n900 alınırmı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

www2

Üye
    Konu Sahibi
n900 alınırmı?
arkadaslar forumda baya aradim kafam karisti. n900 almalimiyim. hiz durumu nasil. 256 mb ram android yuklu tel kullaniyorum ama tatmin etmiyor. internete girerken bile kasmalar var. n900 de performans iyimi. muzik dinlerken internette dolasirken kasma varmi en basitinden birden fazla sekme acinca. uygulama cok onemli degil. angry birds ile fruit ninja olsun yeter oyun icin. sarj durumu nasil hem gunluk konusma mesajlasmada hemde ayni zamanda internette dolasirken. cok kararsizim mamemo nasil. ben uygulamaya pek takmam batarya iyi olsun internette kesinlikle donmasin ve menu gecislerinde 1 2 tanede oyun olsun diyorum.isteklerimi karsilarmi bu telefon. ayrica kayitsiz bi telefon buldum. pasaport hakkim yok ama piyasada 50 tlye bunu yapan yerler varmis. almalimiyim sizce. artilarini ve eksilerini yazarmisiniz. tesekkurler

Sypnc_Dictetor

Sypnc_Dictetor

Üye
Bence n900 al işine yarar :)

enolaguy

Üye
N900 un bataryasi galaxy ile ayni dayaniyor, ve asagi yukari bu tip cihazlar hep ayni dayanir eski symbianlar kadar batarya omru yoktur ve bu iphone icinde gecerlidir. Yalniz bazi dusuk ekran cozunurlugune ve cpu hizina sahip android cihazlar biraz daha fazla batarya suresine sahipler, n900 ise batarya suresi olarak yukarida yazdigim galaxy ve iphone civari dayanim suresi sunar....
Ustuste uygulama acma konusunda n900 androidten iyidir, interneti de bugun dunyada mevcut butun androidlerden daha detayli ve bilgisayarla birebir acar

Sana soyle bir ornek vereyim

Sahibinden com da bir sey arayip sayfayi actiktan sonra sol tarafta ayni urunun degisik modellerini secmek istersen bilgisayarda iken bir bar cikar ve sende o bari hareket ettirerek istedigin secebilirsin...ornegin opel astra aratmissindir soldaki bardan astra eco, astra cosmo, astra flex gibi modelleri secebilir ve liste uzunsa yandaki bari asagi yukari hareket ettirerek istedigini bulup secersin.

İste bunu androidin hicbir browseri ile yapamazsin, iphone da puffin kullanarak bile yapamazsin, n900 den sonra cikan n9 da da yapamazsin ama n900 de yaparsin Tipki bilgisayar gibi internette gezersin.

N900 internette hicbir sekilde donma yapmaz, muzik dinlerken kasma yapmaz ama 720 pixel bazi videolari ve 1080 leri codec yazilimlari guncel olmadigi icin dogal olarak acamaz ve bu adı üzerinde donanim degil yazilim yani codec eksikligindendir.

N900 de whatsapp kullanamazsin cunku n900 e whatsapp yazilimi yazilmamistir, Bunlarin haricinde n900 zaten telefondan ote bilgisayardir

Yalniz bilmelisinki n900 normal telefon degildir android gibi linux uzerine kapali kutu olarak kurulmus her ne kadar yazilimi acik kaynak kodlu densede aslinda oyle olmayan android gibi degildir. Linux un debian surumu uzerine kurulmus olan tamamen acik kaynak kodlu maemo yazilimina sahip bir cihazdir

O yuzden kullanimi bir cepten cok linux bilgisayar gibidir, xterminale girip yanlis birseyler yazarken cihazin isletim sistemini de gocertebilirsin, ve sanki bilgisayarda oldugu gibi bazen dos a gecer gibi xterminale gecip yaninda cute explorer gibi bir sistem dosyalama programini kullanip bir bilgisayarda oldugu gibi yazilimi kurtarmayi da basarabilirsin

Sadece telefon olarak kullanacaksan yani hukmedemeyecegin sekilde kolay kullanilir arayuzlu bir telefon istiyorsan n900 alma derim.

Yok oynarim kurcalarim gelistiririm ama herseyi basarmak linux alt yapisini bir telefonda ogrenmek isterim diyorsan n900 gibisini bulamazsin derim.

fnldstntn

Üye
Şarj konusunda bence diğer akıllı telefonlara göre daha iyi internet konusundada sorun yaşamazsın fakat oyun konusunda angry birs in 3 oyununu kurabilirsin fakat fruit ninja yok...

osmanayman

osmanayman

Üye
N900 de whatsapp kullanamazsin cunku n900 e whatsapp yazilimi yazilmamistir, Bunlarin haricinde n900 zaten telefondan ote bilgisayardir

Az kaldı geliyor... :oke:

ua_kral

ua_kral

Üye
kardeş alacaksan ben satıyorum kayıtlı almayı düşünürsen şu linkten baakabilirsin

saygılarımla....

www2

Üye
    Konu Sahibi
değerli yanıtlarınız için teşekkürler. şu sorular kafama takıldı.

256 mb ram mi var yoksa 1 gb mı. eğer 1 gb ise normal ram olarak kullanılıyormu? yani bir oyun açtığınızda bu ramdan mi kullanıyor ve performansı nasıl?swap ram dedikleri normal rame eşdeğermi ?
kayıtsız telefon alsam birinin pasaportuna kayıt ettirebilirmiyim? (telefon türkiyeye gireli 1 ayı geçmiş)
android ve meegoo yükleniyorsa stabil çalışıyormu. özellikle meegoo için pek bilgi bulamadım.
ekranı söylenen kadar kötümü? bastırmatik - abanmatik vs laflar dolanıyor?
MEAMO 5 ile menü geçişlerinde filan kasıntılar varmı ?
telefon dik kullanılıyormu? en azından saaate bakmak yada gelen smsi okumak vs basit işlemler için ?

bunları cevaplarsanız sevinirim.linuxla ilgim var.şuanki telefonuma kendim android kurdum. yanlız rami 256 mb oldugundan sıkıntı çektim.eğer bu telefonda 256 mb ise almayacağım. teşekkürler

osmanayman

osmanayman

Üye
değerli yanıtlarınız için teşekkürler. şu sorular kafama takıldı.

256 mb ram mi var yoksa 1 gb mı. eğer 1 gb ise normal ram olarak kullanılıyormu? yani bir oyun açtığınızda bu ramdan mi kullanıyor ve performansı nasıl?swap ram dedikleri normal rame eşdeğermi ?
kayıtsız telefon alsam birinin pasaportuna kayıt ettirebilirmiyim? (telefon türkiyeye gireli 1 ayı geçmiş)
android ve meegoo yükleniyorsa stabil çalışıyormu. özellikle meegoo için pek bilgi bulamadım.
ekranı söylenen kadar kötümü? bastırmatik - abanmatik vs laflar dolanıyor?
MEAMO 5 ile menü geçişlerinde filan kasıntılar varmı ?
telefon dik kullanılıyormu? en azından saaate bakmak yada gelen smsi okumak vs basit işlemler için ?

bunları cevaplarsanız sevinirim.linuxla ilgim var.şuanki telefonuma kendim android kurdum. yanlız rami 256 mb oldugundan sıkıntı çektim.eğer bu telefonda 256 mb ise almayacağım. teşekkürler

Sorularınıza tek tek cevap vereyim;

1- Ram 256 mb swap ile birlikte 1gb ve normal 1 gb den farkı yok oyunlarda vs kullanılıyor...

2- Benim tel pasaport kayıtlı (sizin ne olur bilemem)

3- Android stabil sayılır değerlendirme yaparsak 10 üzerinden 7 (şahsi görüşüm)

4- MeeGo stabil değil sorun telefondan ziyade işletim sisteminden kaynaklı, tam oturtmadılar daha... Hafıza kartı class 10 vs ise daha stabil çalışıyor.

5- Ekran kötü değil ama multitouch da değil.

6- Telefon -cssu ile- dikey kullanılabiliyor. SMS, saat vs...

7- Menü geçişleri çok iyi.

8- Linux bilginiz varsa bu telefonu daha çok seveceksiniz...

Not: Yaptığım değerlendirmeler şahsi değerlendirmelerimdir... Selametle...:oke:

enolaguy

Üye
Benim yazılım bilgim çok fazla değil ama donanımı ve bilgisayar mimarilerini iyi bilirim

Şimdi bazıları N900 için aslında 256 MB zorlamalı 768 daha ekleniyor ve doğrudan 1 GB olanlar gibi çalışmaz diyebilirler ama sen buna inanma, N900 DMA olarak tam 1GB olarak çalışır.

Tek eksisi 32 GB olan hafızadan 768 MB ını yiyebilir yani sende telefonunu 31 MB olarak kabul edersin olur biter

• Beğen
Tepkiler: osmanayman

www2

Üye
    Konu Sahibi
cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. bu bilgiler ışıgında n900 almaya karar verdim.bazı forumlarda lumnia filan al diyorlar ama oda türkiyede yok.2. eli bile yok yani. bir kaç gün içinde n900 kullanmaya başlıyacağım inş sıkıntı çıkarmaz. çünkü eski telefonmdaki limoyu silip android yüklemiştim (256 mb ram vardı) sürekli kasıyordu.angry birdste bile kasma vardı. ama bu 1 gb dediniz. hafızadan yemesi önemli değil. peki bir sorum daha var. class 10 ve üzeri hafıza kartı alsam hem android hem maemo hemde meego kullanabilirmiyim. youtubede videolarını gördüm. adamlar bootscreen filan çıkarıp yapıyorlar bu mümkünmü ve optimize yapılınca cpu yetiyormu dediklerim ihtiyaçları karşılarmı ? teşkkürler

osmanayman

osmanayman

Üye
cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. bu bilgiler ışıgında n900 almaya karar verdim.bazı forumlarda lumnia filan al diyorlar ama oda türkiyede yok.2. eli bile yok yani. bir kaç gün içinde n900 kullanmaya başlıyacağım inş sıkıntı çıkarmaz. çünkü eski telefonmdaki limoyu silip android yüklemiştim (256 mb ram vardı) sürekli kasıyordu.angry birdste bile kasma vardı. ama bu 1 gb dediniz. hafızadan yemesi önemli değil. peki bir sorum daha var. class 10 ve üzeri hafıza kartı alsam hem android hem maemo hemde meego kullanabilirmiyim. youtubede videolarını gördüm. adamlar bootscreen filan çıkarıp yapıyorlar bu mümkünmü ve optimize yapılınca cpu yetiyormu dediklerim ihtiyaçları karşılarmı ? teşkkürler

Androidde de swap desteği var manuel olarak ve setcpu ile overclock yapabilirsiniz... Buna rağmen çok hafif de olsa kasmalar ve nadiren reset atma olayı var... MeeGo için class10 uygun olur... Triple boot olarak üç işletim sistemini de kullanabilirsin... Ben şuana kadar hiç meego denemedim ve meego konusunda pek bilgim yok... Selametle...:oke:

TheCower

TheCower

Üye
Gayet güzel telefonmuş. Bir soru da benden. Şimdi atıyorum ben bununla travians gibi oyun oynayabilir miyim? Ya da ttnet vitamini kullanabilir miyim?

osmanayman

osmanayman

Üye
Tarayıcısı mozilla destekli... Bilmem denemek lazım...:hmmm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt