Muhasebe Kaydı (İşin İçinden Çıkamadık - Final Sorusu)

Sponsorlu Bağlantılar

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Muhasebe Kaydı (İşin İçinden Çıkamadık - Final Sorusu)
Arkadaşlar ikiye bölünmüş durumdayız, işin içinden çıkamadık. Alttaki satırı büyük deftere nasıl kaydedeceğiz?

1 Eylül; Firma 100.000 lira tutarında veresiye mal alışı yaparak 3000 lira alış nakliye bedeli ödemiştir. Müşterilerine 20.000 tutarında indirim yapmış ve bu indirimlere ilişkin müşteri faturaları muhasebe departmanına ulaşmıştır.

1. seçenek: (Alış indirimidir)

Satıcılar 20.000

Alış ind. 20.000​

2. Seçenek (Satış indirimidir)

Satış İnd 20.000

Alıcılar 20.000​

Hangidi doğrudur? Cümleyi bir türlü çözemedik, sınıfın yarısı bu üsttekinden bağımsızdır ve satış indirimidir diyor, kalan kısımda burada üstteki alışa dair indirimden bahsettiğinden alış indirimidir diyor.

Teşekkürler...

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Bizim müşterimiz Alıcıdır..Dolayısıyla karşılığnda bu bir satış indirimidir diye düşünüyorum..İlk cümle kafa karıştırmak amaçlı kullanılıyor bence. Bizim nakliye ile ilgimiz yok.

Bence satış indirimi ve Alıcılar seçeği cevap.:oke:

cadimm

cadimm

Üye
Firma Mal Satıyor.Daha Sonrada İskonto Yapıyor.onun için 2. Şık Doğru.Fatura Açık Olduğu için Alıcının Hesabından Düşüyor. :oke:

_KadirşinaS_

Üye
Yani eğer satış indirimi yapmışsa, 2. seçenek doğrudur tabiki.Ama gerçekten enteresan bir soru yazmış hocanız yani.

cadimm

cadimm

Üye
Ewt Ya Valla Bizim Zamanımızda Dersler Bu Kadar Zor Değldii :D

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Arkadaşlar ikiye bölünmüş durumdayız, işin içinden çıkamadık. Alttaki satırı büyük deftere nasıl kaydedeceğiz?

1 Eylül; Firma 100.000 lira tutarında veresiye mal alışı yaparak 3000 lira alış nakliye bedeli ödemiştir. Müşterilerine 20.000 tutarında indirim yapmış ve bu indirimlere ilişkin müşteri faturaları muhasebe departmanına ulaşmıştır.

3. Seçenek:
(Alış kazıklıdır)

Bu kriz döneminde 100.000 lira veresiye mal alabiliyorsa bu firma açıktır ki ya işe mafya bulaşmıştır ya da mal satan firma Enayi Şirketler Gurubuna dahildir.

Ayrıca bu büyük başarısı göstermektedir ki, indirim yaptığı 20.000 karşılıksız çek verilerek yapılmıştır.

Bu durumda;

1. Seçenek:
100.000 kâr (hatta bonus!)
+ 20.000lik indirim ayağına götürdüğü paralar...

Karayipler'e uçak bileti: 500,00 €

Kârlı olur bence :hmmm

Dwyane_Wade

Üye
Bizim Üniversite'de muhasebe dersi aşırı zor yaa...Hoca finalde serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavının sorularını sordu...:@

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye

3. Seçenek:
(Alış kazıklıdır)

Bu kriz döneminde 100.000 lira veresiye mal alabiliyorsa bu firma açıktır ki ya işe mafya bulaşmıştır ya da mal satan firma Enayi Şirketler Gurubuna dahildir.

Ayrıca bu büyük başarısı göstermektedir ki, indirim yaptığı 20.000 karşılıksız çek verilerek yapılmıştır.

Bu durumda;

1. Seçenek:
100.000 kâr (hatta bonus!)
+ 20.000lik indirim ayağına götürdüğü paralar...

Karayipler'e uçak bileti: 500,00 €

Kârlı olur bence :hmmm

Hoca bu cevaba heralde 10 üzerinden 10 verirdi....:D

cadimm

cadimm

Üye
:kop::kop::kop:

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Dün olduk bugün sonuçlar açıklandı:

1 B
3 C+
2 C
9 D
7 D+

Geçen 22, kalan 23 kişi...

90-95 vizeleri olan arkadaşıma c geldi, vizelerim 60-30'du bana da C geldi. Sınıfa göre bakarsak mükemmel bir not getirdim.

Ayrıca işin bir yönü daha var, hoca kendi işleri sebebiyle sınav saatini 15'den 12.30'a almış ve bize mail atmış. Ben bunu öğrendiğimde saat 12.20'idi ve evden çıktım tam 1'de okula geldim. Sınavdan birisi çıksa giremezdim. 70 DK'lık sınavı 40'da oldum, kontrol bile edemedim ne yazdıysam ona göre devam ettim. Gelir tablosuna kadar gelebildim, başlığı attım devamını getiremeden aldı kağıdımı. Ek süre vermedi.

Şimdi diyeceksiniz belki saati değiştiremez, haklısınız değiştiremez. Ben bugün itiraz ederim daha sonra nolacak? Sınav tekrarlanacak ve zor soracak. Hadi hepsini geçtim 3 ders daha alacağız bu adamdan. Burda itirazla şunla bunla yeniden olursun ama ya 2. dönem, ya seneye ne olacak?

Bütün olumsuzluklara, vizeler sonucunda sınıfta 25. olmama rağmen açıklanan notlar sonucunda 5. oluyorum. :)

Bu dönemi bölüm 3.sü olarak bitirdim. Hedefim 3.40 getirmekti fakat ortalamam 3.13 geldi. Sağlık olsun, geçen sene 3.50 ortalamalı adamlar bile bu sene 2'nin üzerini göremedi. 45 kişilik bölümde 2.00'nin üstünde sadece 7 kişi var. Resmen notlar battı.

Tek yükselten ben varım...

mAd_girL

mAd_girL

Üye
satış indirimim ve alıcılar bencede.

Üst Alt