Müteahhit kepçeyi 5. kata çıkardı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Romantik Prens

Romantik Prens

Üye
    Konu Sahibi
Müteahhit kepçeyi 5. kata çıkardı
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir binanın yıkımı için 5. kata kepçe çıkarılması tepkiye sebep oldu.

Osman Yılmaz Mahallesi, Şehit Numan Dede Caddesi üzerinde bulunan ve daha evvel altı dükkan, üst katları daire olarak kullanılan 5 katlı bina, 1 ay önce bina sahibi tarafından yıkılmak üzere müteahhide verildi. Yıkımı yapan firma, iş makinesini vinç yardımı ile 5. kata çıkardı.

Binanın çatısının kaldırılmasından sonra vinç yardımı ile 5. kata çıkarılan iş makinesinin yanda bulunan binaları salladığını iddia eden cadde sakinleri, kepçenin indirilmesi için her yere başvurduklarını ancak bir cevap alamadıklarını öne sürdü.

Çevre sakinlerinden Emrah Ardıç, "Yıkılan binanın yanında bulunan 6 katlı bina bana ait. Burada iş makinesi çalışmaya başlayınca bizim binalar sallanıyor. Bunu engellemek için gerekli yerlere başvurduk. Medyanın geleceğini duyuncaya kadar hiç durmadılar. Şimdi basını çağırdığımı söyleyince 15 dakika içinde işi durdurdular. Kepçe burada duruyor. Büyük bir vinçle getirip çıkardılar. Burasının yıkılmasına karşı değiliz ancak bu şekilde yıkılması çok tehlikeli. Çevrede hep yüksek binalar var. Çatlak olursa sıvayacağını söylüyor müteahhit. Ancak bu binalar bitişik ve iş makinesi vurmaya başladığında deprem olur gibi sallanıyor. Bunlar zaten deprem görmüş binalar" diye konuştu.

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Yıkılacak bina 5. katta kepcenin ne işi var.

POWER

POWER

Üye
kepçeyi yıkılacak binanın 5. katına çıkarmak hangi akla hizmettir :ss

xkadir61

xkadir61

Üye
yüksek binalar başka bir yöntemle yılılamıyor malesef. ekskavatör binanın tepesine çıkartılır ve yarım daireyi yıkar sonra yıktığı yere gelir ve kalan yarımı ve bir alt katın yarısınıda yıkar. giriş kata gelinceye kadat bu böyle sürer.
vinçle demir topu sallayarak yıkma. veya dinamitle yıkma gibi bir seçenek olmadığından. benim bildiğim en kesin yöntemde bu.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Hayır ola Kadir?
Bina yıkıcı mısın? (Bu mesleğe ne deniyor bilmiyorum :))
Ama aydınlattığın için teşekkürler :oke:

xkadir61

xkadir61

Üye
yok! yıkımcı falan değilimde. gördüğüm kadarıyla. böyle yıkılıyorlar. discovery channel'de izlememiş değiliz yani.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Belgeseller he?..
İşte örnek televizyon seyircisi :)

xkadir61

xkadir61

Üye
boş zamanımda tv seyretme %5 oda milli maçlar vs.
nede olsa belgeselleri sadece tv den seyretmiyoruz. bayılırım belgesel seyretmeye. ama uydudan çekmediği için indirip pc de seyrediyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...