N8 şarjla ilgili bir soru...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
muratbeyim

muratbeyim

Üye
    Konu Sahibi
N8 şarjla ilgili bir soru...
Arkadaşlar bugün sabah kalktığımda N8'in şarjı 3 diş dolu gözüküyordu. Akşama kadar yeterli olur diye düşündüm ve şarj etmeden çıktım. Saat 13.00'da güç tasarruf moduna geçilsin mi diye sordu, kabul ettim ve bir iki dakika sonra şarjı bitti, telefonum kapandı.

Sabahtan öğlene kadar birkaç mesaj yazım, hiç telefonla konuşmadım, oyun vs oynamadım. 5-10 dk güncelleştirmeleri kontrol etmek için internete bağlandım.

Bu durum baya canımı sıktı. Sizde de durum böyle mi? Yoksa şarjla ilgili bir sorun mu var benim telefonumda?

oviahmetovi

Üye
bende şöyle bir olay var 1 gün kullanıyorum batarya hala eksiksiz dolu oluyo 2.gün bir diş eksilince öbür dişler yarım günde bitiyor.
yani tam göstermiyorsa bilki heran bitebilir :D :islik

muratbeyim

muratbeyim

Üye
    Konu Sahibi
bende şöyle bir olay var 1 gün kullanıyorum batarya hala eksiksiz dolu oluyo 2.gün bir diş eksilince öbür dişler yarım günde bitiyor.
yani tam göstermiyorsa bilki heran bitebilir :D :islik

Peki bu şarj göstergesi ne işe yarıyor? Daha önce N97 kullanıyordum böyle değildi. Çok saçma bir durum. Umarım yeni güncellemede bu sorunu giderirler, tabi farkına varmışlarsa.

matrax-0052

Üye
Kardeş eğer n8inde email hesabı oluşturduysan dikkat et!! wifiyi hiçbir şekilde kapatamıyorsun kapatsanda bikaç sn sonra otomatik bağlanıyo ve sürekli ağ tarıyor.Bu nedenlede wifi sürekli açık kalıyo ve şarj maximum 1 gün gidiyo ben mecburen çok işime yaradığı halde kaldırmak zorunda kaldım.Sende kaldırırsan wifi isteğin dışında çalışmaz ve şarj gayet iyi gider.Ben kapattım ve müzik ve oyun oynadığım halde 3gün rahat gitti.

muratbeyim

muratbeyim

Üye
    Konu Sahibi
Kardeş eğer n8inde email hesabı oluşturduysan dikkat et!! wifiyi hiçbir şekilde kapatamıyorsun kapatsanda bikaç sn sonra otomatik bağlanıyo ve sürekli ağ tarıyor.Bu nedenlede wifi sürekli açık kalıyo ve şarj maximum 1 gün gidiyo ben mecburen çok işime yaradığı halde kaldırmak zorunda kaldım.Sende kaldırırsan wifi isteğin dışında çalışmaz ve şarj gayet iyi gider.Ben kapattım ve müzik ve oyun oynadığım halde 3gün rahat gitti.

Email hesabı oluşturmadım, bir buçuk gün gitti şarjım; fakat dün epeyce oyun oynamıştım. Mega Tower diye -maxicep'ten- bir oyun yükledim, bölümleri geçemeyince ne kadar oynadığımın farkına varamıyorum. :)))
Sanırım oviahmetovi'nin söyledikleri doğru, şarj fullün altına düştümü çok kısa sürede bitiyor. Fakat terslik şurda, cihaz tasarruf moduna geçsin mi uyarısını yaptıktan sonra kabul ettim ve birkaç dk içinde telefonun şarjı bitti ve kapandı. Madem böyle bir uyarı yapıyorsun, şarjı bitmeden bari 2-3 saat önce yapsana, biz de tedbirimizi ona göre alalım. Neyse bu da bana ders oldu.

aquenter

Üye
Birde şöyle birşey var eğer telefonu alalı birkaç hafta oldu ise, pil kendini 1 2 haftada anca stabil kullanım için kullanıldıkça harcandıkça dolup boşalttıkça kalibre oluyor. yani maksimum 1 aylık bir süre sonunda. Stabil bir şekide 2 3 güne dayanabilir diye düşünüyorum...

muratbeyim

muratbeyim

Üye
    Konu Sahibi
Bu ikinci N8'im, bunu alalı 10 gün falan oldu galiba. Bugün nokia'nın batary monitör programını yükledim. Takip edeceğiz bakalım.

buraq85

buraq85

Üye
''''Kardeş eğer n8inde email hesabı oluşturduysan dikkat et!! wifiyi hiçbir şekilde kapatamıyorsun kapatsanda bikaç sn sonra otomatik bağlanıyo ve sürekli ağ tarıyor.Bu nedenlede wifi sürekli açık kalıyo ve şarj maximum 1 gün gidiyo ben mecburen çok işime yaradığı halde kaldırmak zorunda kaldım.Sende kaldırırsan wifi isteğin dışında çalışmaz ve şarj gayet iyi gider.Ben kapattım ve müzik ve oyun oynadığım halde 3gün rahat gitti.'''

kardeş kaldrmana gerek yok mail > seçenek > ayarlar > posta kutusu ismin > senkronizasyon > alın sıklığı.. buradan ayar yapabilirsin şarjında çabuk birmez..
saygılar.

aagkn

aagkn

Üye
Birde şöyle birşey var eğer telefonu alalı birkaç hafta oldu ise, pil kendini 1 2 haftada anca stabil kullanım için kullanıldıkça harcandıkça dolup boşalttıkça kalibre oluyor. yani maksimum 1 aylık bir süre sonunda. Stabil bir şekide 2 3 güne dayanabilir diye düşünüyorum...

evet katılıyorum sana arkadaşım bende telefonu alalı on gün falan oldu ilk aldığımda şarj 1 gün falan gidiyordu şu an 2,5 güne kadar çıktı tabi burada dikkat edeceğin nokta ilk bir ay pili tam boşaltıp şarja koyarsan inşallah bu süre dahada uzar :yuru

oviahmetovi

Üye
evet katılıyorum sana arkadaşım bende telefonu alalı on gün falan oldu ilk aldığımda şarj 1 gün falan gidiyordu şu an 2,5 güne kadar çıktı tabi burada dikkat edeceğin nokta ilk bir ay pili tam boşaltıp şarja koyarsan inşallah bu süre dahada uzar :yuru

arkadaşım bende durumu öyle biliyordum fakat kullanım kılavuzunda okudumki kesinlikle batarya tam boşalmadan şarj edilmesi gerekiyormuş.aksi taktirde çok büyük zararı varmış batarya ömrü için.Sizde okuyun isterseniz.

naiad1786

Üye
yani tam göstermiyorsa bilki heran bitebilir :D

arkadaşım benimde güc tasarrufu devreye bir girdi telefonum 2saniye içinde hemen tuskilidi devreye giriyor güc tasarrufunuda geri iptal edemiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt