Mühendis maaşları ve tecrübeleri...ciddi konu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
Mühendis maaşları ve tecrübeleri...ciddi konu
herkese selam arkadaşlar. :)

baktım foruma ama boyle bır konu bulamadım...
Burda muhendıs arkadaşlarımızı bılgı paylaşımına davet edıyorum...
Muhendıslık okuyacaklara yol gostermelerını rıca edıyorum.

Ortalama maaşlar ne kadar ?
İş ımkanları nasıl ?
Muhendıs babası dayısı amcası abısı olanlarda yardımcı olmak amacıyla yorum yapabılır tabıkı :ehe

konuda ılk paylaşımı şu sekılde yapmak daha yararlı olacaktır.

Muhendıslık alanı :
Mezun olunan üniversite :
kaç yıldır calıstıgı :
meslektekı tecrubelerı :
maaşları :
iş ımkanları :
meslekteki yukselışlerı :
işe başlangıç maaşları :

kısaca konunun amacını belırtmıs bulundum... Hadı başlayalım nerde forumun muhendıslerı ?? :hmmm

MAFİA.

MAFİA.

Üye
elktrik,elektronik müh.
İtü.
İşimle ilgili,ortalama 7 yıl çünkü tam olarak saymadım
marketten çalışmaya başlayıp öylece farklı işler de çalıştım,sonun da kendi mesleğimi yapmaya başladım.
Maaş almıyorum zaten kendi yerim.
Şu anlık çevresi geniş.
Kendi imkanlarına ve tecrübene bağlı.
Kesin bir fiyatı olmuyor. Anlaşmana bağlı zaten her işte böyledir.

Ayrıca senin merak ettiğin müh. Yani inşaat üzerine. O konu ap ayrı. Neden dersen biraz farklı düşüncelerin ve birazda çenen var ise,inşaat işin de başını alır gidersin. Harç yapmayı,tuğla sermeyi biliyorsan gerisini aklını kullanarak getiriceksin. Buna en iyi örnek;ağaoğlu. Topraktan reklam yaptı sonra aldı başını gitti.

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
elktrik,elektronik müh.
İtü.
İşimle ilgili,ortalama 7 yıl çünkü tam olarak saymadım
marketten çalışmaya başlayıp öylece farklı işler de çalıştım,sonun da kendi mesleğimi yapmaya başladım.
Maaş almıyorum zaten kendi yerim.
Şu anlık çevresi geniş.
Kendi imkanlarına ve tecrübene bağlı.
Kesin bir fiyatı olmuyor. Anlaşmana bağlı zaten her işte böyledir.

Ayrıca senin merak ettiğin müh. Yani inşaat üzerine. O konu ap ayrı. Neden dersen biraz farklı düşüncelerin ve birazda çenen var ise,inşaat işin de başını alır gidersin. Harç yapmayı,tuğla sermeyi biliyorsan gerisini aklını kullanarak getiriceksin. Buna en iyi örnek;ağaoğlu. Topraktan reklam yaptı sonra aldı başını gitti.
yorumunuz için teşekkür ederim..
benim merak konum elektronik mühendisliği..
ama ayrım yapmıyoruz tabiki bütün mühendislikler üzerine genel bir konu açtım. :)

benim düşüncem mezun olacagım uni. nin bir önemi olmaması..
mühendislikte asıl önemli olanın kişinin işi sevip sevmemesi işini en iyi sekilde yapması.
iyi bir emek vermesi ve bunun hakkını alması o kişiyi en iyi muhendis yapar kanımca yanlış mıyım ?

----------Eklendi @ 11:21:21 ---------- Yazıldı @ 11:20:55 ----------

muhendislikte kendini gelişmenin herşeyden önemli oldugunu düşünüyorum....

MAFİA.

MAFİA.

Üye

yorumunuz için teşekkür ederim..
benim merak konum elektronik mühendisliği..
ama ayrım yapmıyoruz tabiki bütün mühendislikler üzerine genel bir konu açtım. :)

benim düşüncem mezun olacagım uni. nin bir önemi olmaması..
mühendislikte asıl önemli olanın kişinin işi sevip sevmemesi işini en iyi sekilde yapması.
iyi bir emek vermesi ve bunun hakkını alması o kişiyi en iyi muhendis yapar kanımca yanlış mıyım ?

----------Eklendi @ 11:21:21 ---------- Yazıldı @ 11:20:55 ----------

muhendislikte kendini gelişmenin herşeyden önemli oldugunu düşünüyorum....

Ne demek,yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
Tabi ki doğru zaten para bölümüne bakıpta,her mesleği denemek iyi değildir önemli olan uzmanlıktır ve tecrübe kazanmaktır. Beyenmediğimiz pastacılık bile,onun üzerinden çok iyi bir şekil de ün yapmış olanlar var. Buddy ismin de pasta ustası. İşini fazlasıyla aşmış bir kişi. İlk önce işinizi sevmek daha sonra,para kazanma bölümüne kendiliğinden geçiliyor.
Kendim de elektronik eşyalar üzerine dükkanı var,aslın da bir bölüme hobi gibi yapıyorum. Asıl işim ailemin mesleğini ilerletmek. Arta kalan zamanla dükkanla ilgilenirim. Telefon,bilgisayar vs vs alıp satarım ama ucuz alıp,fazla kar koyup satmam. Misal;400-500'e aldığım n8'i 600'e satarım. Aynı telefonu tanımadığım bir dükkana götürürüm o kişi bana 300 diye bir fiyat verir. Kendi aldığım fiyattan bile daha pahalıdır ve aynı telefonu 750'ye satar. Öyle yapmakla da müşteri kayıp eder. Ben aldığım üründen fazla kar gütmeden sattığımdan ve aldığımdan. Elimde daha fazla ürün olur ve müşterim de fazladır. Yolunacak kaz gibi görmek bir işe yaramaz aksine zarar ettirir. İşin açığı;yaptığın işten zevk alarak yapmak,tabiki de fazla kar düşünmeden sürdürmektir ozaman zaten gerisi gelir.

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe
55_BeRKaN_55

55_BeRKaN_55

Üye
:hmmm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt