Mustafa Kemal Bizden Biri,Biz Ondan Birçoklarız..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

jöly

Üye
    Konu Sahibi
Mustafa Kemal Bizden Biri,Biz Ondan Birçoklarız..
MUSTAFA KEMAL,
Anasından gelme köylü yüzünde, güneş yanığı bir kavrukluk vardı, bu kavrukluğun tam ortasında iki mavi göz, Dünya'ya bir istem pınarı,bir tutku pınarı ,bir baş kaldırı pınarı gibi akıyordu.
Dünya'ya başka gözlerle,delici,araştırıcı,başkaldırıcı gözlerle bakıyordu.Köylü kanı deli deli akıyordu. Yüreğinde,damarlarında devrimcilik dolanıyordu, yurdundaki karanlığın ardına düştü.Tam bağımsızlık aşığı idi. Bağımsız bir ulusun, bağımsız bir Türk Çocuğu olmak! Halktan geliyor, halka varmak istiyordu. Ve and içti;
"Vatan ve ulusun mutluluğu ve kurtuluşundan başka hiçbir kişisel amaç izlemeyeceğime, Bİrlik ve İlerlemeci Topluluğu diriltmeye çalışacağıma, var olan siyasi partilerden hiç birisinin siyasal emellerine yardımcı olmayacağıma Tanrı adına, Tanrı'yı tanıklarım."
" Ben Tanrı adına içtim bu andı " diyor." Şimdi Ankara'ya doğru yol alan Halktan biriyim."
HALK ADAMI, en sevdiği deyim bu idi.Halkın arasından, Halkın toprağından çıkan Halk Adamı , Halk Önderi.
8 Ağustos 1928'de " Bu Ulus utanmak için yaratılmış bir ulus değildir.Övünmek için yaratılmış, tarihini övünçlerle doldurmuş bir ulustur." diyordu. ATATÜRKÇÜ OLMAK - Ceyhun Atuf KANSU

VE MAVİ GÖZLERİ ÇAKMAK ÇAKMAKTI!

Dağlarda tek tek ateşler yanıyordu.
Ve yıldızlar öyle ışıltılı, öyle ferahtılar ki
şayak kalpaklı adam
nasıl ve ne zaman geleceğini bilmeden
güzel, rahat günlere inanıyordu
ve gülen bıyıklarıyla duruyordu ki mavzerinin yanında,
birdenbire beş adım sağında onu gördü.
Paşalar onun arkasındaydılar.
O, saatı sordu.
Paşalar : «Üç,» dediler.
Sarışın bir kurda benziyordu.
Ve mavi gözleri çakmak çakmaktı.
Yürüdü uçurumun başına kadar, eğildi, durdu.
Bıraksalar ince, uzun bacakları üstünde yaylanarak
ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak
Kocatepe'den Afyon Ovası'na atlıyacaktı.

(Nazım Hikmet Ran, Kurtuluş Savaşı Destanı'ndan
MUSTAFA KEMAL,
bizden biriydi, bizler de " ONUN GİBİYİZ" Onun kadar VATANSEVER, Onun kadar YURTSEVER, Onun kadar CUMHURİYET ve BAĞIMSIZLIK SEVDALISIYIZ.
SEVGİLERİM bütün aydınlık kafalı, sevgi dolu yüreklilere.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt