belki bu konuyu sonradan okuyan arkadaşlarda olabilir onun için bende 1 senelik N78 kullanıcısı olarak birşeyler eklemek istiyorum. öncelikle her telefon başka bir telefonla kıyaslanabilir. örneğin N95 , N78 ve N79 pahalı fakat onların yanında bile geçemez ne yani şimdi N95 daha mı iyi tabiki hayır 5 mp kamera bi fiyatı 500 tl yukarı çekemez dimi !
N79 un üstün özelliği ama bakın özellik diyorum fasa fiso şeyleri direkt geçiyorum ; 5 mp olması ve bekleme süresinin daha uzun olmasıdır.
bu telefonlara sırf güzeller karizmalar diya para veren adamlar bu telefonları hiç almasınlar. artık zaman bilgisayar çağı ve bu tarz telefonlarda elimizin altındaki küçük bir bilgisayar. gps,wi-fi,fm verici, kamera, video.....
gelelim konuya n78 hayli hayli N79 ile kıyaslanabilir. bir arkadaşımız çok güzel söyledi yedek servis ana merkezine telefon açıp bu telefonlar en çok hangi sorunlarla geliyor diye sorun demişti. bende diyorum ki hiç gerek yok zaten kullanan arkadaşlarımız ne sorunları varsa buraya yazıyorlar. maxicepte N78 ve N79 sorunlarına dikkat ettimde N79 un sahipleri genelde çok şikayetçi N78 de ise bunu göremedim.en basitinden mesaj yazmada sıkıntı oluyormuş N79. N78 in tuşlarına kötü diyen arkadaşlar n79 un güzel tuşlarına rağmen doğru dürüst mesaj yazamıyormuş.
yanlış anlaşılmasın N79 harika bi telefon 5mp olması ayrı güzel ama gelin görün ki 3.2 ile 5mp arasında dağlar kadar fark varmış gibi konuşuluyor.6630 kullanıyordum 1.3 kamerası vardı ama gündüz çekilen resimlerin N78 den inanin bana hiçbir farkı yoktu.
ayrıca ne kadar donanım özellikleri aynı görünsede N78 , N79 dan daha hızlı . tuşlar kesinlikle sorun değil sadece ön yargı olabilir N78 tuşları,çünkü aşırı mesaj yazan biri olarak gayet rahatım.
N79 + ları harekete duyarlı ekran , 5 mp kamera , pil ömrünün biraz daha iyi oluşu başka hiçbir artısı yok..
eğer iki telefon özellik olarak aynı ise iki şeyden şüphe ederim :
1. si kullanılan malzeme
2. telefondaki donanımsal sorunlar
N78 in kasası N79 dan daha sağlam...
2.el yada sıfır ; N79 mu N78 mi diyen arkadaşlara söylüyorum : ikiside hemen hemen aynı ama illaki birini soracak olursanız ucuz ve sağlam bitane düşüründe inanın bana hiç farketmeyecek