Donanımhaber.com dan alıntıdır.Yazı açıklayıcı olduğu için kopyalamak istedim.
meego android uygulamlarini alien dalvik ile kullanabiliyorsa bu aslinda google'in dogru bir strateji izledigini gosterir. eger dalvik yerine native kodla yazilmis uygulamalar olsaydi meego'nun android uygulamalarini calistirmakta fazla sansi kalmayabilirdi. belki linux cekirdegi kullanidigi icin port etmesi kolay olurdu. ayni sekilde bir yol izleyerek google, android uygulamalarini chrome os'da kullanma yoluna gidebilir. tabi sistem kaynaklari konusunda dezavantajlari var.
Bu bağlamda bakarsak evet doğru. Çünkü uygulamalar MeeGo'da da çalışacağı için kontrol Google'da olmuş olacak. Fakat MeeGo Android'in uygulamalarını çalıştırırken Android MeeGo'nun uygulamalarını çalıştırmayacaktır. Hem MeeGo'nun hitap ettiği kitle Android'den çok daha fazladır. Çünkü MeeGo hem ARM hem de x86 mimarilerini desteklediğinden ötürü kullanım alanı oldukça geniş bir işletim sistemi oluyor. Akıllı telefonlardan tabletlere, masaüstü sistemlerden dizüstü sistemlere, araçiçi sistemlerden ev sistemlerine kadar oldukça geniş bir kitleye hitap ediyor. Yani gereken destek verilirse diğer işletim sistemlerinin fersah fersah ötesinde bir işletim sistemi olacaktır. Çok büyük potansiyele sahip.