Msn şifreniz Nasıl çalınır ?

Sponsorlu Bağlantılar

ßurçiN

ßurçiN

Üye
    Konu Sahibi
Msn şifreniz Nasıl çalınır ?
MSN ŞİFRENİZ NASIL ÇALINIR ?

1-Gizli soru tahmini
Gizli soru tahmini tamamen sizin belirlediginiz soru ve yanita göre imkansizda olabilir çokda basit olabilir.

Genelde gizli soru ve cevabi hemen hemen ayni basitlikde olur.
Örnek :
Gizli Soru : Tuttugum takim
Cevabi : Beşiktaş
Gizli Soru : Dogum Yilim
Cevabi : 1970

2- Fake mail yolu ile
Sifresi çalinacak mail servisinin hemen hemen aynisi yapilir. Bu sahte mail sayfasi içerisinde formmail uygulamasi kullanilir. Formmail uygulamasi sayesinde size gönderilen sahte sayfaya girdiginiz bilgiler (Genelde kullanici adi ve sifre) saldirgan tarafindan daha önce belirlenen mail adresine gidecektir.

3- Trojan ile
Trojan (Truva ati); iki kisimdan olusan ve bilgisayarlari uzaktan kumanda etme amaciyla yazilmis programdir. Bu programlarin birinci kismi uzaktaki bilgisayari kontrol etmeye yararken diger kismi ise uzaktan yönetilecek bilgisayarla kontrol kismi arasinda baglanti kurmasini saglayacak açiklik yaratir. Yani bizim problemimiz trojan programinin bilgisayarimizda açik port birakan kismiyla ilgilidir.
Trojan bulasan bilgisayarda sifre çalmak dahil her istenilen sey yapmak mümkündür.

4- Keylogger ile
Keylogger klavyede basilan tuslari txt veya resim olarak kaydeden bir programdir. Ister manuel olarak cafe vb benzeri yerlere kurulur veya trojan ile birlikte gönderilebilir. Keylogger içinde bulunan Report özelligi ile sizin klavyede her bastiginiz tusa ait bilgiler ile birlikte istege bagli olarak ekran görüntünüz saldirganin mail adresine gidebilir.

5- Brute Force yöntemi ile
Brute-force anahtar uzayinin tüm elemanlarinin sirasi ile algoritma içerisinde teker teker denenmesi yolu ile dogru anahtari elde etmeye çalismaktir. Yani saldirganin elindeki bir listedeki tahmini sifreleri kullanici adi gibi bilgileri tek tek manuel olarak girmek yerine bunu otomatik olarak programa yatirma olayi diyebiliriz kisaca. Teknoloji ile birlikte yeni güvenlik önlemleri gelistikçe bu yöntemi kullanan programlar artik is yapmamaya baslamistir.

6- Database veya mail server hack
Bu yöntem hotmail, yahoo, mynet, gmail gibi büyük mail servisleri için nerdeyse imkansizdir. Fakat zaman zaman h.ack olaylarina sahit olunabiliyor. Yakin bir zamanda hotmaile bu tip saldiri olmus binlerce kisinin sifresi ele geçirilmisti.
Genelde hesap açmak için büyük portallari tercih etmekde fayda var. Küçük çapli siteler daha kolay hacklenebilecegi için güvenlik açisindan daha risklidir.

7- Fake programlar
Isminden anlasilacagi gibi msn, yahoo msn, Aol, icq, vb. programlarin sahtesidir. Programa giris yapilan bilgileri serverlar araciliga programi yapan kisinin adresine gönderir. Ne kadar professional olarak hazirlansada bazi noktalardan sahte oldugu farkedilebiliyor. Cafe gibi yogun olan yerlerde çogunlukla kullanilma ihtimali var.

8- Windows da bulunan açiklar
Microsoft isletim sistemlerinde her zaman için açiklar mevcuttur. Zaman zaman açiklar tespit edilip yamalari çikartilir. Bu tür açiklari service packlari - yamalari çiktikça yükleyerek kapatmaliyiz. Özellikle güvenlik açiklari adi ile downloada sürülen yamalar daha çok önem arz etmektedir. Windowsda bulunan açiklar nedeni ile sorun yasamamak için sik sik Windows Update Yapmakda fayda var. Sorunsuz Windows Update yapabilmeniz için Yasal Windows programı lisansı kullanınız.

9- PNG Islemedeki Güvenlik Açigi
PNG resim biçimlerinin islenmesinde, bir uzaktan kod yürütme güvenlik açigi bulunmaktadir. Bu açigi basariyla kullanan bir saldirgan, etkilenen sistemin tüm denetimini ele geçirebilir. Saldirgan, program yükleyebilir; verileri görüntüleyebilir, degistirebilir veya silebilir; tüm kullanici haklarina sahip olan yeni hesaplar olusturabilir. Microsoft sitesinden yapilan update ile bu sorundan kurtulunabilir (Sp2).

ŞİFRENİZ BU YÖNTEMLERLE ÇALINMAZ :

1- Mail bomber ile
Arka arkaya mail kotaniz dolacak sekilde saldirgan tarafindan mail gönderilir. Mail adresinizin çalismasi engellenir. Yanliz bu sekilde saldirganin ne mail sifrenizi nede mailinizi ele geçirmesi mümkün degildir. Bu durum sadece sizi kizdirmak ve ugrastirmak amaçli yapilabilir.

2- Dondurma + Geçici kilitletme:
Çok basit bir çalisma mantigi var bu olayin. Her server güvenlik amaçli 3-5 yanlis giristen sonra o hesabi geçici olarak kilitler. Gerek manuel yapilabilecegi gibi bir program yardimi ile de yapilabilir. Msn passport hesaplarini kilitlemek için Freez, IceColD ReLoaded gibi programlar var. Bu yöntem ilede sifreniz çalinamaz ana mantik kullaniciyi korkutmak veya hesabini kullanilmaz hale getirmektir.

ŞİFRENİZİ ÇALDIRMAMANIZ VE VİRÜS BULAŞMAMASI İÇİN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN KURALLAR :

1-) Bilgisayarinizda kullandiginiz isletim sistemini mümkün oldugunda güncel tutmaya çalisin. Ne kadar siklikda update yaparsaniz o siklikda az sorun yasarsiniz. Yasal lisanslı işletim sistemi kullanın. Bir süredir Microsoft yasal olmayan kopyaları güncellememektedir.

2-) Bilgisayarinizda Antivirüs programi kullanmaya dikkat edin. Antivirüs programi adindan da anlasilacagi üzere virüslere karsi gelistirilmis bir korunma programidir. Antivirüs programinin veritabanindaki tanidigi virüs sayisi çalisma ve tarama prensibi sonrasinda ise sisteme ne kadar yük bindirdigi önemlidir.

3-) Bilgisayarinizda kesinlikle firewall (Ates duvari) programi kullanmaya dikkat edin. Firewall (Internet Güvenlik Sistemi), internet üzerinden baglanan kisilerin, bir sisteme girisini kisitlayan/yasaklayan ve genellikle bir internet gateway servisi (ana internet baglantisini saglayan servis) olarak çalisan bir bilgisayar ve üzerindeki yazilima verilen genel addir. Firewall, ag ortaminda internet ortaminda, tehlikeli kisiler ve aletlerin karsisina bir duvar çekme amaci için kullanilir. Firewall sistemleri, iki temel mekanizma çerçevesinde hizmet ederler: Biri, karsilikli haberlesme trafiginin bir bölümünü engellemek, digeri de trafige izin vermektir.

4-) Mecbur kalmadikça bilgisayarinizi agda paylasima açmayin. Eger açacaksaniz mutlaka en az 4-6 karakterli bir sifre ile korumaya alin. Su andaki virüsler tek karakterli sifreleri de geçebiliyorlar.

5-) Güvenliginden emin olmadiginiz ve bilmediginiz sitelere (bedava mp3, program yada p*rno,oyun ve eğlence) girmeyin. Unutmayin ki hiçbir sey bedava degildir ve bir bedeli vardir.

6-) Kullanici adi ve sifresi ile giris yaptiginiz site veya forum adresi gibi yerlerden kesinlikle sign out demeden veya çikis yapmadan exploreri (tarayici) kapatmayiniz. Çikis yaparak çikmadiginiz adrese sizden sonraki bir kisi girebilecegi için ciddi anlamda bir güvenlik tehditi olusabilir.

7-) Herhangi bir siteye kayit sirasinda yazdiginiz Ülke mümkünse Türkiye olmasin. Posta Kodu girebileceginiz bir yer seçerseniz bulma ihtimali oldukça zor olacaktir.

8- ) Hatirlatma sorunuz ve cevabiniz birbiri ile alakali olmasin Yada zor tahmin edilebilecek bir sey olsun. Asagidaki örnekdeki gibi bir maili ele geçirmek oldukça zordur
Örnek :
Gizli Soru : Tuttugum takim
Cevabi : 18BEŞİKTAŞ
veya
Cevabi : ŞATKİŞEB

9-) Bilgisayarinizda trojan olma ihtimali varsa eger sifre girislerini donatilar kismindaki sanal klavye ile yapin.

10-) Mecbur Kalmadiginiz Durumlarda Halka Açik Yerlerde Internet Cafe vb yerlerde mail adreslerinize banka hesaplariniza giris yapmamaya çalisin.
Eger kendinizi giris yapmak mecburiyetinde hissediyorsaniz Baslat>Çalistir " osk.exe" yazarak Ekran klavyesi ile giris yapabilirsiniz..

11-) Ekran klavyesi %100 güvenli oldugunu kesinlikle düsünmeyin. Bu tür klavyelerin kaydini yapabilen keyloggerler mevcut. (Genelde online bankacilik sistemlerinde kullaniliyor bu ekran klavyeleri ve oldukça güvenilir oldugu savunuluyor. ) Yanliz bu tür güvenlik önlemleride artik asilabiliyor.

12-) Tanimadiginiz kisiden dosya kabul etmeyin. Tanidiginizda olsa bir kere daha düsünün. Sonuçta karsinizdaki kisi gerçekten arkadasiniz olmayabilir mailini çaldirmis olabilir. Arkadasiniz olsa dahi gönderdigi dosyanin zararli oldugundan haberi olmayabilir.

13-) Umuma açik cafe gibi yerlerde bilgisayardan kalkmadan önce araçlar>internet seçenekleri>içerik>otomatik tanimlama>form Parolalarini Silin
araçlar>internet seçenekleri>Temprory Internet Files>Dosya sili tiklayip Tüm Çevrimdisi içerigi sil i tiklayin. Zaman zaman sörf yaparken sayfalarin bir kopyasi "C:\Documents and Settings\kullanici adin\Local Settings\Temporary Internet Files" da depolanir. Mailinize gelen bir sifrenin burda görülmesi hosunuza gitmez sanirim. Onlarida silin.

14-) Maillerinizin güvenlik sorularini tahmin edilmeyecek bir sey yaptiniz ama aman bir yere yazin ki kendiniz unutmayiniz. Bu yazdiginiz yer kesinlikle bilgisayar olmasin Trojan vb. programlar sayesinde bir sekilde baskalarinin eline geçebilir.

15-) Üye olunan portal site ve forumlarda kullanilan sifre ile mail sifrelerinin farkli olmasinda fayda var. Neden derseniz portal site veya forum hacklenmesi sonucu mailinizi kaybedebilirsiniz.

16-) Windowsun uzaktan erisim için asagidaki servisleri var. Bunlari kullanmiyorsaniz kapatmakda fayda var
Yönlendirme ve Uzaktan Erisim - Yardim ve Destek - Uzaktan Yordam Çagrisi (RPC) Konumlandirici - Uzaktan Kayit Defteri - Remote Desktop Help Session Manager - Sunucu - Telnet - NetMeeting - Remote Desktop Sharing - Messenger

17-) MSN alirken hotmailden almamaya çalisin adresinizi. Hotmail olmayan diger mail ile kayit olun. Bu yeterli olacaktir sifrenizi geri alabilmek için. Neden derseniz mail sifreniz ile msn sifrenizi farkli atiyabiliyorsunuz. Msn sifreniz çalinsa bile mail elinizde olacagi için sifrenizi geri isteyebilirsiniz
 


arslansem

arslansem

Üye
Çalanın eline ne geçiyor anlamıyorum :utan
 
sonbela

sonbela

Üye
sehsen ben eskiden calıyordum tabi bunu bir cok kullanıcı her hangi programa adresi yazıyorsun o sana şifresini veriyor gibi basit sanıyor gercekten zor birşey



1- Mail bomber ile
Arka arkaya mail kotaniz dolacak sekilde saldirgan tarafindan mail gönderilir. Mail adresinizin çalismasi engellenir. Yanliz bu sekilde saldirganin ne mail sifrenizi nede mailinizi ele geçirmesi mümkün degildir. Bu durum sadece sizi kizdirmak ve ugrastirmak amaçli yapilabilir.

ben bunun yanlış bilgi olduguna inanıyorum gecerli açıklama mail adresinin calışması engellendikten sonra boş olmadıgı halde mail geldigi için hesap sunucu tarafından devre dışı olur daha sonra bunu yapan üye aynı kullanıcı adıyla yeni hesap acar hotmail hesabı otomatik msn şifresi koydugu için msn kişileri silinmeden yeni sahibine gecer,tabi bu artık imkansızdır eskiden e-posta kotaları 10mb gibi düşük bir miktardı artık 2gb bunu e-posta atarak doldurulmaz diye düşünüyorum




1-) Bilgisayarinizda kullandiginiz isletim sistemini mümkün oldugunda güncel tutmaya çalisin. Ne kadar siklikda update yaparsaniz o siklikda az sorun yasarsiniz. Yasal lisanslı işletim sistemi kullanın. Bir süredir Microsoft yasal olmayan kopyaları güncellememektedir. 150 küsür dolar :D


2-) Bilgisayarinizda Antivirüs programi kullanmaya dikkat edin. Antivirüs programi adindan da anlasilacagi üzere virüslere karsi gelistirilmis bir korunma programidir. Antivirüs programinin veritabanindaki tanidigi virüs sayisi çalisma ve tarama prensibi sonrasinda ise sisteme ne kadar yük bindirdigi önemlidir. :) Şahsen bu güne kadar bir faydasını bile görmedim manuel buldugum virüsü nod32 antivürüs yazılımı bulamadı artık bunun yerine bakım programları kullanıyorum bu da gereksiz eksik kullanılmaz dosyaları tanımlama bilgilerini silmeye yarıyor tabiki her virüsü bulup silme gibi bir imkan saglamıyor hatta bunu oldukca az saglasada birçok konuda güvenliginiz için gerekenleri yapıyor
 
by_bilinmez

by_bilinmez

Üye
bilmeyenlerin işine yarayabilir
 

narkozs

Üye
benim arkın msn çalındıda geri alamıyoruz bi bilginiz varmı gizli soru fln bilmio .... kırabilirmiyiz???
 
berkan55

berkan55

Üye
benim eski msn çalınmıştı galiba çalan şifresini unuttu
 


Üst Alt