Müziğin iyileştirici gücü olduğunu duymuş muydunuz?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Müziğin iyileştirici gücü olduğunu duymuş muydunuz?
Bir ayrılığın ardından ya da çalışırken dinlenen müziğin daha iyi hissetmenizi sağladığına inanlardan mısınız? Hisleriniz doğru yönde.

Huffington Post, müziğin fiziksel acıyı dindirmeden, hafızayı geliştirmeye kadar birçok yararı olduğunu açıkladı.

Kanser hastalarındaki kaygıyı azaltıyor!
Drexel Üniversitesi araştırmacılarının kanser hastaları üzerinde yaptığı çalışmalarda, müzik dinleyen ya da müzik terapisti ile çalışan hastaların kaygılarında azalma görülmüş.

HealthDay'in yaptığı açıklamalara göre, Cochrane Collaboration tarafından 1,891 kanser hastası üzerinde yapılan araştırmada, müzik ile ilgilenenlerin kaygısının azaldığı, ayrıca tansiyon oranlarında da gelişme görüldüğü kaydedilmiş.

Stresi azaltıyor!
Hergün işe giderken müzik dinleyenler ya da akşamları eve geldiğinde gitar çalarak rahatlayanlar, bu sonuç tam size göre.

Gothenburg Üniversitesi'nde yapılan bir doktora tezinde, hergün müzik dinlemenin stresi azalttığı ortaya çıkmış. Ayrıca müzik dinleyenlerin daha pozitif duygulara sahip olduğu belirtiliyor.

Tez yazarı Marie Helsing "Bu araştırmanın sonucuna göre, tüm insanlarda müzik aynı etkiyi yapıyor diyemeyiz. Aynı müzik farklı insanlarda, o anki ruh hallerine göre farklı etkiler gösterebilir. Pozitif etki almak için, sevdiğiniz tür müzikleri dinleyin" diyor.

Ameliyat sırasında yardımcı oluyor!
Time'ın haberine göre, ameliyat sırasında müzik dinlemek stresi azaltıyor. Cleveland Kliniği'ndeki araştırmacılar, özellikle Parkinson hastalığında, beyin ameliyatları sırasında etkili olduğunu belirtiyorlar. Araştırmacılar, sakinleştirici tonlardaki müziklerin, hızlı ritimlere göre daha çok rahatlattığı sonucuna varmışlar.

Kalbinize de yararlıdır!
Maryland Medical Center araştırmacılarının sonuçlarına göre, müzik ve kalp sağlığı arasında bir ilişki var. Araştırmacılar, neşeli müzik dinlemenin kan damarlarına daha fazla kan akışını sağladığını bulmuşlar. Neşeli müzik dinleyen insanların kan akışının %26 arttığı gözlenirken, endişe ve korku içeren müzik dinleyenlerde bu oranın sadece %6 olduğu saptanmış.

Acıyı azaltır!
Utah Üniversitesi Ağrı Araştırma Merkezi'ne göre ise, müzik endişe eğilimini azalttığından insanlar daha az acı hissediyorlar.

Hafızanıza iyi gelir!
Hong Kong'lu araştırmacılara göre, müzik dersi alan çocukların beyin gelişiminin daha olumlu olduğunu gözlemişler. WebMD'de yer alan araştırmaya göre, müzik dersleri almak, bir listede okuduğunuz kelimeleri daha iyi hatırlamanıza yardımcı oluyor.

Küçük yaştan itibaren müzik dersi alanların, kelimeleri hatırlamada daha başarılı olduğu gözlenmiş.

Beynin yaşlanmasını engelliyor!
Müzik eğitimi almanın ilerleyen yaşlara rağmen keskin bir zekaya sahip olmanızı sağlayabileceğini biliyor muydunuz? 2011'de Neuropsychology dergisinde yayınlanan makalede, 60 ve 83 yaş arası 70 kişi arasında yapılan araştırmaya göre, müzik eğitimi alanlar, daha keskin zekaya sahip oluyorlar ve beyin testlerinde daha yüksek sonuçlar elde etmişler.

Kalp naklini kolaylaştırıyor!
Japon araştırmacıların fareler üzerinde yaptığı araştırmalar, kalp naklinden sonra müziğin, nakledilen kalbin daha kolay kabul edilmesini sağladığı ortaya çıkarmış.

Araştırmada bir grup fareye Mozart ve Verdi gibi isimler dinletilmiş, diğer gruba ise hiçbirşey. Müzik dinleyen farelerin kalp naklinden sonra kolay hayata döndükleri gözlenmiş.

Felç tedavisini kolaylaştırıyor!
Finlandiyalı araştırmacılar, felçten sonra müzik dinlemenin tedavide daha yardımcı olduğunu bildiriyor. 2008'de "Brain" dergisinde yayınlanan makalede, müziğin kelime hafızasını ve felçli hastalarda dikkati geliştirdiği açıklanmış.

Masajın etkisi kadar kaygılarınızdan kurtulmanıza yardımcı oluyor!
Masajın sakinleştirici etkisi olduğu aşikar. Fakat Depression and Anxiety dergisinde yayınlanan araştırmada, müziğin masaj kadar kaygıyı azaltmada rolü olduğu belirtiliyor.

Group Health Araştırma Enstitüsü'ndeki araştırmacılar, 3 ay boyunca günde 10 saat masaj yapılan insanlar ile sadece müzik dinleyenlerin aynı şekilde rahatladığını gözlemlemişler. ensonhaber
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
405
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
428
Haydar
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
472
Doğuş Pertez
doctorrr
Cevap
1
Görüntüleme
402
gutihaz1


Üst Alt