Muhabbet Kuşu Konuşturma Yöntemleri

Sponsorlu Bağlantılar

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
    Konu Sahibi
Muhabbet Kuşu Konuşturma Yöntemleri
1-Kuşunuzun konuşabilmesi için 40-60 gün arasında alınmış olmasına dikkat edin.
2-Konuşacak kuş evde tek kuş olmalıdır.
3-Konuşuncaya kadar kafes içinde hiçbir aksesuar – süs bulunmamalıdır.
4-Kuşunuz yer değiştirdiği ve küçük olduğu için yemin yerini bulamayabilir. Bu nedenle kafes tabanına biraz yem atınız.
5-İlk gün kuşun size ve kafese alışması için onunla fazla ilgilenmeyiniz.
6-Kuşların (C – Ç – Ş ) harflerini baskın seslendirmeleri nedeni ile kuşunuza bu harflerin baskın olduğu bir isim koyunuz.(Örnek: Çiko)
7-Kuşunuza eğitim ve öğretim yaparken ismini devamlı ve üst üste tekrarlayınız.
8-Kuşunuzu elinize alıştırmak eğitimin en önemli işidir. Bu nedenle kafes içinde elinize konması için gerekli işlemleri günde birkaç kez ve her seferinde 10-15 defa elinize konmasını öğretiniz. Bu alıştırma işlemini ne kadar çok yaparsınız eğitiminiz o kadar kolaylaşmış olacaktır.
9-Elinize kafeste konmaya iyice alışan kuşunuzu bu defa kafes dışında elinizde durması için parmağınıza alıp kafes kapısından 2-3 cm dışarı çıkartıp oradan kafese girmesini öğretiniz.
10-Bu işlemleri yaparken kuşunuzla konuşmayı unutmayınız. Bir kaç gün sonra akşamları evin elektriğini kapatıp TV ışığında kafes dışında birkaç dakika tutup tekrar kafese koyunuz. Geceleri bu işi birkaç defa tekrarlayınız . Bu işlem kuşun uçmadan elinizde kalmasını öğretecektir.
11-Kuşun kaçmayacağına iyice emin olduktan sonra artık bu işlemi lambayı söndürmeden yapınız .Artık dışarıda da uçmayan bir kuş öğrenme düzeyine ulaşmış demektir. Gündüzleri de bu eğitime devam edebilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve .caner.


OttomanEmpire06

OttomanEmpire06

Üye
bende var bi kuş annem kuşu habire mıncıklıyo pis kokunca yıkıyo sabunla bide üstüne fon çekiyo bi kere ayagı yandı zavallının kuş rahmetli olmadıda yaşayıp gidiyo :D
 
fk555897

fk555897

Üye
Teşekkürler
 
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
:tşk: faydalı bir konu. :oke:
 
OttomanEmpire06

OttomanEmpire06

Üye
Ölmedi ama sürünüyor yani :züü:
:rica:
kardeş bende çok kızdım niye yıkıyorsun kuşu 2 de bir diyede iş işten geçti annem yıkamış sonra sıcak fon çekmiş bir ayagının yarısı diğer ayagı yandı topuk gibi duruyo :( aslında annem yıkadı fon çekti kuşta bişey yoktu ilk başta sonra baktık kuş ayagını ibikliyo :) bizde allahallah dedik parmaklarını ibikliyo kopartıyodu kuş sonra bizde zeytinyağ felan sürdük belki iyi gelir diye kuş daha fazla ibik sallamaya başladı
 

Benzer Konular



Üst Alt