N95 Sıkça Sorulan Sorular

Sponsorlu Bağlantılar

Furkan96

Furkan96

Üye
    Konu Sahibi
N95 Sıkça Sorulan Sorular
1-) Cihazımı güncelleştirmek istiyorum. Gerekli programlar nelerdir? Neler yapmam gerekir?
Kendi hazırladığım resimli ve detaylı “N95′i NSU ile Güncelleştirme Rehberi” bu konuda size yardımcı olacaktır. ÖNEMLİ noktaları gözden kaçırmayınız. Cihazın yedeğini almayı unutmayınız. İşlemleri dikkatlice uygulayınız:
Rehber Linki:


2-) Cihazımı yurtdışından aldım? Nasıl Türkçe çevireceğim? yada Versiyon güncelledim. Açtığımda Türkçe dil seçeneği yoktu. Nasıl tekrar Türkçeye çevireceğim?
Kendi hazırladığım resimli ve detaylı “N95′i NSS ile Türkçeleştirme Rehberi” bu konuda size yardımcı olacaktır. ÖNEMLİ noktaları gözden kaçırmayınız. Cihazın yedeğini almayı unutmayınız. İşlemleri dikkatlice uygulayınız.
Rehber Linki:
Ayrıca N95 Destek bölümüne göz atmanız faydanıza…
3-) Cihazım versiyon güncellerken göçtü? Ne yapmalıyım?
Cihaza format atıp açmayı deniyelim. Eğer yine açılmazsa enyakın ve güvenilir bir servise telefonunuzu vermeniz gerekecek. Format atmak için;
Telefon KAPALI iken sırasıyla *(Yıldız) , 3 , Yes ve Açma Kapama tuşuna 5 saniye süre ile basılı tutarak, Nokia yazısının gelmesi ile format atabilirsiniz.
4-) Cihazıma nasıl format atarım?
N95′te benim bildiğim 2 çeşit format var. Telefon bekleme ekranındayken atılan soft formatlar ve telefon kapalı iken atılan hard format. Soft format için şu seçenekler mevcut:
Bekleme ekranından ilgili kodları giriniz:
*#7370# - Detaylı Soft Format (Ajanda, notlar, rehber vb uygulamalar silinir ve ayarlar sıfırlanır.)
*#7780# - Soft Format (Sadece ayarlar sıfırlanır.)
Cihaza Hard Format atmak için, telefon KAPALI iken sırasıyla *(Yıldız) , 3 , Yes ve Açma Kapama tuşuna 5 saniye süre ile basılı tutarak, ve en son Nokia yazısının gelmesi ile format atabilirsiniz.
5-) “Cihazım Macromedia Flash öğelerinden bazılarını açıyor bazılarını açmıyor. Sebebi nedir?” yada “YouTube’dan video izleyemiyorum. Bunu nasıl düzeltirim?”
N95′lerde Flash Lite 2.x yüklüdür ve bu program normal flash oynatıcıların basitleştirilmiş hali olduğundan özel & komplex flashları açamaz. N95 .swf uzantılarını açarken .flv uzantılarını açamaz. Şuan herhangi bir çözmümü bulunmamakta.
Ancak YouTube’tan video izlemek için farklı imkanlar mevcut. Ama bunlar fazlaca gelişmiş değiller. N95 Destek bölümünde bu konunun ayrıntılarını bulabilirsiniz.
6-) Haritalarımdaki Yer İşeretlerimi nasıl yedeklerim?
Nokia’nın PC Suite programıyla ayarları ve yer imlerini yedekleyebilirsiniz. (Hem Web hem harita)
7-) Arama geldiğinde sürgüyü ittirerek aramayı kabul edebiliyorum ancak aramayı sonlandırmak için sürgüyü kapattığımda kapanmıyor. Bu normal mi?
N95′te yarı aktif kapak söz konusudur. Cihazınızda bu konuyla ilgili bir problem yoktur. Bu normaldir ve sürgüyü kapatınca aramanın da kapanması için özel bir ayar bulunmamaktadır. Aramayı sonlandırmanız için “Kırmızı” tuşa basmanız gerekmektedir.
N95 temalarını hafıza kartına yükleyip kullanmak yavaşlatma gibi bi sorun oluşturur mu? Yani telefonun hafızasına kaydetsem birşey farkeder mi?
Hafıza kartının markası ve veri iletişim hızı yüksek ise bu sorun olmaz. Ve asıl telefon hafızasına yüklenilen uygulamaların cihazı yavaşlatması söz konusu. Zaten 332MHz yeterince iş görmekte.
9-) N95 çoklu ses çalma özelliğini sahip mi? Yani kendi kurduğum bir video oynatıcıdan veya sesli bir uygulama başlattığımda, arkadan Mp3 Çalar’dan da müzik dinleyebiliyor muyum? 2 sesi bir arada çalabiliyor mu?
Evet, N95 bu özelliğe sahip. Mp3 Çalardan bir şarkı dinlerken, örnek veriyorum, Smart Movie’den de film izleyebiliyorsunuz. Mp3 Çaların sesi kenardaki zum tuşlarından ayarlanırken, Smart Movie’nin sesi ana butonlardaki yön tuşları ile ayarlanabiliyor. Ayrı ayrı ayara sahip olması çok güzel.
Not: Real Player’da bu olmuyor.
10-) N95′de Wi-Fi üzerinden MSN’e bağlanıp görüntülü konuşma yapabiliyor muyuz?
Hayır, henüz bu desteği veren bir program bulunmamakta.
11-) Hatsız Mod’da normal şebekeyi kullanırkenki yaptığım herşeyi yapabilirmiyim?
Hatsız Mod’da şebeke gerektiren uygulamalar haricinde herşey yapabilirsiniz. Radyo DİNLEYEMEZSİNİZ. Ama wi-fi ile webde gezinebilirsiniz. Ama GPRS’e bağlanamazsınız. Foto-Video çekebilir, bluetooth’la dosya gön p alabilirsiniz.
12-) N95′deki barkod okuma olayı nedir? Benim cihazım barkodları okuyamıyor. Nedeni nedir?
N95′in okuduğu barkodlar,sandığınız üzere bir derginin, bir iilacın bir ürünün barkodları değil. Bunlar gitgide yaygınlaşan, kişisel bilgilerin kartvizitlerin üstüne basılarak kullanışlı hale getirilen bir uygulama. Bu uygulama sayesinde kartvizitine sahip olduğumuz kişi veya kurumun bilgilerini dakikalarca uğraşarak telefona girmiyoruz, “Barkod Okyucu”yu açıp özel formattaki barkodun üzerine tuttuğumuz zaman otomatik olarak bu bilgiler ekrana geliyor.
adresinden kendi barkodunuzu yapabilirsiniz.
13-) Wi-fi, W-Lan, Wireless Lan, Kablosuz Ağ nedir? Ne işe yarar?
Wi-Fi, Wireless Fidelty, yani kablosuz bağlılık demektir. W-Lan, Wireless Lan’ın kısaltılmışıdır ve Kablosuz Ağ demektir. Kablosuz ağ ise bildiğimiz CATAGORY-5 ve benzeri kablolarla bağlantı kurma işlemin sadece kablosuz olanıdır. Kabloluda her ne yapabilmekteyseniz, kablosuzda da istediğinizi yapabilirsiniz. Yanlız kablosuz ağlar ortama yayıldığı için çeşitli kullanıcalıların kullanma imkanı olduğundan WEP/WPA gibi şifre türleriyle korunabilir.
Kablosuz’da özgürlük sizin elinizde…
14-) N95′in PC Suite’inin yeni versiyonunu PC’ye yükledim ama şimdi PC Suite cihazımı görmüyor. Nerede hata yapıyorum acaba?
Öncelikle N95′le uygun PC Suite’i indirdiğinizden emin olun. Güncel PC Suite’i adresine girdikten sonra “Türkçe” bağlantısına tıklayıp, indirip kurabilirsiniz. Ama öncesinde var olan PC Suite’inizi kaldırmalısınız.
Kurduktan sonra daha kabloları takmadan cihazın USB moduna gelip PC Suite modunu hazır etmelisiniz. Kabloyu önce bilgisayara -mümkünse arkadaki portlara-* takıp, öbür ucunuda cihaza takmalısınız. PC Suite’ seçili olduğundan otomatik bağlantı kuracaktır. “Toplu Depolama” işlemlerini yapmak için önce PC Suite’e bağlanıp, sonra cihazın USB modundan Toplu Depolama’ya getirmelisiniz. Bu esnada bilgisayar bir kaç sürücü yükleyecektir. Daha sonra cihazınız kullanıma hazır olur.
15-) N95′te bağlantıyı aynı cihazda paylaştırabiliyor muyuz? Yani MSN’de sohbet ederken, bir yandan da dosya indirmemiz mümkün mü?
Evet, yanlız bu modeminizin kalitesine ve cihaza olan yakınlığınızla ilgili. Eğer uzaktaysanız ve net’e fazla yüklenirseniz bağlantı kopabilir. Ama ben hiç böyle bir şey yaşamadım. Benimki varsayım.
16-) Bir program veya bir dosya indirirken her hangi bir nedenden dolayı bağlantı kesildiğinde, indirme işlemine kaldığımız yerden devam edebiliyormuyuz?
Evet, aynen Flash Get, DAP gibi PC programları gibi görev yapabiliyor. Yükleme kesildiğinde tekrardan devam edebiliyorsunuz.
17-) N95′te RDS var mı? Varsa bir kullanım ücreti var mı?
N95′te RDS maalesef yok ancak Visual Radio gibi bir uygulama mevcut. Şuan sadece Power Grubu’nun desteklediği bu uygulama sayesinde, şarkı ve şarkıcı hakkında bilgi alabilir hatta bunu indiredebilirsiniz. Yanlız tüm bunlar oparetör üyeliği ve gprs ücretine tabi.
Tanıtım için: adresini ziyaret edebilirsiniz. Üyelik için ise oparetörünüzün web sini ziyaret ediniz.
18-) Nemesis Service Suite yani NSS nedir? Ne işe yarar?
Nokia’nın kendi uygulamasıdır. Biraz sakat bir programdır. Kurcalamamanız tavsiye edilir. Yanlış bir şeyde cihazının bir daha açılmayabilir.(Servise götürerek bu problemi çözebilirsiniz). NSS bilgisayara benzetecek olursak, regedit gibi kayıt girdilerini, ayarlarını, verilerini okuyup değiştirme imkanı sunar. Bu sayede ürün kodunu değiştirerek cihazı Türkçe’ye çevirebiliyoruz.
19-) N95 üzerinden hava koşulları ve trafik konumunu öğrenme imkanımız var mı ve varsa bu imkanı nasıl sağlarım?
Bu konu hakkında “N95 Faydalı Servisler” bölümüne bakmanızı rica ederim. Ayrıntılar orada mevcut. (İBB)
Ayrıyetten Way Finder GPS programının mevcut lisansını aldıktan sonra, hava durumunuda aynı programdan almak mümkün. Worldmate adlı programdanda 1 haftalık hava durumunu öğrenebilirsiniz ve bunu istediğiniz belirli saatlerde sesli olarak haberdar ettirebilirsiniz.
20-) N95 için gerekli program, tema ve oyunları nerden edinebilirim?
Düzenlenmekte…
21-) Cihazımın sürümünü, IMEI numaramı, Wi-fi mac numaramı, Bluetooth mac numarasını nasıl öğrenebilirim?
Bekleme modunda;
*#0000# yazarak cihazınızın sürümünü,
*#06# yazarak IMEI numaranızı,
*#62209526# yazarak Wi-Fi mac numaranızı,
*#2820# yazarak Bluetooth mac numaranızı öğrenebilirsiniz.
22-) İnternette gezinirken “Hafıza Dolu” uyarısı alıyorum. Nedeni nedir? Nasıl düzeltebilirim?
Çözüm: İlk sürümlerde sıklıkla görülen bu problem sonraki sürümlerde iyileştirilmiş durumda. Cihazın arka planında çok uygulama açılmış olması veya hafızanın çabuk dolması ve gereksiz nesneleri silmemesinden kaynaklanmakta. 18Mb Ram webde gezinmelerde (görüntülediği resimleri, flashları önbelleğine aldığı için) yetmeyebiliyor. Mümkün olduğunca çok saffa açmamak en iyisi. Henüz bir çözüm yolu bulunmamakta. Tavsiye olarak Opera Web Browser’ı öneririm. Bunda bu problem yaşanmıyor.
23-) N95 Video’yu hafıza kartına direkt mi çekiyor yoksa sadece telefon hafızasına mı video çekiyor?
Bu kullanıcının ayarına bağlı. Normalde telefon hafızasına çeker ama hafıza kartınız varsa kamera açıkken Seçenekler-Ayarlar-Kullanılan Hafıza’ya gelip ordan hafıza kartınızı seçebilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: balpinar, cool edit, FenerbahceMKA ve 7 diğerleri


schumici

schumici

Üye
ellerine sağlık kardeşim:oke:
 
Furkan96

Furkan96

Üye
    Konu Sahibi
bi sey degil
 

zuzu1206

Üye
]ben telefona program yüklemek istiyorum.oyun,müzik tema vb.nasil yapicam?
 
S'nek Valesi

S'nek Valesi

Üye
Emeğine SağlıK


Zedge adlı siteden istediğini indirebilirsin
 

basri55

Üye
sagol
 
merty24

merty24

Üye
]ben telefona program yüklemek istiyorum.oyun,müzik tema vb.nasil yapicam?
sitede arama yap istemediğin kadar oyun vs. var sonra istediğini seçip bilgisayarına indir ordan telefona at dosya yöneticisinden dosyayı aç yüklenecek yeri seç o yüklenir
 

gölgemsi

Üye
teknolojı adına bırz ozurluyum:) ustelık telefonumda turkce menusu yok.tema ındırsım ama acamıyorum
su dosya yonetıcısı nerde ;nerden gırılıyor yardımcı olabılırenız....
 

umayt

Üye
teknolojı adına bırz ozurluyum:) ustelık telefonumda turkce menusu yok.tema ındırsım ama acamıyorum
su dosya yonetıcısı nerde ;nerden gırılıyor yardımcı olabılırenız....
arkadaşım menüye gir ordan diğere tıkla sonrada orda dosya yöneticisi var ama her tel de yoq o:kop:
 
serinbey

serinbey

Üye
n95 cihazım var ama radyoyu açtığımda telefon kapanıyor sebebi ne olabilir ne olur yardım edin!!!
 
mehmetsurer

mehmetsurer

Üye
verdiğin bilgiler için teşekkürler.
bendeki sorun dil değiştirememe.
NSS ile adımları takip ettim ama "read" ( senin anlatımında , başkaları ilk başta "scan" yap diyor ) yaptığımda yada "scan" yaptığımda "erorr" diyor ve hata veriyor.
kullandığım kablo PC Suite ile uyumlu NSU ile uyumlu, hiç bir sorun olmadan güncelleştirme yada program yükleme yada yedekleme yapabiliyorum.

bendeki sorun ne olabilir. yada hata nerde?????
yardım edebilirmisin.

teşekkürler...
 
burocka

burocka

Üye
her nekadar beni ilgilendirmese de güzel ve yararlı bi paylaşım olmuş
 

aykut4212

Üye
iyi günler çin n95 8 gb bir tlfnm var *3 yes tuşu ile hard format attım ama tlfnm açılmıor açma tuşuna bastıgımda titreşim motoru sürekli titriyor açılmıor ltfn cevabınızı beklıorum
 
FenerbahceMKA

FenerbahceMKA

Üye
Ellerine emeğine sağlık ...
 

hacksony

Üye
iyi günler kardesim ben 14 üncü sorunu aynen dedigin gibi yaptım ama telefonumun ekranında hıc bır belırtı yok pc suite de sorun giderme diye bi hata variyo baglayınca sence sorun benım usb girisimdenolabılır mı orası bozuk olabılır mı
 

mehmethakan63

Üye
Merhaba,
Bir yerden alime çin malı n95 8 gb telefon geçti. Fotoğraf çektikten sonra disk diye mesaj veriyor. Hard format atmayı denedim fakat başaramadım. Söylenilen tuşların hesine basılı tutarak telefonu açıyorum fakat format diye bir şey gelmiyor.
Lütfen yardımcı olurmusunuz ?
 
4MaGuS

4MaGuS

Üye
ellerine saglık çok güzel bilgiler verdin
 


Üst Alt