Mucize Yaşamlar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
Mucize Yaşamlar

BU KIZIN YAŞI YOK
Brooke Greenberg 76cm boyunda ve 13 kilo. Bir oyuncak bebeğe benzeyen bu küçük kız sizi şaşırtmasın çünkü kendisi tam 16 yaşında.
Brooke’un dört yaşından beri sadece saçları ve tırnakları uzuyor. Büyüme hormonu kesinlikle etki etmiyor ve bilim adamları uzun süreden bu hastalığa çare bulmaya çalışıyor. Ailesi ise artık Brooke’un bir bebek gibi olduğunu kabul etmiş durumda.









AĞAÇ ADAM
Kolları, bacakları ve yüzü bir ağaca benzeyen Endonozyalı Dede Kosawa, hastalığıyla tüm dünyada Ağaç Adam olarak tanınıyor. Doktorlar bu hastalığın sebebimi HPV’nin (Human Papilloma virüsü) şekil değiştirmesine bağlıyor. Birkaç ayda bir elleri ve ayaklarını kullanabilmek için ameliyata girmesi gereken Ağaç Adam’ın hastalığına henüz çare bulunmuş değil.









DEV BACAKLI KADIN
Doktorlar Mandy Sellars doğduğu andan itibaren bir şeylerin ters gittiğini anlamıştı. 34 yaşındaki kadının bacakları doğduğu günden beri şaşırtıcı bir biçimde büyüyor. Bugün bacaklarının ağırlığı 95 kilo. Uzmanlar Sellars’ın bu hastalığına çözüm bulmaya çalışırken bazı doktorlara göre bacaklarının genişlemesinin sebebi Proteus Sendromu denilen ve vücutta deformasyona nende olan bir hastalık.









8 BACAKLI KIZ
2005 yılında Hindistan’ın fakir bir köyünde dünyaya gelen küçük kız herkesi şaşırtmayı başardı. Dört kollu ve dört bacaklı olarak dünyaya gelen Lakshmi Tatma, 30 ameliyat geçirdi. Küçük kızın hala geçirmesi gereken ameliyatlar var.









118 GÜN KALBİ OLMADAN YAŞADI
Güney Carolina’da yaşayan D’Zhana Simmons’ın kalbinde bir sorun oluştu ve kalbinin yerine konulacak başka bir kalp bulundu. Ancak yeni kalp düzgün bir şekilde çalışmayınca hayali kabusa dönüştü. Doktorlar bu yeni organı çıkarmak zorunda kaldı, ancak yeni bir kalp olmadığı ve D'Zhana ameliyattan sonra güçsüzleştiği için geçici bir önlem alınması gerekti. 4 ay boyunca iki yapay pompa vücudundaki kan akışını gerçekleştirdi. En sonunda 29 Ekim günü yeni bir kalp nakli yapıldı. Nakil o kadar başarılı oldu ki D'Zhana'ya hemen ertesi günü bir de böbrek nakli yapıldı.









GÖKTEN DÜŞEN ADAM
2007 yIlının Aralık ayında Alcides Moreno ve kardeşi Edgar New York’taki bir gökdelenin 47. katından aşağıya düştü. Kardeşi yaşamını yitirirken 37 yaşındaki Alcides, hayatta kalmayı başardı. Geçirdiği 16 ameliyattan sonra ayağa kalkan Moreno’nun doktorları hastalarının tekrar yürüyebileceğine inanıyorlar.









KALBİ GÖĞSÜNDE ATIYOR
Christopher Wall doğduğu günden itibaren kalbi göğüs boşluğunun dışında atıyor. Doktorlar küçük çocuğun yaşayacağını dahi umut etmezken Wall, 34. doğumgününü kutlamayı başardı. Wall daha 18 aylıkken doktorlar kalbinin yerini değiştirmeye çalıştılar ve tan 15 ameliyat yaptılar. Fakat bunun çok büyük riskler taşıdığı görüldü ve bundan vazgeçilerek kalbin bulunduğu bölüm daha kalın bir deriyle kaplandı.









EN KAPSAMLI YÜZ NAKLİ
5 yıl önce kocası tarafından yüzünden vurulduğunda Connie Culp’tan geriye sadece alt dudağı, çenesi ve göz kapakları kalmıştı. Doktorlar hemen operasyona aldıkları kadına yeni ölmüş bir kadının yüzünü naklettiler. Ameliyat tam 22 saat sürdü. Bu operasyondan sonra Culp, tekrar konuşmaya, koklamaya ve yemek yemeye başladı.









ACIYI HİSSETMİYOR
Acı çekmek her ne kadar kötü bir şey olsa da hiç acı çekmemek bazen kötü sonuçlar da doğurabiliyor. Sinirlerde olan bir sorun nedeniyle acı çekmeyenlerden biri de 8 yaşındaki Gabby Gingras. Bu küçük kızın en büyük sorunu ise acıyı hissetmediği için kendine sürekli zarar vermesi. Daha bebek olduğu dönemde eliyle gözünü çıkartan ve hiçbir acı çekmeyen küçük Gabby’nin ailesi onu kazalardan korumak için birçok önlem almak durumunda kalıyor.









19 YIL SONRA KOMADAN ÇIKTI
Polonyalı Jan Grzebski, 19 yıl boyunca komada kaldı. Uyandığında ise sadece ailesi değil Grzebski de çevresindeki olayların değişimine şaşırdı.









BU BEBEK İKİ DEFA DOĞDU
Keri ve Chad McCartney bebekleri 6 aylıkken cinsiyetini öğrenmek için doktora gittiklerinde korkunç bir gerçekle karşılaştılar. Greyfurt büyüklüğünde bir tümör fetusu öldürmek üzereydi. Bunun üzerine doktorlar tümörü çıkartmak için bebeğin yüzde 80’ini anne karnından çıkardılar ve tümörü aldıktan sonra bebeği tekrar yerine koydular. 10 hafta sonra küçük bebek ikinci defa dünyaya gelmeyi başardı.









KÜÇÜK DENİZ KIZI
Deniz Kızı Sendromu olarak bilinen ve bir doğum sorunu olan bu hastalıkta bacaklar birbirine yapışık durumdadır. Bu sendromla doğan Shiloh Pepin de onlardan biri. Aynı zamanda Shiloh Pepin’in üreme organları, rektum ve idrar torbası da bulunmuyor.









ANAHTAR GÖZÜNE VE BEYNİNE SAPLANDI
2008 yılında 17 aylık olan Nicholas Holderman evde anahtarların üzerine düştü. Anahtarlardan biri gözünden girerek beynine saplandı. Hemen hastaneye kaldırılan çocuğun beynine saplanan anahtar 30 dakika süren bir ameliyatla çıkarıldı. Mucize eseri çocuğun ne gözünde ne de beyninde hiçbir iz kalmadı.









KAMYON İKİYE AYIRDI
1995 yılında Çinli Peng Shulin’in vücudu bir kamyonun çarpması sonucu ikiye ayrıldı. Bacakları olmayan Shulin yine de yaşamayı başardı ve şu an biyonik bacakları ile vücudunun üst kısmını kullanabiliyor.









DÜNYANIN EN YAŞLI YAPIŞIK İKİZLERİ
57 yaşındaki Ronnie ve Donnie Galyon dünyanın yaşayan en yaşlı ikizleri oldu. Kolları, bacakları, mideleri, ciğerleri ve kalpleri ayrılan ikizlerin tek bir bağırsağı ve tek bir üreme organı bulunuyor.









36 YIL BOYUNCA GÖBEĞİNDE İKİZİNİ TAŞIDI
Sanju Bhagat’ın her zaman dokuz aylık hamile gibi görünen göbeği onu rahatsız etse de 1999 yılına kadar başka bir hastalıktan hastaneye başvurana kadar ne olduğu anlaşılamadı. 36 yaşında doktora gittiğinde ise ilginç gerçekle karşılaştı. Doktorlar bir tümör beklerken ikizinin içinde yaşadığını öğrenen Bhagat’a yapılan operasyonla kardeşi içinden alındı
 
  • Beğen
Tepkiler: ' KalendeR '


Love Prince

Love Prince

Üye
hakkaten mucize yaşamlar, paylaştığın için teşekkürler
 
-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
ALLAH yardımcıları olsun
 
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Üzüldüm şimdi Allah yardım etsin:(
 
Fatih[Sag0]HiphoP

Fatih[Sag0]HiphoP

Üye
Abi bunlar insanmı ya inanmıyorum Nasıl olur bunlar çok garip şey hiç biri gerçeğe benzemiyor
 
arslansem

arslansem

Üye
Bunları görünce insan şükrediyor gerçekten
 
dmxyasin

dmxyasin

Üye
Bi garip oldum resimlere bakarken :hmmm
 
AKATLI

AKATLI

Üye
Allah hepsine yardım etsin , gerçektende Allah a şükretmek için çok fazla nedenimiz var
 

● aLuvi ●

Üye
DEV BACAKLI KADIN Vay Be ...?
Allah Yardımcıları Olsun ..!
 
haltie

haltie

Üye
Çok acaip gerçekten.Çok şanslıyız
 
aLone

aLone

Üye
çok şanslıymışım
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
yazık;(
 
emin27

emin27

Üye
hakikaten mucize yaşamlar, paylaştığın için teşekkürler:oke:
 
hakan.c

hakan.c

Üye
bunlara bakıp halimize şükretmeliyiz bence...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt