N8'de Odaklama ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Denibo

Üye
    Konu Sahibi
N8'de Odaklama ?
İphone 4 Lerdeki Gibi Kamerada Dokundugunuz Yere Odaklama Olayı N8 de Varmıdır Programla Filan Benim İstediğim Prof. Kameralardaki Gibi Ön Plandaki Nesneyi Netleştirip Arka Planı Bulanıklaştırma Gibi

Uruloki

Uruloki

Üye
dokunma ile odaklanma yok ama telefonu yakın çekime alırsan ve istediğin nesneyi yakından çekersen arkası bulanık nesne net olur

tuzluca76

tuzluca76

Üye
Dışarıda yapacağın çekimlerde odaklanma daha iyi olr. N8 de auto focus yani direk ortaya odaklanma var. Bu özelliği verimli kullanmak istiyorsan odak alanına girecek kadar yaklaş nesneye ve nesne kamera görüş alanının tam ortasında olsun deklanşöre yarım bas ve odaklanma olunca istediğin açıdan fotoyu çek. Dokumöatik odaklanma gibi istediğin yere odakladın :)

Denibo

Üye
    Konu Sahibi
Bunu Yaparken Macro modumu açık olsun yoksa otomatik sahne modumu açık olsun

Uruloki

Uruloki

Üye
valla bence arkası bulanık olsun istersen makro mod açık olsun derim ama tuzluca ailemizin fotocusu ona sormak lazım

tuzluca76

tuzluca76

Üye
:) Makroyu daha yakından alıcağın zamanlar kullan. Auto olsun. Benim nasıl odakladığımı anlatayim mesela önde bir insan arkada bir manzara var ilk önce flashı açarım günışığı olsa bile ardından renk ayarını parlak beyaz dengesi güneşli yaparım. Sonra çekiceğim kişinin yüzüne sonuna kadar aoom yapar ve dekşanşöre yarım basarım bunu yapınca daha iyi odaklanırsın ardından deklanşöre yarım basmaya devam ederek zoomu geri çekerim ve istediğim açıyıda ayarladıkdan sonra deklanşörden parmağını çekmeden yani odaklanmayı bıramadan tam basarım ve flash patlar foto gelir :) odaklı güzrl bir foto :) tabi istersen makro modu aç böylece odaklanma iyi olur ama öndeki nesnede bazen bulanık çıkabilir bu yüzden uzak çekimlerde auto yakından makro :)

• Beğen
Tepkiler: n000k ve esatgelmedi
Uruloki

Uruloki

Üye
tuzluca işi çözmüş hacı

tuzluca76

tuzluca76

Üye
Sağol :) :)

selllman82

selllman82

Üye
kamera 10 numara kardwsim:)

SilentOne

SilentOne

Üye
adam kamrada king yha

selllman82

selllman82

Üye
ya ne olacaadi ya

demirtas_48

Üye
Bir türlü ben yapamadım dedğiniz gibi ayaları yapıyorum fakat istedgim gibi olmuyor arka fon aynn çıkıyor neden ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt