N8 Kamera Pixel

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
balkonkusu

balkonkusu

Üye
    Konu Sahibi
N8 Kamera Pixel
Arkadaşlar karanlıkta kamera fotoğraf modunda açık olduğunda ve sonuna kadar yakınlaştığında sol üst köşeye yakın 1 tane pixelde açık renk oluyo sarımsı gibi ama resimi çekince resimde görünmüyor bir de video modunda öyle bir bozukluk yok

diğeri ise kamera modunda yine karanlıkta sol tarafta karıncalaşma gibi biey var anlamadım sixde de var mı ?

rapman

rapman

Üye
normal bir şey değil.hatalı seri olabilir.ölü piksel diyeceğim ama değildir..

tasarimx

Üye
BENDE yok öyle bişey ...
sende varsa ve ıspatlayabiliyorsan git değiştir.
için rahat olur . ancak lensin orası temizolduğundan emin ol. pc de de zoom yaparak her fotoda varmı incele önce .

balkonkusu

balkonkusu

Üye
    Konu Sahibi
lensimin üstü temiz ama anlamadığım yakınlaştırınca oluyo ve video kaydında olmuyo :) sadece kameranın yakınlaştırınca başka hiç bir problemim yok telefonla ilgili anlamadım gitti orasını yazılımsal olabilir mi acaba panorama uyg. vardı sadece

--------------- Ekleme ---------------

başka deneyen arkadaş var mı acaba teknosadan almıştım direk değiştirirler mi acaba çok ta takmayım diyorum ama bi anlam veremedim güncellemeyle geçer mi acaba

balkonkusu

balkonkusu

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar başka deneyen var mı acaba salı günü teknosaya geri götürüyüm diyorum bu durumda değişim olur heralde değil mi :S servislik iş olursa göndermek istemiyorum isoyu düşürünce o pixsel kayboluyo çünkü inş. yazılımsaldır :)

SilentOne

SilentOne

Üye
hatayı ıspatla git dqiştirt

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
arkadaşlar başka deneyen var mı acaba salı günü teknosaya geri götürüyüm diyorum bu durumda değişim olur heralde değil mi :S servislik iş olursa göndermek istemiyorum isoyu düşürünce o pixsel kayboluyo çünkü inş. yazılımsaldır :)

daha yeni aldığın bir cihazı servise vermemek için diren gerekirse uzlaştırma kuruluna ya da tüketici hakları mahkemesine başvur çünkü şu bir gerçek hangi marka olursa olsun türkiyedeki teknik servis elemanlarından mı kaynaklanıyor artık başka birşeyden mi bilemiyorum ama servisten teslim alınan telefonlarda arıza bitmiyor

tasarimx

Üye
ÇEKTİĞNİ fotorafı PC ye at orda da varmı bi bak eğer varsa citti bir sorun dur bana göre.
ama pC de resmi incelediğinde yoksa önemli değil sorun çıkmaz.

alikan-N8

alikan-N8

Üye
BENDE yok öyle bişey ...
sende varsa ve ıspatlayabiliyorsan git değiştir.
için rahat olur . ancak lensin orası temizolduğundan emin ol. pc de de zoom yaparak her fotoda varmı incele önce .

Ne kadar rahat diyorsun arkadaş git değiştir diye hayret ediyorum ya. Adamlarda bekliyor ki herkes getirsin değiştirelim. Ölü pixel bile olsa Nokia'nın sana vereceği bir bardak su olur. En az 3 tane ölü pixel olmalı ekranında pixel hatasını kabul edip tamir veya değişim yapmaları için. Oda değişim olayıda öyle sanıldığı gibi çok kolay bir şeyde değil insanları yanıltmayın umutlandırmayın bakkaldan çikolata değiştirmiyosun kök söktürüyolar insana. Ayrıca 3 pixel uluslararası normlardır hiçbir marka 1-2 pixel ölü çıktığında kabul etse dahi bu sorundan dolayı hemen değişelim demez. Benim bildiğim bir çok marka bunu küçük yazılarında yazıyor ekrandaki ölü pixel çıkabilme olasılığını. Bunu nereden biliyorum derseniz kuzenimin kullandığı 1 haftalık Samsung Galaxy'de ölü pixel çıktı adam gitti servise 1 tane diye hiçbir şey yapmadılar öyle kullanıyor. En az 3 tane olması gerekiyomuş.

Telefonunda yazılımsal bir hata olabilir çünkü sadece kamera modunda diyorsun kamera kullanırken o bölümdeki pixellerde işlevsel bir hata olabilir. Eğer her zaman her uygulamada yapmıyorsa.

balkonkusu

balkonkusu

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar öncelikle teşekkürler yardımcı olmaya çalıştığınız için bugun teknosaya gittim adama ölü piksel gibi bir şey var diyorum onlar ekranda sanıyo ve ekranda 5 tane olması lazımmış değişmesi için ama benim sorunum başka :) nokia shop a gösterdim değişmesi lazım diyor aslında kimse de bir şey bilmiyor şuan için yeni güncellemeyi bekleyeceğim olmazsa servise vereceğim

durumu şöyle anlatıyım öncelikle sorun kamerada ve araştırmalarıma göre fotoğraf makinelerinde hot pixel ve sensörden kaynaklı ölü pikseller oluyormuş ve bunlar resime etkiyormuş ama benim resimlerimde sorun yok resimlerde herhangi bir piksel kaybı yok bu konuda rahatım ama şimdi kamera uygulamasını açtığımda vizörden görüntü görünüyor ya ISO modu otomatikte iken ve (karanlık bir ortamda daha çok belli oluyor) zoom yaptığımda üst köşede ve altta olmak üzere 2 piksel açık renkli görünüyor ekranda ama deklanşöre bastığımda resim çekildiğinde yani resimde piksel kaybı yok bir de ISO yu düşük orta veya yüksek yapınca da bu sorun yok sadece otomatik ayarda öyle :) :) anlamadım gitti genpa servisine gittim bugun adam ver bakalım dedi ben de vermek istemiyorum ilk defa elektronik bir aletimde sorun çıktı nazar mı değidi nedir :) güncelleme çıksın bilgilendirme yapacağım

bir de telefonda sigorta da var bu cepkask mıdır nedir ondan yani cihazı değiştirme gibi hiç mi istekte bulunamam :)

alikan-N8

alikan-N8

Üye
arkadaşlar öncelikle teşekkürler yardımcı olmaya çalıştığınız için bugun teknosaya gittim adama ölü piksel gibi bir şey var diyorum onlar ekranda sanıyo ve ekranda 5 tane olması lazımmış değişmesi için ama benim sorunum başka :) nokia shop a gösterdim değişmesi lazım diyor aslında kimse de bir şey bilmiyor şuan için yeni güncellemeyi bekleyeceğim olmazsa servise vereceğim

durumu şöyle anlatıyım öncelikle sorun kamerada ve araştırmalarıma göre fotoğraf makinelerinde hot pixel ve sensörden kaynaklı ölü pikseller oluyormuş ve bunlar resime etkiyormuş ama benim resimlerimde sorun yok resimlerde herhangi bir piksel kaybı yok bu konuda rahatım ama şimdi kamera uygulamasını açtığımda vizörden görüntü görünüyor ya ISO modu otomatikte iken ve (karanlık bir ortamda daha çok belli oluyor) zoom yaptığımda üst köşede ve altta olmak üzere 2 piksel açık renkli görünüyor ekranda ama deklanşöre bastığımda resim çekildiğinde yani resimde piksel kaybı yok bir de ISO yu düşük orta veya yüksek yapınca da bu sorun yok sadece otomatik ayarda öyle :) :) anlamadım gitti genpa servisine gittim bugun adam ver bakalım dedi ben de vermek istemiyorum ilk defa elektronik bir aletimde sorun çıktı nazar mı değidi nedir :) güncelleme çıksın bilgilendirme yapacağım

bir de telefonda sigorta da var bu cepkask mıdır nedir ondan yani cihazı değiştirme gibi hiç mi istekte bulunamam :)

Kardeş felaket tellallığı yapmak istemem ama bu cepkask olaylarına pek güvenme derim zira bende telefonu alırken cepkask yaptırmak istedim aldığım KVK bayisinde arkadaşım çalışıyodu. Bu şekilde cepkask'a güvenip telefonu alırken yaptırıp sonra bize gelip parasını alamayan değişim filan yapamayan bir sürü insan var boşuna yaptırma dedi bende yaptırmadım. Sorun çıkınca önüne bir sürü engel çıkarıyolar dedi. Ama bu tarz şeylerde en önemli olanı ben dahil insanların söyledikleri değil bu konularda yaşanmış örneklerdir. Cepkask kullanıpta sıkıntı yaşayıp kasko kullanmak isteyen ve sorun yaşamadan istediğini alabilen (para veya değişim) insanlar var mı önemli olan bu. Fakat sadece şuna inan ki sonradan hayal kırıklığı yaşama öyle milletin atıp tuttuğu gibi hemen git değiştir yok git göster değiştir yok yenisini al vs vs bu işler öyle kolay değil sen kötüsüne hazırlıklı ol iyi çıkarsa bahtına. Zira ölü pixel olayında ben sana 3 pixel demiştim bak adamlar 5 pixel demiş :) Yani kolay değil bu işler.

balkonkusu

balkonkusu

Üye
    Konu Sahibi
tşkler kasko fiyatı fazla olmadığı için yaptırmıştım alırken işe yarayacak bi durum da oluşmaz inş. :) neyse bakalım şu yeni güncellemeyi bekliyorum onda düzelirse düzelir düzelmezse ve piksel büyürse o zaman mutlaka değişim için bastırırım :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt