ezey
Üye
n78 (os9.3 fp2) HelloOX2.v2.03 ile hacklemek opda sertifika alımı (12.2009derleme)
Merhaba
öncelikle kendim secman 1.1 ile hackliyordum taki telefon servise gidip yeni versiyon yuklü gelesiye kadar. sonra maxicep te arastırdım bircok basarısız deneme sonucu hellox yönteminde tutturdum
sıkıntılar cekilmesin diye yaptıklarımı yazayım dedim.
forumlarda inceledigim konulardan lazoflu desibel jackalx_06 crazt_man_55 jrvalantin3 ferret e tekrardan tsk ediyorum. bazı bolumler kendilerinden alıntıdır.
Malum vers. surekli depişiyor n78 sym 9.3 fp2 ye gore anlatıcam.
yazılım surumude *#0000# yaptıgımda 30.011 08.05.09
A. opdadan cer ve keydosyalarını almak
1.
2. yukardan asagı sırasıyla account=hesap ismi verin ornegin isminiz
password=şifre
please confirm the password=malum tekrar aynı şifre
email=mailden onaylama istemedi ama sahte olursa hesabı onaylamıyabilir
safe code=yandaki resimdeki guvenlik kodunu yazıyoruz
ve alttaki submite basıyoruz.
3. sonra sucsesful dedikten sonra otomatik giris ekranına geliyor.
hesap ismimizi ve sifremizi yazıp giriyoruz
4. sagda yukarda turuncu renk apply cer yazısına tıklıyoruz.
5. kutuları dedgi gibi dolduruyoruz sırasıyla telefon modeli ben n78 yazdım sonra imei alta tekrar imei enalta remarka da sallayınbisey
not telefonunuzun emei onemli klonlanma riski var emei vermek sizin sorumlulugunuzda
çinliler benim emei neyapcak dedim verdim ben
) ama bişey olmaz umarım.
6. sonraki gelen sayfada girdigimiz bilgiler var bu sayfaya yukarıdaki my certificate e tıklıyarakta gelebiliyoruz daha sonra. bu sayfada girdigimiz bilgilerin en sagında operate diye birbolum var
orda applying diye yazıyor. ne yazıkki bir gun bekliycez. guncellenmesi icin
7. ertesi gun
sifremizi ve kullanıcı adımızı yazıyoruz normalde sertifika indircegimiz sayfa direk geliyor
gelmesse yukarda ortada my certificate e tıklıyoruz.
8. sayfanın ortasında bilgilerimizin oldugu yerde en sagdaki operate kısmında signing cerkey delete olarak cıkması gerekiyor. cıkmazza ilerleyen saatlerde veya ertesi gun tekrar deneyin cıkarsa cer e basıp bilgisayarınza kaydedin sonra keye basıp onuda kaydedin.
9. cer i ve aldık zor kısım bitti. umarım ben anlattıktan sonra sayfayı değiştirmezler valla buraya kadar yazmak nerdeyse bir saatimi aldı
B.signsis programıyla hello programını imzalamak
10. signsis programını acıyoruz (ver0.7)
11. sis file yazan yere HelloOX2.v2.03.Unsigned dosyasını ekliyoruz.
cer file yazan yere indirdigimiz cer dosyasını ekliyoruz diploma resmi olan
keyfile yazan yere indirdigimiz dosyasını ekliyoruz sonu ile biten
passworde dokunmuyoruz
ve "sign the sis" e tıklıyoruz
biseyler yapıyor ve "certificate file signing has been successfull" diyor
not
rjinal dosyanın oldugu yere HELLOOX2.V2.03.UNSIGNED.SiGNED ismiyle atıyor.
ben hepsini masaustunden attım klasorle ugrasmamak icin.signed dosyayıda masustune attı
C. dosyayı tele atmak ve calıstırmak
12. HELLOOX2.V2.03.UNSIGNED.SiGNED dosyayı tele atıyoruz hafıza kartı veya kabloyla.
ben hafıza kartına kopyalamıstım telefondanda ytools(explorer benzeri) ile c ye telefon hafızasına atıp ordan calıstırdım. ama c ye atmak gereklimi bilmiyorum okudugum yerde
oyle yazıyordu. hiç uğraşmayıp dosya yöneticisindende direk calıstırılabilir
***yalnız calıstırmadan once önce e klasörünün içine hack adlı bir klasör oluşturup onun
içine sys ve onun içerisinede bin adlı bir klasör oluşturcakmısız gerekli mi bilmiyorum islemleri yaptıktan sonra klasorlerin ici yinede bostu ama yazıldıgına gore vardır bir sebebi yapalım.
13. dosyayı calıstırıp c ye yani telefon hafızasına kuruyoruz. kurduktan sonra uygulamalara
kırmızı boğa resimli helloOx2 isimli dosyayı atıyor onu calıstırıyoruz.
14. uygulamalar klasorune rompatcher isimli bir dosya atıyor onuda calıstırıyoruz.
ınstallserver_fp2 uzerindeyken options a basıyoruz all patches a geliyoruz sağa basıp
apply diyoruz. işlrm bukadar.
D.sonuc
hackleme islemi tamamdır
telefona reset atmaya gerek kalmadan office vs.. birkac program kurdum calıstı sonra o programlar zaten kendisi reset attırdı suanda tıkır tıkır calısıyor.
HELLOOX2.V2.03 dosyasını asaıdaki linkten indirebilirsiniz ayrıca arkadasımız resimlerlede anlatmıs dedigim gibi ben komple derledim.
http://www.maxicep.com/s60-3rd-sist...ntemi-hellox-2-31-resimli-anlatim-275482.html
signned dosyasını buradan indirebilirsiniz opdayla ilgili resimler var burdada
http://www.maxicep.com/s60-3rd-sist...-07-2009-tarihiyle-degistigi-icin-238118.html
arkadaslarada tesekkur etmeyi unutmayalım umarım isinize yarar.
takıldıgınız bir yer olursa duzeltme yaparım.
öncelikle kendim secman 1.1 ile hackliyordum taki telefon servise gidip yeni versiyon yuklü gelesiye kadar. sonra maxicep te arastırdım bircok basarısız deneme sonucu hellox yönteminde tutturdum
sıkıntılar cekilmesin diye yaptıklarımı yazayım dedim.forumlarda inceledigim konulardan lazoflu desibel jackalx_06 crazt_man_55 jrvalantin3 ferret e tekrardan tsk ediyorum. bazı bolumler kendilerinden alıntıdır.
Malum vers. surekli depişiyor n78 sym 9.3 fp2 ye gore anlatıcam.
yazılım surumude *#0000# yaptıgımda 30.011 08.05.09
A. opdadan cer ve keydosyalarını almak
1.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
sitesine girin sonra sağ yukarıdaki registere tıklayın.2. yukardan asagı sırasıyla account=hesap ismi verin ornegin isminiz
password=şifre
please confirm the password=malum tekrar aynı şifre
email=mailden onaylama istemedi ama sahte olursa hesabı onaylamıyabilir
safe code=yandaki resimdeki guvenlik kodunu yazıyoruz
ve alttaki submite basıyoruz.
3. sonra sucsesful dedikten sonra otomatik giris ekranına geliyor.
hesap ismimizi ve sifremizi yazıp giriyoruz
4. sagda yukarda turuncu renk apply cer yazısına tıklıyoruz.
5. kutuları dedgi gibi dolduruyoruz sırasıyla telefon modeli ben n78 yazdım sonra imei alta tekrar imei enalta remarka da sallayınbisey
not telefonunuzun emei onemli klonlanma riski var emei vermek sizin sorumlulugunuzda
çinliler benim emei neyapcak dedim verdim ben
) ama bişey olmaz umarım.6. sonraki gelen sayfada girdigimiz bilgiler var bu sayfaya yukarıdaki my certificate e tıklıyarakta gelebiliyoruz daha sonra. bu sayfada girdigimiz bilgilerin en sagında operate diye birbolum var
orda applying diye yazıyor. ne yazıkki bir gun bekliycez. guncellenmesi icin
7. ertesi gun
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
sitesine tekrar giriyoruz. sağ yukarıdaki logine tıklıyoruz.sifremizi ve kullanıcı adımızı yazıyoruz normalde sertifika indircegimiz sayfa direk geliyor
gelmesse yukarda ortada my certificate e tıklıyoruz.
8. sayfanın ortasında bilgilerimizin oldugu yerde en sagdaki operate kısmında signing cerkey delete olarak cıkması gerekiyor. cıkmazza ilerleyen saatlerde veya ertesi gun tekrar deneyin cıkarsa cer e basıp bilgisayarınza kaydedin sonra keye basıp onuda kaydedin.
9. cer i ve aldık zor kısım bitti. umarım ben anlattıktan sonra sayfayı değiştirmezler valla buraya kadar yazmak nerdeyse bir saatimi aldı

B.signsis programıyla hello programını imzalamak
10. signsis programını acıyoruz (ver0.7)
11. sis file yazan yere HelloOX2.v2.03.Unsigned dosyasını ekliyoruz.
cer file yazan yere indirdigimiz cer dosyasını ekliyoruz diploma resmi olan
keyfile yazan yere indirdigimiz dosyasını ekliyoruz sonu ile biten
passworde dokunmuyoruz
ve "sign the sis" e tıklıyoruz
biseyler yapıyor ve "certificate file signing has been successfull" diyor
not
rjinal dosyanın oldugu yere HELLOOX2.V2.03.UNSIGNED.SiGNED ismiyle atıyor.ben hepsini masaustunden attım klasorle ugrasmamak icin.signed dosyayıda masustune attı
C. dosyayı tele atmak ve calıstırmak
12. HELLOOX2.V2.03.UNSIGNED.SiGNED dosyayı tele atıyoruz hafıza kartı veya kabloyla.
ben hafıza kartına kopyalamıstım telefondanda ytools(explorer benzeri) ile c ye telefon hafızasına atıp ordan calıstırdım. ama c ye atmak gereklimi bilmiyorum okudugum yerde
oyle yazıyordu. hiç uğraşmayıp dosya yöneticisindende direk calıstırılabilir
***yalnız calıstırmadan once önce e klasörünün içine hack adlı bir klasör oluşturup onun
içine sys ve onun içerisinede bin adlı bir klasör oluşturcakmısız gerekli mi bilmiyorum islemleri yaptıktan sonra klasorlerin ici yinede bostu ama yazıldıgına gore vardır bir sebebi yapalım.
13. dosyayı calıstırıp c ye yani telefon hafızasına kuruyoruz. kurduktan sonra uygulamalara
kırmızı boğa resimli helloOx2 isimli dosyayı atıyor onu calıstırıyoruz.
14. uygulamalar klasorune rompatcher isimli bir dosya atıyor onuda calıstırıyoruz.
ınstallserver_fp2 uzerindeyken options a basıyoruz all patches a geliyoruz sağa basıp
apply diyoruz. işlrm bukadar.
D.sonuc
hackleme islemi tamamdır
telefona reset atmaya gerek kalmadan office vs.. birkac program kurdum calıstı sonra o programlar zaten kendisi reset attırdı suanda tıkır tıkır calısıyor.
HELLOOX2.V2.03 dosyasını asaıdaki linkten indirebilirsiniz ayrıca arkadasımız resimlerlede anlatmıs dedigim gibi ben komple derledim.
http://www.maxicep.com/s60-3rd-sist...ntemi-hellox-2-31-resimli-anlatim-275482.html
signned dosyasını buradan indirebilirsiniz opdayla ilgili resimler var burdada
http://www.maxicep.com/s60-3rd-sist...-07-2009-tarihiyle-degistigi-icin-238118.html
arkadaslarada tesekkur etmeyi unutmayalım umarım isinize yarar.
takıldıgınız bir yer olursa duzeltme yaparım.