MTV borcu olan araç satılabilir mi? Muayeneden geçer mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
MTV borcu olan araç satılabilir mi? Muayeneden geçer mi?
MTV borcu olan aracın satışı nasıl olur yada MTV borcu olan araba satılabilir mi merak ediliyor. Bandrol borcu yani MTV borcu olan araçların satılması mümkün değil. Araç ikinci el de sıfırda olsa kesinlikle Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesi yapılması gerekiyor. Eğer bir aracın satışı yapılacaksa, MTV borcu dahil olmak üzere tüm borçlarının ödenmesi gerekiyor.

Mesela Ocak ayında bir satış işlemi yapılacak ve aracınıza MTV borcu çıktıysa bu aracın satışının yapılmadan önce de bu borcun ödenmesi gerekir. Yani borcun vadesinin 31 Ocak tarihine kadar geçerli olması bu borcu ödememeniz gerektiği anlamına gelmez. Bu borç araç sahibine aitken, araç sahibinin ödemesi gerekir.

Vergi borcu olan aracın muayenesi yapılır mı?
Araç modeli yada sahibiyle ilgili bu konu hakkında herhangi bir husus bulunmazken, eğer aracınızın muayenesi bittiyse ve yeni alacağınız randevu ile birlikte muayene gittiyseniz muayeneden geçmeniz için aracın herhangi bir borcu olmamak gerekir. Vadesi gelmemiş MTV borcunun ödenmesi gerekmezken, eğer geldiyse ve ödeme işlemini yapmadıysanız kesinlikle muayeneden aracı geçiremezsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: PALA. ve TheNightMare.
TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
Yararlı bilgi. Teşekkürler.
 


Üst Alt