aynı şekilde bende format attım ve tum kendi programları silindi 1-2 gün aradım fakat program olarak bulamadım fakat daha iyi bir yolu varmış nokianın sitesinden indirebileceginiz nokia sowftware updater ile telefonunuzu güncellerseniz telefonunuzun ilk gün aldıgınız gibi tüm programları yüklenmiş oluyor ayrıca bu yol diger bir sorun olan .jar uzantılı dosyaların yüklenme sorununu da düzeltiyor en azından kendi telefonum için düzelttini söyliyebilirim. program türkçe dir ve arayüz olarak çok kolaydır kesinlikle hiç bir takılma yaşamadan kullanabilirsiniz. güncelleme yaklaşık 20 dakkika kadar sürüyor.
fakat site de de yer alan bir uyarıyı da sizlerle paylaşayım eger güncelleme sırasında telefonuz ve bilgisayar arasındaki baglantı kopar yani baglantı kablonuz çıkar ise telefonuzun bu durumdan hasar alabilecegini söylüyor.
son olarak birde eger telefonunuzun garantisi devam ediyorsa araştırmanız gereken bir konu daha var
konu hakkında bilgi toplarken rastladıgım 1-2 makalede bu tür bir güncellemenin telefonu garanti dışı bırakabilecegi hakkındaydı kendi tel. imin garantisi sona erdigi için araştırmadım ama şahsi fikrim böyle birşeyin olmadıgı yönumde çünkü eger böyle bir durum söz konusu olsaydı nokia kendi resmi sitesinde ve pc studio olarak piyasaya sürdügü programında bu guncellemeye yer vermezdi. yinede kısa bir araştırma yapmanızın zararı olmaz