Mustafa Denizli: "İki gün otelde kaldım"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Mustafa Denizli: "İki gün otelde kaldım"
Mustafa Denizli, futbol hayatındaki en üzüntülü günü açıkladı !.. Tecrübeli teknik adam futbol hayatındaki en üzüntülü günün Galatasaray'ın başındayken Sarıyer ile oynadıkları maç olduğunu kaydederek, ''Sarıyer 1 kez 23 metre Galatasaray kalesine yaklaştı.. Biz 23 santime bin kez yaklaştık ve 1-0 yenildik. Evime gidemedim, iki gün otelde kaldım'' dedi.



Mustafa Denizli, Kadir Has Üniversitesi'nde düzenlenen panele katılarak, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Panel öncesi takımla ve ligle ilgili soruları yanıtlamak istemediğini belirten Denizli, ''Bazı şeyleri söyleyemem, söyleyeceğim şeyler sadece beni değil, birçok insanı bağlar. Takımımla ilgili buradan vereceğim mesajlar, onları ne denli yakından ilgilendirir, tahmin edersiniz. Çok düşünüp, az konuşma dönemindeyiz'' dedi. Denizli, bir öğrencinin, yıldız futbolcuları yedek bırakmak takımlarda sorun yaratmasına karşın Beşiktaş'ta Delgado, Tello, Holosko gibi futbolcuların bu konuda sorun çıkarmadıklarını ifade edip, bunu nasıl başardığını sorması üzerine, şu yanıtı verdi:
''Başarılı kadro bozulmaz denir. Ben o düşünceye katılmam. Başarılı kadroları bozmazsan, başarısız olacak kadronun temelini atarsın, sonra kullanacak rezerv ekip bulamazsın. Takımımdaki futbolcular, ben bir kadro söylediğimde hiçbir şekilde bunun negatif bir düşünceden dolayı ortaya çıkmadığını bilirler. Şu anda benim birlikte çalıştığım insanların beni sevip sevmemeleri önemli değil. Bana inanmazlarsa sorun oluşur. Bana inandıktan sonra bir sorun yoktur. Beni sevmek mecburiyetinde değiller. Bana inançlarını kaybetmezlerse, düşündüklerimizi rahatlıkla yaparız.''
SPORCULARIN EĞİTİMİ
Denizli, ''İyi sporcuların eğitim almış olması gerekir mi?'' sorusuna, şöyle yanıt verdi:
''Normalde öyle olması gerekir, ama Türkiye'de böyle yetiştirmenize imkan yok. Devamsızlıktan sınıfta kalırlar. Sporculara kontenjan açılması, devamsızlık nedeniyle sınıfta kalmaması için zamanında konuşmuştuk. Aynı ızdırabı ben de yaşadım. Babam futbol oynamama karşıydı. Tek şartla beni İzmir'e yolladı; okula devam edersem. O şartla ayrıldım. Hem okula gittim, hem oynamaya çalıştım, ama yapamadım.''
KAYSERİSPOR MAÇI ÖNCESİ TARAFTARLARIN GÖSTERİSİ
Kayserispor maçı öncesi taraftarların yaptığı gösteriyle ilgili bir soruya Denizli, ''Dünyada ilk kez böyle bir tablo ile karşılaştık. İnanılmaz bir tabloydu. Ben şampiyonluklar da yaşadım. Daha farklı başarılarda da vardım, ama böyle bir şey beklemiyordum. Çok farklı bir tabloydu. Bizde az da olsa stres yaşattı'' diye cevap verdi.

Bir öğrencinin, 3-0'dan 4-3'e gelen Galatasaray-Fenerbahçe ve Fenerbahçe-Gaziantepspor maçlarını hatırlatması üzerine Denizli, şöyle konuştu:
''Bunu iki yönlü yaşayan tek insanım. Birini Fenerbahçe'ye karşı, birini de Fenerbahçe'de yaşadım. Neticede ikisini de Fenerbahçe kazandı. Ben hayatımda futbolla ilgili hiçbir korku yaşamadım. Fenerbahçe'deyken bu maçın dönebileceğini düşündüm. Galatasaray'ın başındayken de 3-0'dan 4-3'ü hissettim. Devre arasında maçı bitmiş gibi görenler, sevinenler vardı. Futbolda birtakım şeylere yer yoktur. Biz bunlara yer vermeye çalıştık, beni ürküten bu olmuştu.''
Teknik direktör yaşantısının en parlak günlerinden birinin Neuchatel maçı olduğunu ifade eden Denizli, ''Almanya'yı, Hollanda'yı, Monaco'yu yenen takımların başında olmak mutlu etmiştir beni. Uluslararası mutluluğun keyfi bir başkadır'' şeklinde konuştu.
Kayserispor galibiyetini kızlarına hediye etmesine de değinen Denizli, ''Kızlarım Kayserispor maçından önce çok heyecanlıydı. 'Bu kadar mı sevindin' diye sorabilirler. Sevindiğimden değil, maç öncesi yaşadıkları heyecandan dolayı bu galibiyeti onlara hediye ettim'' dedi.
EN ÜZÜNTÜLÜ GÜNÜ
Mustafa Denizli, futbol hayatındaki en üzüntülü gününün, Galatasaray'ın başındayken Sarıyer ile oynadıkları maç olduğunu kaydederek, ''Sarıyer 1 kez 23 metre Galatasaray kalesine yaklaştı.. Biz 23 santime bin kez yaklaştık ve 1-0 yenildik. Evime gidemedim, iki gün otelde kaldım'' dedi.
ALTYAPI KONUSU
Denizli, Beşiktaş'ta altyapıyla ilgilenip ilgilenmediği sorusunu, ''Şu an itibariyle altyapıyla zaman olarak ilgilenemiyorum. Öyle bir zamanda göreve geldim ki camianın büyük beklentileri var. Altyapı uzun vadeli bir iş, şimdi sadece planlamasını yapıyorum. Türkiye ve dışından 100'e yakın genç futbolcuyu takip ediyoruz. İlk etapta 8-10 kişilik bir ekibi takıma katmak istiyoruz'' diye cevaplandırdı.
Türkiye'de birçok futbolcuya 16-17 yaşlarında forma şansı tanıdığını, bunlardan birinin de şimdi meslektaşı olduğunu vurgulayan Denizli, ''Eğer benim kadroda görev veremediğim genç futbolcu aranıyorsa, maalesef yok. Olduğu anda, yaşı ne olursa olsun, hiç tereddüt etmeden formayı veririm'' ifadelerini kullandı.
GALATASARAY'IN GALİBİYETİNE SEVİNDİ Mİ?
Galatasaraylı bir öğrencinin, geçen yıl Galatasaray ile Fenerbahçe'nin oynadığı, sarı-kırmızılıların 1-0 kazandığı ve büyük oranda şampiyonluğu tayin eden maçta ne hissettiğini sorması üzerine Denizli, ''Düşünerek cevaplayacağım sorulardan biri. Bu zor bir şey. İki kulüpte görev yapmışsınız, başarılar, başarısızlıklar yaşamışsınız. Benim hayatımda 2 önemli kulüp vardı. Biri sporculuğa başladığım Altay, diğeri teknik adamlık hayatımı yaşadığım Galatasaray. Onları göz ardı etmeniz mümkün değil. O anda inanın hiçbir şey hissetmiyordum. Yemin ederim. Karar veremiyorsun o anda'' diye konuştu.
KAFKAS-HAVUTÇU TARTIŞMASI
Kayserispor maçının ardından, Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ile Beşiktaş antrenörü Tayfur Havutçu arasındaki tartışmanın sorulması üzerine deneyimli teknik adam, şunları söyledi:
''Beşiktaşlı futbolcuların orada olumsuz bir girişimi olmadı. Hayatım boyunca çalıştığım insanlara inandığım için başarılı olunacağını düşünen insanım. Tayfur eğer bir şeye sinirleniyorsa, bu çok zor bir hadisedir. Tayfur'un sinirlendiğini sadece 2 kez gördüm, ama sinirlendiğinde geriye dönmez. Haksız olduğu bir olayın içinde olmaz. Olayların ne olduğunu sordum. İbrahim Toraman ile görüştüm sonra. Kafamda sonuca vardım ve o sonuç bende saklı.''
MİLLİ TAKIM
Mustafa Denizli, milli takımın 2010 Dünya Kupası şansı ile ilgili olarak da ''Tablo karamsar gibi gözükse dahi, ben o tablonun böyle sonuçlanacağına inanmıyorum. Bir şansımız vardı, 5 maçta 13 puan olsa garantiydi. Şimdi 4 maçta 12 puan alsak da şansımızın olduğuna inanıyorum. En ters takımlardan biri İspanya. Bosna Hersek'in onları geçeceğini sanmıyorum. Türkiye, önündeki maçları kazanırsa bir sorun olacağını zannetmiyorum'' şeklinde konuştu.
ESPRİLER
Denizli'nin panel boyunca son derece neşeli olduğu gözlenirken, deneyimli teknik adam sürekli espriler yaparak salondakileri güldürdü.
Salondaki özel güvenlik görevlisinin telsizinden gelen anons sonrası, ''Basıldık mı ne oldu? Üniversitede toplantı yapıyoruz diye gitmeyelim'' diyen Denizli, masasına cam bardak konulmayıp, hazır pet bardak su bırakılması üzerine de, ''Üniversite krizden etkilendiği için bardakla suyu birarada veriyor'' esprisini yaptı.
Salonda az sayıda öğrenci bulunmasıyla ilgili olarak, basın mensuplarının mikrofonlarını gösteren Denizli, ''Salondaki kişi başına bir mikrofon düşüyor'' derken, bir öğrencinin ''2 sorum var, ilki Fatih Tekke, İbrahim Toraman gibi futbolcuların milli takımda oynayamamaları için ne diyorsunuz'' sorusuna gülerek, ''Sen ikinciye geç'' demesi, salonda gülüşmelere yol açtı.
Bir öğrencinin, ''Altyapınızdan memnun musunuz?'' sorusuna ise Denizli gülerek, ''Kendi altyapımdan mı?'' dedi.

Bu arada panel sonrası, eski Futbol Federasyonu Başkanı Dr. Levent Bıçakçı tarafından Denizli'ye plaket ve çiçek verildi.
 
CryDaqqeR

CryDaqqeR

Üye
bilgiler için sağol ilginç
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt