmi bilgisi olan yok bu konuda ??

kumuks

Üye
arkadaşlar,aynı sorun bendede var.ben telefonu almanyadan getirttim.. PRODUCT CODE sini değiştirdim ondan sonra bendede böyle oldu.bu yurt dışına üretilen telefonların klavyeleri QWERTY değil.avrupada QWERTZ daha cok kullandıkları için 2 ceşit üretilmiş.yani tek cözüm,servise gönderip o iki tuşu dğiştirtmek.bide "ü" harfine bastığınızda ü değilde nokta cıkıyor.sizdede öylemi??

sirseriiii

Üye
    Konu Sahibi
valla benim keyboard da ü harfi yok.ama yani noktalama işaretlerinin çoğu değişik yerlerde.noktaya bastığım zaman ü harfi çıkıyor tamamen kafa karştıran bir olay yani.cidden servise göndermek dışında bir çaresi yokmu bunun ya :(

kumuks

Üye
ayrı bir türkce yazılım yapmaları gerekiyor bizim klavyeler için.oda zor..ama bugun nokia club la görüşücem..sizede bilgi, veririm..

sirseriiii

Üye
    Konu Sahibi
teşekkürler...

--------------- Ekleme ---------------

arkadaşım hiç gerek yok nokiayla filan konuşmaya hallettim ben dün.telefona yeni bir yazılım çıkmış yazılım güncellemesi yap direk eski haline dönüo hiçbi sorun yok klavyede ne gösteriyorsa o var yerinde çok temiz iş hemen nokia pc suite gir ordan nokia software update bul zaten o program seni yönlendirecek ancak kesinlikle solediği maddelere uy yoksa telefon elinde kalabilir saygılar..

kumuks

Üye
Nokia 3 çeşit klavye yapmış bölgelere göre n97 için..Nokia ile konuşmaya gerek varmış..Daha sonra beni teknik servisle görüştürdüler...Ve acı gercek...:( Bizim telefonler avrupadan geldiği için product kodlarını türkçe yaptığımızda , türiye için hazırlanan versiyonu yüklediğimizde bu sorun meydana geliyor..Kısacası avrupada Q klavye kullanılmıyormuş..Servise gönderip tuş takımlarını değiştirmemiz gerekiyormuş.Benim telefonu kurcalatmaya hiç niyetim yok...daha o teknik bilgiye ulaşmadıklarına eminim servislerin.bence sizde kurcalatmayın..bu şekilde kullanmaya devam.

zezu_5

zezu_5

Üye
yazılımsal bi değişiklik bence versiyon güncelleme ile düzelebiliceğini düşünüyorum

Üst Alt