Mucize yaşama dayak darbesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Mucize yaşama dayak darbesi
3 yıllık ömrünün kaldığı söylenirken karaciğer nakliyle sağlığına kavuşan kadın kocasından sürekli dayak yediğini söyleyerek boşanma davası açtı



Antalya'da 5 yıl önce beyin ölümü gerçekleşen kadın profesörün karaciğerinin nakledildiği 45 yaşındaki Zekiye K., bu haline rağmen şiddet gördüğünü öne sürerek, eşinden boşanmak için mahkemeye başvurdu. Antalya 3'üncü Aile Mahkemesi'nde boşanma davası açan Zekiye Kozacıoğlu, "Devlet karaciğer nakli olabilmem için bugünün parasıyla 100 bin lira masraf etti. Hayatım çok değerli, fakat eşimden dayak yediğim için üç aydır sokaktayım" dedi.
Kuşkavağı Mahallesi'nde oturan iki çocuk annesi Zekiye Kozacıoğlu, 21 yıllık evli olduğu kocası Tarık Kozacıoğlu'ndan sürekli şiddet gördüğünü, artık dayanacak gücü kalmadığını söyledi.
Zekiye K., Antalya 3'üncü Aile Mahkemesi'ne verdiği dilekçenin ekinde, fiili şiddete uğradığını gösteren sağlık raporununu da sundu.
Yeşilkartla nakil yapıldı
Akdeniz Üniversitesi Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nde 16 Eylül 2007 yılında beyin ölümü gerçekleşen ve adı açıklanmayan kadın profesörden, Yeşil Kart yardımıyla karaciğer nakli yapılan Zekiye Kozacıoğlu, Prof.Dr. Alper Demirbaş'ın yaptığı ameliyattan sonra sağlığına kavuştuğunu söyledi.
Hastalığının 10 yıl öncesine dayandığını, o yıllarda da kocasının kendisini dövdüğünü öne süren Zekiye Kozacıoğlu şunları anlattı:
"Doktorlar üç yıl ömrümün kaldığını söylediği bir sırada ameliyatla nakille hayata döndüm. Sürekli koca şiddetine maruz kalıyorum. 18 ve 15 yaşlarındaki iki oğlum da benim gibi babalarından dayak yiyor. Ben çocuklarımı, çocuklarım da beni korumak için kocamın önüne atılıyordu. İşsiz olan eşim üç ay önce yine çocuklarıma ve bana saldırdı. 'Çocuklarıma ve bana bir daha saldırırsan senden boşanacağım' dedim. 'Boşanmazsan şerefsizsin. Bir daha eve girersen daha çok döverim' diyerek tehdit etti. Evi terk ettim. Çocuklarımla birlikte bir yakınımızın yanında kalıyoruz."

'Avukata borçlandım'
Zekiye Kozacıoğlu ev kadını olduğunu, başka bir geliri de olmadığından, beş parasız sokakta kaldığını belirterek, şöyle devam etti:
"Kadın Sığınma Evi'ne başvurdum ve belediyenin benim durumumdaki kadınlara yardımda bulunan bürosuna telefon ettim. Avukat tavsiye ettiler. Avukat dava için bin lira istedi. Fakat yol param bile yoktu. Bir arkadaşımdan 150 lira borç aldım ve avukata verdim. Kalanı için ibraname imzaladım.
Oysa kocaları tarafından dövülerek sokağa atılan kadınlara devletin kucak açtığını duyuyordum. Yaklaşık üç aydır sokaktayım, geceleri akrabamızın yanında kalıyorum." kaynak : milliyet
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
382
Haydar
doctorrr
Cevap
0
Görüntüleme
299
doctorrr
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
341
Haydar


Üst Alt