N91deki 4gblık harddisk aha bu +N91 özellikler

Sponsorlu Bağlantılar

ucahmetuc

ucahmetuc

Üye
    Konu Sahibi
N91deki 4gblık harddisk aha bu +N91 özellikler
Merak edenler falan varsa diye internette bulduğum bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum. İnşallah yakın bir vakit sonra bu aletten bende de olcek.



Nokia N91
Yukarıda görmüş olduğunuz resim, teknolojinin b*kunun çıkmış olduğunun resmidir. :D **Nokia N91**

Aşağıdaki resimlerdeki Microdrive, N91 denen aletin içinde de mevcut. Hem de 4 GB’lık modeli. Peki bu ne demek? Aynı zamanda bir MP3 çalar olan N91’in içerisine, CD kalitesinde baya bi şarkı kaydedebileceğiz demek. Veya bir iPod mini almamıza gerek kalmayacak demek. Ayrıca 2 MP’lik kamerasıyla, bizi iPod yanında, bir de fotoğraf makinesi taşıma derdinden kurtaracak.

N91’in diğer bir artısı da “accelerometer” denen özelliği. Accelerometer, hareket sensörleri sayesinde telefonun düşüşe veya salınıma geçtiğini anlıyor ve Microdrive kafalarını “park” pozisyonuna getiriyor. Böylece disk üzerinde yer alan bilgilerin maksimum güvenliği sağlanmış oluyor.

İşletim sistemi

Symbian OS 9.1 versiyonu kullanılıyor.




(Aşağıdakiler alıntıdır)
Microdrive

Teknolojinin gelişim sürecinde, karşımıza çıkan ürünlerde genel olarak rastladığımız birkaç ortak özellik var… “daha”lar ile başlayan özellikler bunlar; daha hızlı, daha az enerji tüketen, -buna bağlı olarak- daha az ısınan, daha az kirlilik yaratan, daha iyi ses ve – veya görüntü kalitesi, daha, daha… Bu “daha”lara eklenebilecek, hatta eklenmesi elzem olan bir daha var; daha küçük.

Mesela, 2.5 inch sabit diskler olmasa, bu gün kullandığımız dizüstü bilgisayarlar bu kadar küçük olabilir miydi? Her şeyi küçük yapılsa da, içerisinde 3.5 inch disk bulunan bir dizüstü ne kadar küçük olabilirdi ki? Oysa şimdi, neredeyse bu disklerin boyutunda bilgisayarlar var.

Daha fazla depolama alanı

Görüntü ve ses kalitesinin yükselmesi, depolama problemlerini de beraberinde getirdi. Örnek olarak; 1.3 megapiksel kameralı bir cep telefonunun resim boyutu, standart bir VGA kameralı cep telefonuna göre yaklaşık 4 kat daha büyük. Teknolojinin gelişmesine paralel olarak ihtiyaçların ve tüketici isteklerinin de arttığı göz önüne alınırsa, hafıza teknolojisindeki gelişmelerin önemi bir kere daha ortaya çıkıyor. Eğer bana sorarsanız, şu anda hafıza teknolojilerindeki en büyük gelişmelerden biri IBM’in geliştirdiği ve sabit disk bölümünü Hitachi’ye satması ardından Hitachi tarafından pazarlanmaya başlanan Microdrive’dır. Compact Flash kartlar ile aynı boyutlarda ve Type II CF slotları ile uyumlu olan Microdrive, benzeri hafıza kartlarından farklı bir sistemle çalışıyor. Çalışma prensibi sabit diskler ile aynı. Hatta Microdrive için “1 inch boyutunda bir sabit disk” tanımını yapmak hiç de yanlış olmaz. Microdrive’larda kayıt teknolojisi olarak Pixie Dust adı verilen bir yöntem kullanılıyor. Pixie Dust, klasik kayıt yöntemindeki tek katmanlı kayıtın aksine, birbirinden birkaç atom kalınlığında bir tabaka (Ruthenium tabakası) ile ayrılan birden fazla katmana yazabilmesi sayesinde aynı alan üzerinde daha fazla veri yoğunluğu (ve kapasite) sağlayabiliyor.

Eksileri

Pek bu kadar artısı olan Microdrive’ın hiç mi eksisi yok? Tabii ki var; hafıza kartlarında hareketli parçalar (okuyucu kafa, disk, motor vs.) olmadığı için sarsıntı ve darbelere karşı Microdrive’dan çok daha dayanıklılar. Bu küçük ayrıntı, microdrive’ın uygun fiyatı ve boyutu göz önüne alındığında görmezden gelinebilir. 2.5 cm çapında bir disk ve 7 CD’nin kapasitesi!
 


FrontmaN

FrontmaN

Üye
Öncelikle güzel çalışman için teşekkür ederiz. Benim bir sorum olacak buradaki harddiskler oldukça hassas yapıda görünüyorlar.Eğer telefon bir darbe alırsa hardiskin çalışırlık durumuna bir zarar gelecek mi?
 
ucahmetuc

ucahmetuc

Üye
    Konu Sahibi
FrontmaN kişisel fikrime göre diğer hafıza kartlarının bozulma oranının 2-3 katını geçmez. Çünkü yine bi yerde okumuştum. İçine koruma süngeri tarzı bişi konuyomuş sanırım. Ayrıca sizde telefonu düşürmeyin kardeşim :D :P Mesela benim bi arkadaş telefonunu haşat etti düşürerek. O günden beri telefonumu bileklikle kullanıyorum. Böylece elinizden kaysa da ip telefonun hayatını kurtarıyor. :)
 

Nike

Üye
Bravo dostum çalışman için sana bir sorum olcak telefonla ilgili nokia N91 de nokia 6680 gibi görüntülü konuşma özelliği varmı?
 
ucahmetuc

ucahmetuc

Üye
    Konu Sahibi
Originally posted by Nike@Sep 25 2005, 04:06 PM
Bravo dostum çalışman için sana bir sorum olcak telefonla ilgili nokia N91 de nokia 6680 gibi görüntülü konuşma özelliği varmı?
[post=177038]Quoted post[/post]​
Bilmiyorum. Ancak olursa saçma sapan bişi olur. Çünkü önünde kamerası yok. Öle bi özelliği varsa telefonu ters çevirip konuşman lazım. O zamanda sen karşındakini göremezsin. Yada sen onu görürsün o seni göremez. :lol2: Neyse bu konuyu burada sonlandırayım. Çünkü "Yumurta mı tavuktan? Tavuk mu yumurtadan?" sorusuna döndü biraz. :D Ayrıca o özelliğin Türkiyede yürürlüğe girmesine ömrümüz yeter mi ona bile şüpheyle bakıorum walla. :D
Dediğin özellik sadece N70'te var bildiğim kadarıyla. Belki N90'da da olabilir. Telefon, telefon diil puzzle mübarek. Puzzle'ı çözüp ekrana bakarken kamerayı kendine çevirebiliyosan belki vardır. :D
Bu arada ÖNEMLİ bir teorim var. İnşallah yanılıyorumdur ama n91'de Microdrive olduğu için titreşim yoktur bence :'( :( :'(
N90 bir bu iki olur bölece :'( Allah cezanı versin emi nokia :P
 

Nike

Üye
Dostum peki telefonda yüklü bir anti virüs programı varmıdır acaba?
 
emreakcali

emreakcali

Üye
yaw simdi ben anlamadim kusuruma bakmayin bu tlf da harddisk mi var? yani pc derki gibi dönüyo ölemi? :wacko:
 
NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
aynen öyle işte teknoloji :artı:
 
emreakcali

emreakcali

Üye
ama bi sorunumuz var buna bataria dayanmaz napacaz döner durur :wacko: :wacko:
 
NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
bence ona uygun bi batarya yapmıilardır :wacko:
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Ne yapması ya 3230 bataryası ile bunun bataryası aynı:. :vur:
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
BL-5B var.

Şarj ömründen hiç umudum yok. :eksi:

Yazık resmen , kamerayı açıp kapayınca bile bir kademe şarj düşer :ehe:
 
ibonline

ibonline

Üye
Originally posted by Nike+Sep 25 2005, 04:33 PM--><div class='quotetop'>QUOTE(Nike &#064; Sep 25 2005, 04:33 PM)</div><div class='quotemain'>Dostum peki telefonda yüklü bir anti virüs programı varmıdır acaba?
[post=177050]Quoted post[/post]​
[/b]



Originally posted by emreakcali@Sep 25 2005, 04:39 PM
yaw simdi ben anlamadim kusuruma bakmayin bu tlf da harddisk mi var? yani pc derki gibi dönüyo ölemi? :wacko:
[post=177053]Quoted post[/post]​


<!--QuoteBegin-van_hoijdonk
@Sep 25 2005, 08:58 PM
Ne yapması ya 3230 bataryası ile bunun bataryası aynı:. :vur:
[post=177325]Quoted post[/post]​
[/quote]
bende bişey anlamadım şimdi bu telefonun içinde hdd gibi parcamı var icersinde dönen disklermi var nasıl yerleştirmişler bunuyorum galiba
haa bu arada virüs programı olacagının zannetmem sonuçta symbian işletim sistemi var en uygun olanı tele yüklersin olur biter
batarya akıllarda soru işareti bırakıyor
 
Kin_ittifak

Kin_ittifak

Üye
He :ehe: bencede öle yaw..
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
4 gb hdd var.. ;)
 
ibonline

ibonline

Üye
yani kart vs gibi bellek yok basbaya bildiğimiz pc hdd sinin kücüğümü var
Valla adamlara helal olsun
bakalım daha neler göreceğiz
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Evet.. ;)
 
free

free

Üye
Originally posted by NeedLeFLuff@Sep 25 2005, 04:54 PM
bence ona uygun bi batarya yapmıilardır :wacko:
[post=177065]Quoted post[/post]​
n91 190 saat bekleme 4 saat konuşma yazıyordu gsmarena :off:
peki 1000şarkı alan bir telefona bu yapılır mı :help:
 
ucahmetuc

ucahmetuc

Üye
    Konu Sahibi
Originally posted by emreakcali@Sep 25 2005, 04:52 PM
ama bi sorunumuz var buna bataria dayanmaz napacaz döner durur :wacko: :wacko:
[post=177063]Quoted post[/post]​
Arkadaşım mantığını anlamasamda bilgilerime göre bu harddisk CF2&#39;lerden daha az enerji istiyo. Daha az yakıyo yani. :)
Ancak pil dayanma süresi cidden az. Zaten her topic&#39;te van_hoijdonk hava atıp duruyo W800i&#39;le. Daha uzun dayanıyomuş diye. :D
(Bu arada telefonu ilk alanlardan olursam söz incelemesini bizzat yapıp maxicep&#39;te yayınlıcam ;;) )
 
ucahmetuc

ucahmetuc

Üye
    Konu Sahibi
Şimdi yeni bir bilgi geldi aklıma, paylaşayım: Bu keşfi her ne kadar ibm bulmuş olsa da harddiskle ilgili bölümünü Hitachi&#39;ye sattığı için bunların üstünde ibm yazmıyo, hitachi yazıyo. Ama sonuçta ibm firması&#39;ndan çıkıyo. Sadece firmanın isim değişik o kadar. Kısacası sağlam olur yani bu harddisk :D (inşallah)
Bu arada yukarıdaki yazımı tekrar yazıyorum ve görüşlerinizi bekliyorum:

"Bu arada ÖNEMLİ bir teorim var. İnşallah yanılıyorumdur ama n91&#39;de Microdrive olduğu için titreşim yoktur bence :&#39;( :( :&#39;(
N90 bir bu iki olur bölece. :( "
 


Üst Alt