N79 Wifi bağlantısı gerçekleşince telefon kitleniyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bloooods

Üye
    Konu Sahibi
N79 Wifi bağlantısı gerçekleşince telefon kitleniyor.
Telefonu alalı yaklaşık 3 yıl du.Wifiyi kullandığım zaman kitlenip kalıyor.Mesela telefonu açıyorum whatssapp otomatik olarak bağlıyor veya ben operadan wifi aracılıyığla bağlanıyorum.Ardından wifi etkin şekilde bırakıyorum.10 dakika kadar sonra telefonu elime aldığımda sadece nefes denilen ışık yanıp sönüyor.Hiç bir müdahale yapamıyorum bataryayı çıkarmak dışında.Garip olan sadece wifi etkinse donma oluyor.Defalarca format atmayıda denedip hafıza kartını biçimlendirmeyide.Hatta tuş takımını parçalayıp tekrar taktım -onunla ilgili bişey okumuştum kitlenmeleri çözdüğüne dahil- ama bi faydası olmadı.Bide uzun süre öyle kitli şekilde kalırsa saati ve tarihide unutuyor.Var mı bi bilgisi olan yardımcı olabilicek ?

Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
donanımsal olabilir diye düşünüyorum, yazılım atmayı denediniz mi ?

bloooods

Üye
    Konu Sahibi
donanımsal olabilir diye düşünüyorum, yazılım atmayı denediniz mi ?

Şimdi onu denemeyi düşünüyorum fakat nasıl yapıcağımı tam olarak bilmiyorum.Navifirm denen programla yapılıyo sanırım.Bununla ilgili tam kapsamlı bir konu var mıdır acaba ?

- - - Eklendi - - -

Navifirm i kurup dosyaları indirdim fakat devamında ne yapacağımı bilmiyorum.Jaf diye bir program var sanırım ama ondada heryerde linkler kırık.

Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
nss ile yapabilirsiniz ya da nokia software update ile. E72 nin nokia suitesini lndirin isterseniz uyumlu olabilir orda yazılım güncellemesi mevcut. Nokia suite 88mb civarı.

bloooods

Üye
    Konu Sahibi
nss ile yapabilirsiniz ya da nokia software update ile. E72 nin nokia suitesini lndirin isterseniz uyumlu olabilir orda yazılım güncellemesi mevcut. Nokia suite 88mb civarı.

Navifirmle yapmayı becerdim sonunda.Fakat yinede bi faydası olmadı.Sanırım dediğiniz gibi donanımsal.Acaba bana ne kadara patlar.

Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
peki senin telefonun yazılımı en son sürümde miymiş ? Sürüm en sonda ise sürümü düşürerek diğer sürümler denenebilir , sürüm sıkıntısı olabilir mi . Yazılımdan önceki sürümün güncel sürüm müymüş yoksa aynı sürümü mü yükledin üstüne ? Donanım hatası olarak düşünmek ikinci plan . Telefonu düşürdün mü hiç ? ne zmandır böyle cihaz hocam ?

bloooods

Üye
    Konu Sahibi
peki senin telefonun yazılımı en son sürümde miymiş ? Sürüm en sonda ise sürümü düşürerek diğer sürümler denenebilir , sürüm sıkıntısı olabilir mi . Yazılımdan önceki sürümün güncel sürüm müymüş yoksa aynı sürümü mü yükledin üstüne ? Donanım hatası olarak düşünmek ikinci plan . Telefonu düşürdün mü hiç ? ne zmandır böyle cihaz hocam ?

Telefon zaten günceldi 32.001 yükjlüydü yani.Bende navifirmden aynı sürümü indirmiştim en.sonra eskilerden indirip deniyim dedim fakat bu sürüm haricinden yükelemeye çalışınca Jaf denilen programda phone not found hatasını alıyorum.internetten araştırdım fakat bulduklarımı denesemde aynı hatayı verdi.biyerden sonra bu hata veriyor işlem yarım kalıyo telefon açılmıyo.32.001 den ayrı 2 sürüm indirdim 2sindede aynı hatayı verdi.Sadece bu sürüme hata vermiyor.Evet illaki düşürdüm telefonu belki 3-4 ay önce.Fakat bu sorun arkadaşın hafıza kartını taktından sonra ortaya çıktı.Yaklaşık 1 aydır böyle.Herşey denedim yazılım attıktan sonra hiç hafıza kartı falan takmayıp kullandım wifi'ı ama yine aynı şey.Virüs desem yazılım bile attım düzelmiş olması gerekiyodu.

- - - Eklendi - - -

Bu arada şarjdaykende kitlenmiyor onu farketti.

Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
hafıza kartı donanıma zarar vermiş olabilir , yazılımla sonuç aynıysa son çarenin çaresi flashlamak telefonu daha sonra servise vermen gerekir ama ben den başka bilir arkadaşların yorumları da faydalı olabilir , onların yorumlarını da dinlemek fayda sağlayabilir. Ama yazılımla çözülmesi gerekiyordu , aklıma donanımsal geliyor , inşallah tamire vermeden hallolur cihaz , umarım. Ve telefonu hard formatladıktan sonra hafıza kartını takmadan sadece wifi ile telefonun orjinal tarayıcısından denediniz mi hocam ? Sorunun nereden kaynaklandığını tespit etmek gerek.

bloooods

Üye
    Konu Sahibi
hafıza kartı donanıma zarar vermiş olabilir , yazılımla sonuç aynıysa son çarenin çaresi flashlamak telefonu daha sonra servise vermen gerekir ama ben den başka bilir arkadaşların yorumları da faydalı olabilir , onların yorumlarını da dinlemek fayda sağlayabilir. Ama yazılımla çözülmesi gerekiyordu , aklıma donanımsal geliyor , inşallah tamire vermeden hallolur cihaz , umarım. Ve telefonu hard formatladıktan sonra hafıza kartını takmadan sadece wifi ile telefonun orjinal tarayıcısından denediniz mi hocam ? Sorunun nereden kaynaklandığını tespit etmek gerek.
Evet onuda denedim acaba içinde bi virüs varda takınca bulaşıyomu diye.Ama bi faydası olmadı yine kitlendi.Birde şöyle bişey farkettim telefonun tuş kilidini kitlemezsem daha uzun süre kitlenmeden duruyor.Bende otomatik kitlenme sürersini artırdım.Yine bırakınca kitleniyor fakat kısa sürede değil.Bende başka bilgisi olan arkadaşları dinlemek isterim fakat yok sanırım.Sağolasın sen ilgilendin.Bana yine yüksek mafsar çıkarırsa yaptırmamayı düşünüyorum.

Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
ala ala kilitlenme ile ne alakası olabilir ki donmanın , valla tam bilemedim sorunu dostum kusura bakma ama istersen servise verme daha konuya yazan arkadaş olabilir o wifi sorunu başka özellik(bluetooth , kulaklık çıkışı gibi vs ) gibi donanımlara zararı yok değil mi arızanın artmasına sebebiyet vermesinde , araştırayım ben de biraz , bir şeyler çıkarsa konuya yazar seni bilgilendiririm kardeşim.

bloooods

Üye
    Konu Sahibi
ala ala kilitlenme ile ne alakası olabilir ki donmanın , valla tam bilemedim sorunu dostum kusura bakma ama istersen servise verme daha konuya yazan arkadaş olabilir o wifi sorunu başka özellik(bluetooth , kulaklık çıkışı gibi vs ) gibi donanımlara zararı yok değil mi arızanın artmasına sebebiyet vermesinde , araştırayım ben de biraz , bir şeyler çıkarsa konuya yazar seni bilgilendiririm kardeşim.

eyvallah ya çok sağolasın.bende anlamadım o olayı tam sanki telefon kitlenince bi süre sonra kendini kapatıyo kitliyo gibi.ama tuş kilidini kitlemeyince hemen olmuyo.yok telefonun diğer hiç bi özelliğinde problem yok.wifi'yı kullanmadığı sürece hiçbişey olmuyor.sadece bağlandığı zaman böyle.

Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
wifi bileşeninle ufak bir tutarsızlık olabilir dostum. Benimde N73de hafıza kartı yuvası sağlamdı ama beynindeki bileşenlerinde sorun varmış telefona kartı takınca donup kalıyordu bataryayı çıkarıp takmak gerekiyordu.

bloooods

Üye
    Konu Sahibi
Sanırım dediğiniz gibi wifi bileşinde bir problem var.Neyse şimdilik idare etmeye çalıcağım ne yaptıysam düzelmedi.Normal data paketinde yapıyomu bilmiyorum fakat internet paketi yapıp deniycem bi.Umarım onda yapmıyodur.Wifi kullanmayacağım mecburen.Teşekkürler yinede.

- - - Eklendi - - -

Sanırım dediğiniz gibi wifi bileşinde bir problem var.Neyse şimdilik idare etmeye çalıcağım ne yaptıysam düzelmedi.Normal data paketinde yapıyomu bilmiyorum fakat internet paketi yapıp deniycem bi.Umarım onda yapmıyodur.Wifi kullanmayacağım mecburen.Teşekkürler yinede.

Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
bir değişim olursa bilgilendrirseniz sevinirm. Paket veriden deneyiniz evet onda sorun olacağını zannetmiyorum. inşallah cihazınız hiç bir ücrete tabil olmadan düzelir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt