N86 usb bellek bağlama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

salkin

Üye
    Konu Sahibi
N86 usb bellek bağlama
arkadaşlar bildiğimiz ve gördüğümüz gibi nokia N8 modelinde telefona usb bellek bağlayabilme imkanı sunmuştur. aynı işlemi diğer yüksek model N serisi teleffonlarda uygulama imkanı var mıdır acaba.??

BURADA İLK DEFA DUYANLAR İÇİN VİDEOSU VAR..

USB Bellek Çalıştıran Cep Telefonu | ShiftDelete.Net : İşleyiş Videosu

ben olması gerektiğini düşündüğüm şeklini yazıyım size kardeşlerim. bana göre N8 deki aparat işimizi görmeli ama görmeyedebilir çünkü usb bellek 5 volt la çalışıyor birinci merak ettiğim şey bu gücü N8 nerden sağlıyor. hadi diyelimki şarj da aynı micro usb girişli ya bataryadan çekio gücü desek bu sefer 2 soru daha akla gelir;

1.bataryanın gücü 3.7 volt nasıl yeterli geliyor.

2.hadi geldi diyelim gerekli olan usb tanıma yazılımını biz bulup da N86 vb. micro usb girişten şarj alan telefonlara yükleyebilir miyiz.

Bir sıkıntı daha vardı ki ben o sorunu ortadan kaldırdım .videoda görülen bağlantı aparatını kendi yaptığım türkiye içi araştırmalarda şuan ki durumda bulma imkanımız yok. eğer bu iş olursa aparatı herkes kendi üretcek.ben kendim yaptım ilk aklıma gelen micro usb kablomu kesip ucuna dişi usb giriş bağlamak oldu ancak orjinal kablomun heba olmasından çekinerek nasıl olsa olur diye düşündüm ve çift taraflı dişi kablo işi görceği aklıma geldi. bu sefer bu aparatı da bulmam mümkün olmadı yaşadığım şehirde :S en sonunda kendim 2 tane usb uzatma kablosu alıp kesip ekleyip yaptım.

Eğer yazılım işini hallederbilirsek , N86 yazılımına entegre edebilir ve gerekli gücü bataryadan sağlıyorsa gerçekten bizim telefonlarımız (micro usb şarjlı olan modeller) de usb bellek ve usb girişli herangi bir depolama aygıtı (kart okuyucu vb. gibi) çalıştırcağını düşünüyorum .benim geldiğim aşama bu daha fazla bir fikri olan veya düşündüklerimde bir düzeltme olması gerektini düşünen kardeşlerim destekleriniz bekliyorum.

yazılımsal açıdan destek ve yardım edebilecek arkadaşlar öellikle sizler bu işe bir el atarsanız baya bomba konu olur bu...

bu konuda 5800 vb. telefonlar için yazılımlarda değişik yapan arkadaşlar size iş düşcek gibi. acaba N8 de ilgili tanıma özlelliğini bir şekilde yazılımdan kopyalayıp N86 ya entegre etme imkanı var mı???

florya27

Üye
S.A Arkadaşım Sana PM yazamıyorum.Bir araştırmak lazım.

salkin

Üye
    Konu Sahibi
mesala en basitinden usb bellek vb. bir taşınabilir aygıttan veri aktarmak için pc ye gerek duymucaz..

--------------- Ekleme ---------------

florya27 kardeşim acaba N8 in yazılımından ilgili tanıma özelliğini sağlayan verileri n86 nın yazılımına entegre etmeme yardımcı olamaz mısın ???

salkin

Üye
    Konu Sahibi
acaba 3.7 volt adabtörle veya usb çoklayıcı kullanarak pc den güç sağlayarak tanıtabilirmiyiz diye aklıma geldi şimdi de çünkü arabada çakmaklığa takınca gördü cihazı

salkin

Üye
    Konu Sahibi
acaba 3.7 volt adabtörle veya usb çoklayıcı kullanarak pc den güç sağlayarak tanıtabilirmiyiz diye aklıma geldi şimdi de çünkü arabada çakmaklığa takınca gördü cihazı

bunu denedim telefonun ekranında yazılar cıkıyor yıgın depolama pc suıte falan dıye ancak yazılımsal bır sorun olsa gerek bır ıse yaramıyor yıgın depolama secınce de .

salkin

Üye
    Konu Sahibi
ihtiyaccımız olan kablo bu Ancak n86 da çalışırmı acaba???

NOKIA CA-157

Kablo Nokia CA-157, microUSB-USB OTG adaptör kablosudur.

USB On-The-Go

microUSB girişine takılan USB-OTG adaptörü sayesinde N8-00′a FAT(32) dosya sistemi kullanan USB bellekleri ve harici güç kaynaklı sabit diskleri, USB fare veya klavyeleri bağlayabiliyorsunuz.

CA-157 OTG KABLO SAYESİNDE CİHAZINIZDA BULUNAN RESİMLERİNİZİ VİDEolARINIZI DOSYALARINIZI VEYA DATALARINIZI BİLGİSAYARINIZA KOLAYCA AKTARABİLİRSİNİZ.

UYUMLU OLAN CİHAZLAR: NOKIA N8 ,NOKIA C6-01, NOKIA C7-00 ,NOKIA C3, NOKIA X3-02

salkin

Üye
    Konu Sahibi
beyler + - elektrık olayını da hallettım tum donanısal sorunları ortadan kaldırdım ve telefonun ekranında usb bağlama modları çıktı ancak sorun şu ki hangi modu secersenız secın telefonda sectıkten sonra bır degısım olmuyor yanı donanımsal sorunu ortadan kaldırdım yazılımsal sorun kaldı geriye..

artar

Üye
sana katılıyorum.çünkü n900 flash bellek bağlamışlar.adam flash i bağladığında bir şey olmuyor.ama bir program açıyor. Bir takım işlemler yapıyor sonra telefon flash okuyor.yani kısacası usb den değil yazılımsal.cevap bekliyorum.ben de de n86 var flash bağlanırsa süper olur hatta mause klavye hatta hard disk bağlanır.

ben e63 de bunu denedim çift dişli usb yerine usb hub ve normal usb kablosu kullandım kısacası usb hub' ı telefona bağladım usb hub bosken telefon bi şey yapmıyor aam flash disk taktığımda bağlantı yöntemini soruyor hafıza kartını pcye bağlıycak gibi görüyor telefon bunu değşitirebilmemz lazım yardım edebılırmısınız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...