Myphone m72 incelemesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
komandoben

komandoben

Üye
    Konu Sahibi
Myphone m72 incelemesi
Kaynak:
Myphone, "çin malı telefon" denilince ilk akla gelen markalardandır, bu yazımda sizler için m72 modelini inceleyeceğim..
:
Öncelikle ürün kutusunu açıyoruz :)


Kutu içinden ne çıkıyor dersiniz? Kullanma klavuzu vs.kağıtlar, kulaklık, yedek batarya ve usb kablo tabiki bir de Myphone M72.


Telefonu elimize aldığımızda ağır duruşu ile dikkat çekiyor. Telefonun tasarımı şık ve güzel, sağ panelde ses ayarı tuş yapısı, sol panelde ise korumalı usb girişi bulunuyor, kulaklık girişi ise ses ayar tuşlarının yarım santim kadar üstünde ikamet etmekte...


Tek hoparlörlü cihazımızda ses kalitesi de pek iyi değil. Sim ve MicroSD kart yuvaları, bataryanın altına konumlandırılmış vaziyette. Artık telefonumuzu açıyor ve maceramıza başlıyoruz...


Kamera olarak 2 megapiksel çözünürlüğe sahip m72 modelinin çekim kalitesi "vga"yı geçemiyor. Flash ise tam anlamıyla fiyasko, kameraya puan vermeye kalksanız 10 üzerinden 1 verirken dahi tereddütte kalırsınız. Müzikçalar ise telefona göre oldukça başarılı, hafıza kartınızın MyMusic klasörüne attığınız mp3, mp4, wav, wma türü dosyaları müzikçalarınızda yürütebiliyorsunuz. Ancak, müzikçalar video dosyalarınızı sadece ses dosyası olarak yürütüyor. Telefonun video oynatıcısının mp4 oynatabilmesi ise büyük bir artı.


Bunların dışında telefonumuzda bir de analog TV' miz mevcut ve buna bağlı olarak cihazımızın sol üst köşesinden fırlayıp, gökyüzüne uzanan 20cmlik bir antenimiz var. Anteni farklı amaçlar için kullanabilmeniz de mümkün.
Aynı anten sayesinde FM Radyodan rahatlıkla faydalanabiliyoruz. Ancak, alacak arkadaşlara toplu taşıma araçlarında anten açmamalarını tavsiye ediyoruz zira çok kötü şeyler olabilir.


Şimdi gelelim Myphone M72 ile internet keyfine,
Cihazda WAP 2.0 mevcut, wap ayarlarını yapmakta biraz zorlansanız da üreticinin web adresinden bu ayarları bulabilirsiniz.


Tarayıcı öyle "ahım şahım" bir şey değil ama yine de güzel.. Her siteyi açmıyor, her yere giremiyor tabiki, hızlı sayılmaz ama yavaş da değil hani.. Kısacası çapına göre güzel ve kullanışlı bir yapıya sahip.


Geçelim eğlence kısmına :
Telefonda -Her ne kadar kullanmak nasip olmadıysa da MSN programı var. Tabi kullanabilir misiniz, daha doğrusu uygulama çalışır mı bilemiyorum... Oyun olarak da üreticiler "Kullanıcılarım o eski atari oyunlarını oynayabilsinler." diye -Hem de o tür oyunları bu küçücük ekranda nasıl oynayabileceğimizi hiç hesaba katmadan- Nes Emulatörü dahil etmişler..


Telefon yazılımı linux tabanlı.. Dolayısıyla, Android platformu için yazılmış .apk uzantılı uygulama dosyalarında "yürüt" komutu seçeneği var.Yani görürseniz şaşırmayın diye yazdım. Boşuna denemeyin tabiki de açmıyor. Ancak, .app uzantılı Çin oyunları var onları oynayabilirsiniz tabi bulabilirseniz.


Son Olarak :
Cihaz, 210-270 TL arasında fiyatlandırılmış; hakkettiğinden fazlasını istiyor bence.
Telefon çok sağlam, bana mısın demiyor, yerden yere vurun, yine kırılmaz tahminimce.. Ancak tuşlarına iyi bakmazsanız 2 yıl sonra canınızı okumaları mümkündür.
Telefonun arka kapağı çelik kasa ancak zamanla soyulup boyaları dökülüyor ki; saç baş yoldurtur...
Ön panelde ayrıyetten bir kamera mevcut, insanlar 3G si var sanıyor. :) bu da bir + sayılabilir. Ama 3G yok tabi, öyle bir fikre kapılmayın.
Açıkcası gençler; bu telefon hiç size göre değil , saygıdeğer yaşlılarımıza alabilirsiniz ama, bu telefona o parayı vermeden önce düşünün; aynı şeyleri yapan çok hemşehrisi var bu telefonun, daha ucuza...

Kaynak:

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt