Mustafa Denizli: "En iyisi Fenerbahçe"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Mustafa Denizli: "En iyisi Fenerbahçe"

Milli Takımlar Eski Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Turkcell Süper Lig öncesinde şu an için en hazır takımın Fenerbahçe olduğunu, ligdeki takımların yaptıkları transferlerin geçen senekilere göre daha akılcı olduğunu söyledi.


Denizli, İzmir'in Çeşme ilçesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde Türkiye liglerine kamuoyunun ve futbolseverlerin ilgisinin azaldığını gözlendiğini, oynanan futbolun insanları stada çekecek, onları tatmin edecek bir düzeyde olmadığını ifade etti.

Denizli, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Avrupa'da oynanan yarı finalden sonra ilgi, tekrar Türkiye liglerine dönecektir. Bu sene yapılan transferler geçen senekilerden daha akılcı. Tahmin ediyorum bu sene Türkiye Ligi'nin kalitesi geçtiğimiz yıllardan daha önde olacaktır. Bu Türk futbolu adına önemli gelişme olarak değerlendirilecek bir hadise. Bu yarı finale gelirken Milli Takımımızın ortaya koyduğu son derece zigzaglı görüntülü bir futbol yapımız vardı. Bu yapı bizi futbol olarak tatmin etmese de netice olarak tatmin etti. Ama yarı finalde, turnuvada oynadığımız iyi futbolun karşılığını alamadık.''

Turkcell Süper Lig ekiplerinin hazırlık sürecinde olduğunu hatırlatan Denizli, Sivasspor'un İntertoto'da kötü bir sonuçla başladığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"EN İYİSİ FENERBAHÇE"
Turkcell Süper Lig ekiplerinin hazırlık sürecinde olduğunu hatırlatan Denizli, Sivasspor'un İntertoto'da kötü bir sonuçla başladığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Şu anda benim izlediğim kadarıyla görüntü itibariyle Fenerbahçe form grafiği en yüksek takım olarak ön plana çıktı. Bu dönem itibariyle bu çizginin üstü olması ileride Fenerbahçe'ye 3-3,5 ay sonra bir sorun yaşatır mı, onu şimdiden bilemeyiz. Ancak oynayacağı Şampiyonlar Ligi Ön Eleme maçı için hazır olduğunu gösterdi özellikle Shaktar Donetsk maçında fevkalade iyi buldum."

"G.SARAY'IN AS KADROSUNU GÖREMEDİK"
"Galatasaray kadrosunda yer vereceği isimlere hazırlık maçında yer vermedi özellikle son Gent maçında, o bakımdan bir şey söylemiyoruz."

"TRABZONSPOR YARIŞIN İÇİNDE OLUR"
"Trabzonspor'un bu sene Türkiye liglerine ayrı bir renk katacağını düşünüyorum. Bana göre Türkiye liglerinin en olumlu transferlerini yaptı ama sayısal olarak fazla bir transfer bu. Teknik adamın, teknik heyetin çalışmalarını zorlaştıracak bir hadise. 2000-2001 sezonunda da ben Fenerbahçe'de aynı şeyi yaşamıştım. 17-18 kişilik kadronun hemen hemen 12-13'ü yurt içinden ve dışında yeni transferdi. Bu adaptasyon dönemini atlatırsa, Trabzonspor mutlaka bu yarışın içinde olacaktır''

"BEŞİKTAŞ'I TAKİP EDEMEDİM"
Beşiktaş'ı fazla takip edemediğini söyleyen Denizli, takımın gündeminin iki İbrahim'in sevimsiz olayı olduğunu, ikisinin bir anlık yaşadığı sinirlilik halinin, takımdaki huzuru kaçırdığını ifade etti.

ANADOLU FUTBOLU
Bu sezon Anadolu'dan çıkış yapacak bir takım beklemediğini belirten Denizli, şunları kaydetti: ''Lig bu sene 4 tane takımın arasında çok daha fazla rekabete açık bir şekilde devam edecek. Tabi ki Anadolu takımları lige renk katacaklar ama bu şampiyonluk mücadelesi içinde olamayacaklar. Sivasspor'un geçen seneki çizgisini yakalayacağını zannetmiyorum. Yani takımların belli dönemlerdeki grafikleri çok üst düzeyde olumlu değişiklikler gösterebilir. Sivas geçen sene tahminlerin çok üzerinde bir çıkış yaptı. Kendi çizgisini aşan bir görüntüsü verdi. Ben Sivas'ın bu sene bu çizgisini geçen seneki kadar kolay aşabileceği kanaatinde değilim. Ama inşallah aşar, Sivas aşar, başka takımlar aşar. O zaman ligdeki heyecan ve kalite bir üst düzeye taşınır.''

TEKNİK DİREKTÖRLÜK
Geçen ay vefat eden ağabeyi İsmail Denizli'nin rahatsızlığı ile ilgilendiği için bir takım çalıştırmadığını ifade eden Denizli, şimdiye kadar 5-6 yerli takımdan, ayrıca bir o kadar da yurt dışından teknik direktörlük teklifi aldığını söyledi.

Denizli, ''Bu yılın sonunda, sezon sonunda değil, 2008'in sonunda kendi mesleğime döneceğim. Yurt içinde mesleğimi yapmak benim adıma zor, belli şeyler oluşmadan benim çalışmam çok zor. Yurt dışında daha kolay ve sağlıklı olur diye düşünüyorum'' dedi.

Aralık'a kadar futbol yorumculuğu için anlaşması olduğunu hatırlatan Denizli, yaptıkları programda farklı bir bakış açısı oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.
Denizli, sözlerini şöyle sürdürdü:
'Gündelik konuşmaların, daha kısır tartışmaların veya sığ düşüncelerin dışında bir program olması gerekiyor, normali de o zaten. Bu ülke futboluna bu kadar yıl hizmet ettiysek, kimseyi rencide etmeden bir eleştiri tarzı olacaktır mutlaka. Ne kadar övgülerimizi söylersek, kendi düşüncelerime göre bir eleştiri de olacaktır. 90 dakikalar hiçbir zaman futbolcuların, teknik adamların kariyerlerini, başarılarını bir anda alıp götüren şeyler değildir. Onlar uzun sürede kazanılıyor ama zaman zaman eleştirilebilir. Ben hayatım boyu Türkiye'de en çok bunu yaşayan insanım. Bundan ne gibi paylar çıkardığımı da, kendim eleştirirken hiç unutmam.''

Denizli, Eylül'ün sonundan itibaren Türkiye'de daha farklı bir konumla da görev yapacağı alanlar olacağını sözlerine ekledi.


Ligtv.
 
YsF_90

YsF_90

Üye
yorumları yerince yapmış. inşallah Türk futbolu için hayırlısı olur. paylaşım için teşekkürler.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt