Muhsin Yazıcıoğlu Hayatını Kayıp Etti - Kahramanmaraş'daki Helikopter Enkazına Ulaşıldı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Muhsin Yazıcıoğlu Hayatını Kayıp Etti - Kahramanmaraş'daki Helikopter Enkazına Ulaşıldı
Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP helikopterinin enkazına ulaşıldığını açıkladıktan 1 saat sonra kurtulan olmadığı haberi alındı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, saat 15.00 sularında önceki günden beri bulunamayan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldığını açıkladı.

Enkaza Döngel köyünden 17 kişilik bir ekip ulaştı. Remzi Gök ve Abidin Karataş isimli köylüler, kendilerinin Muhsin Yazıcıoğlu'nu seven insanlar olduklarını ve helikopterin bu böldege düşmüş olabileceğini tahmin ederek yol çıktıklarını anlattı.

Köylüler, ilk aşamada aralarında İHA muhabiri İsmail Güneş'in de olduğu 3 ceset bulduklarını belirtti. Enkazın 50 metrelik bir alana yayıldığını ve parçalandığını dile getiren Remzi Gök, helikopterin önünün tamamen parçalandığını ancak arkasının sağlam olduğunu söyledi.

İHA muhabiri ile bir kişinin cesedinin helikopterin içinde olduğu bir cesedin ise dışarıda olduğu anlaşıldı. Yapılan aramaların ardından Yazıcıoğlu'nun da aralarında olduğu cansız bedenler çevrede bulundu.Bölgedeki BBP yetkilileri de Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiğini doğruladı

Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatı

Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken geçirdiği helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatı siyasi mücadeleler ile geçti. Yazıcıoğlu, kazadan hemen önceki mitinginde 29 Mart seçim çalışmaları için "Devletten yardım almıyoruz ilk kez helikopter kiralıyoruz" demişti.

İşte Yazıcıoğlu'nun siyasi mücadeleyle dolu yaşam öyüsü:

Muhsin Yazıcıoğlu, 1954 yılında Sivas'ın Sarkışla ilçesi Elmalı Köyü'nde bir çiftçi ailesinin oğlu olarak doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla'da yaptı.

Yüksek öğrenimini yapmak üzere 1972'de Ankara'ya geldi. Üniversite tahsilini, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde tamamladı.

1968'de cemiyet (dernek) çalışmalarına başladı. Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katıldı. Ankara'ya geldikten sonra ise, Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başladı. Sırasıyla; Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yaptı. (1977-78).

1978'de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği'nin kurucu Genel Başkanı oldu. 1980 yılına kadar MHP'de Genel Başkan Müşavirliği görevinde bulundu.

12 Eylül 1980'de yapılan askeri darbenin ardından, MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası sanığı olarak cezaevine konuldu. 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kalan Muhsin Yazıcıoğlu, 7,5 yıl cezaevinde kaldığı bu davadan herhangi bir ceza almadı.

Cezaevinden çıktıktan sonra, mağdur olmuş ülkücülere ve onların ailelerine yardim amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı'nın başkanlığını yaptı.

1987'de arkadaşları ile birlikte MÇP'de siyasete girdi. MÇP'de Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu.

1991 genel seçimlerinde üç partinin oluşturduğu ittifak bünyesinde, milletvekili adayı oldu. “O, inançlarınızı Meclis'e taşıyacak” sloganıyla, Sivas'tan milletvekili seçildi.

1992 yılı Temmuz ayında, “içinde bulunduğu partinin siyasi anlayışıyla uyuşamadığı için” bir grup arkadaşı ile birlikte MÇP'den ayrıldı. 29 Ocak 1993 tarihinde Büyük Birlik Partisi kuruldu ve bu partinin Genel Başkanlığına seçildi.

24 Aralık 1995'te yapılan erken genel seçimlerde ANAP-BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak, yeniden meclise girdi. 28.02.1996 tarihinde ANAP'tan istifa ederek, BBP'ye döndü.

26 Nisan 1998'de yapılan 3. Büyük Kurultay'da, 8 Ekim 2000 tarihinde yapılan 4. Büyük Kurultay'da, 2 Haziran 2002 tarihinde yapılan 1. Olağanüstü Büyük Kurultay'da,20 Temmuz 2003 tarihinde yapılan 5. Olağan Büyük Kurultay'da,30 Nisan 2006 tarihinde yapılan 6. Olağan Büyük Kurultay'da ve 15 Nisan 2007 2.Olağanüstü Büyük Kurultayda tekrar BBP Genel Başkanlığına seçilmiştir.

22 Temmuz Erken Genel seçimlerinde BBP'nin seçimi protesto etmesi sebebiyle partisinden istifa ederek Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı olup 23. dönem milletvekilliğine seçilmiştir.Daha sonra BBP'ye katılarak TBMM'de Büyük Birlik Partisi Sivas Milletvekili olarak BBP'yi Meclis'te temsil etmiştir.19 Ağustos'ta yapılmış olan BBP'nin 3.Olağanüstü Büyük kurultayında tekrar Genel Başkan olmuştur.

Muhsin YAZICIOĞLU, evli ve iki çocuk babasıydı..

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
BBP lideri Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu 6 kişiyi taşıyan helikopteri düşmeden 5 dakika önce gördüğünü söyleyen Veli Emek yetkilileri uyardığını ama...

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu 6 kişiyi taşıyan helikopteri düşmeden 5 dakika önce gördüğünü söyleyen Veli Emek, "Yetkilileri yanlış yerde aradıkları konusunda uyardım ama beni dikkate almadılar" dedi.

20 yıldır Fransa'da yaşadığını belirten Emek, tatil için Türkiye'ye geldiğini belirterek, helikopteri düşmeden 5 dakika önce 15.40'ta gördüğünü, 15.45'te helikopterin düştüğünü öğrendikten sonra 112 ve 155'i arayarak nereye düştüğü hakkında bilgiler verdiğini ancak dikkate alınmadığını ileri sürdü.

Aramaların yanlış bölgelerde yapıldığını öğrendikten sonra yine yetkilileri aradığını ve yanlış yerde arama yapıldığını söylediğini belirten Emek, ancak yine dikkate alınmadığını öne sürdü. Emek şunları söyledi:

"Maalesef bizi dikkate almadılar. Tam olarak Merk bölgesinde, Göksun istikametine, yani baktığımız zaman Göksun istikametine gidiyor. Ve Göksun'da aramalarına başladıklarında, ben yanlış olduğunu, yanlış yerde aradıklarını söyledim, maalesef bizi dikkate almadılar. Ben Ilıca bölgesinde aranmasını söyledim. Televizyoncular benle irtibata geçtiler, ben yanlış yerde olduklarını, yetkili kişileri bilgilendirmeleri için söylemiştim ve maalesef yine dikkate alınmadık."

Helikopteri gördüğü anda bir arkadaşıyla telefonla görüştüğünü söyleyen Emek; "O arada ben bir arkadaşla görüşüyordum, 15.40 civarlarında. Dedim 'ya ne kadar güzel bir memleket. Üstümüzden helikopter geçiyor kıpkırmızı, yer bembeyaz" Bunu kendimiz söylüyoruz ve 5 dakika sonra maalesef bu olay yaşanıyor. Ama yetkililer 112, 155 yani sanki dalga geçercesine bizi niye aradınız gibisine dikkate almadılar" ifadelerini kullandı.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Gerçekten çok üzüldüm hepimizin başı sağolsun....Görgü tanığını dinlememeleri çok garip...Neden acaba ?

_KadirşinaS_

Üye
Allah rahmet eylesin. Geleceğin doğru yapılanmasında önemli rol oynayabilecek,siyasetin daha dürüst yapılmasına önemli katkıları olan bir devlet adamıydı.

Solamente

Üye
Yazık oldu Türkiye kaliteli bi siyaset adamını daha toprağa veriyor . Yakınlarına ve sevenlerine Allahtan sabır diliyorum .

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Radyo dinlerken, flash uyarısıyla son dakika haberi olarak bir köy korucusunun helikopteri bulduğu ve derhal haber verdiği duyuruldu.
Köy korucusu, 3 kişinin cesedinin olduğunu, aralarında Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu diğer 3 kişinin ise kayıp olduğunu bildirdiği söylendi.

Sonra haber nedense değişti...

Yakınlarına sabır, sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

"The Patriot"

"The Patriot"

Üye
ALLAH rahmet eylesin, mekanı cennet olsun
ailesine ve sevenlerine ALLAH sabır versin

Catty

Catty

Emekli Yönetici
allah rahmet eylesin valla ağladım yav şiiri çok duygusaldı

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Ölüp ölmediği belli değil arkadaşlar. İki kişi hala kayıp, birisi de Muhsin Yazıcıoğlu ..

Catty

Catty

Emekli Yönetici
Ölüp ölmediği belli değil arkadaşlar. İki kişi hala kayıp, birisi de Muhsin Yazıcıoğlu ..

Evet ya bende az önce gördüm haberlerde ,valla şüpheleniyorum bazı şeyler hakkında...ama çok sevindim inşallah ölmemiştir...valla biterimm

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Medyanın ne kadar yanlı ve kalitesiz olduğunu insanoğlu olarak bir kez daha görmüş olduk..YAZIKLAR OLSUN SİZE.

Muhsin başkan ın bulunamaması çok ilginç . Muhtemelen karın altında kaldı... Allah rahmet eğlesin.

Dark_Knight61

Dark_Knight61

Üye
Allah Rahmet Eylesin Çok Üzüldüm.

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Türkiye Karakteri çok düzgün sağlam bir kişiliği kaybetti...Bu haber benide cok derinden etkiledi.Özellikle İHA muhabiri ve yanındaki Erhan Üstündağın kazadan kurtulmalarına rağmen donarak ölmeleri olayı dahada dramatikleştirdi.Arama kurtarma olayı ise gercekten bir skandal ama burada lafım arayanlara değil olamazda zaten onlar canlarını dişlerine katıp o vahşi şartlarda ellerinden gelenin en iyisini yaptılar ama 21.yüzyılın Türkiyesinde kendi topraklarımızdaki bir enkazın 2 gün sonra oda köylülerin tesadüfü rastlantısıyla bulunmasıda cok büyük bir soru işareti olarak akıllarda kalacaktır....
Ailesine Sabır Ölenlere Allah'tan Rahmet dilerim...

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
çok üzüldüm ya ALLAH sevenlerinin ve de yakınlarının yardımcısı olsun

lovestar

lovestar

Üye
güle güle reis.mekanın cennet olsun...

karcicegi-02

Üye

Catty

Catty

Emekli Yönetici
:(:(ya umut vardı içimde ama son haberle yıkıldım of of of

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
DiaBLoS™;1300561' Alıntı:
Medyanın ne kadar yanlı ve kalitesiz olduğunu insanoğlu olarak bir kez daha görmüş olduk..YAZIKLAR OLSUN SİZE.

Bu kanıya nasıl vardın Ali? Medya bir kazada taraf tutsa n'olur ki? :S

Allah rahmet eylesin.

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Aynen böyle vardım Hasan;

Biri kurtarıldı diyor , biri öldü diyor , biri bulunamadı diyordu. . Diyor oğlu diyordu..İnsanoğlu kime inanacak .. Afadersin üşütük gibi olduk. . Neticesinde medyanın burada kalitesiz olduğunu bir kez daha görmüş olduk.. Bunu söyledim.

Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
ALLAH rahmet eylesin Mekanı Cennet Olsun. . Ailelerine yakınlarına ALLAH sabır versin :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...