Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Bütün N8 ler ömür boyu navigasyon ücretsizdir (yani harita güncelleme). Aldığın yerden gerekli bilgileri alabilirsin. Nitekim ovi suitten filan her türlü harita güncelleme yapabilirsin. Ben bugüne kadar hiç bir yerde sınır olduğunu görmedim benim tel için konuşursak.
Kısır döngü reset problemi biraz şans işidir arkadaş. Sende olur mu olmaz mı bunu kimse bilemez. Her zaman güncel kal. Kullanmayacağın programı yükleme, yüklediysen de kullanmıyorsan kaldır ki telefon rahatlasın. Misal benim başıma iki kez geldi o problem ikisinde de Kaspersky kurduktan sonra geldi başıma. Formatla filan hallettim (tabi ilkinde servise gönderdim pek faydasını görmedim). Şu an güncel yazılım pr 1.0. Yakında pr1.1 gelecek. Her zaman güncel kalmayı unutma.
Hafıza kartı olarak telefonun kendisi ile bütünleşiktir. 16gb olarak telefonun kendisinde mevcut. Dosya yöneticisinden girip bakarsan ayrıntıları görürsün. Ama ekstra olarak 32gblık ek genişletme şansın var. Yani kendin gibi 32gb lık (en fazla) hafıza kartı alıp takabiliyorsun telefonuna. Yani kutudan hafıza kartı çıkmaz. 16gb kendisinde var ek olarak istersen gidip sen alırsın....