MSN görnüşmeleriniz kayıt altına alındığını biliyor muydunuz?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

karides

Üye
    Konu Sahibi
MSN görnüşmeleriniz kayıt altına alındığını biliyor muydunuz?
Bu anlatacaklarım, herkese gönderilen yarı doğru, yarı saçma e-maillerden değildir. Bizzat tanık olduğum bir olayı aktarıyorum.

Efendim, bilmeyenler bilirler, ben bir avukatım. Bir ceza davasında da sanık avukatlığı yapıyorum. Bu davada savcının elinde müvekkilime karşı kullanacağı en önemli delil, mağdurla-müvekkilin msn'de chat yaptıkları e-mail adresleri. Harddiskler üzerinde defalarca yapılan incelemeler sonucunda (müvekkilim aleyhine kullanılacak) yeterli delil bulamayan Savcı, iki taraf arasındaki (hem de bundan tam 1 yıl öncesine dayanan) msn görüşmelerinin tam metinlerini istedi.

msn üzerindeki tüm haklara sahip bulunan MICROSOFT CORPORATION tarafından savcılığın talebine verilen cevabi yazıdan bazı bölümler aktarıyorum:

"Her ne kadar bahsi geçen iki e-mail adresine bağlı chat görüşmelerinin tam metinleri şirketimiz arşiv kayıtlarında saklanmakta ise de şirketimizin merkezi Amerika Birleşik Devletleri'nde olup, Amerikan yasalarına bağlıdır. Türkiye Cumhuriyeti ile ABD arasında mütekabiliyet esası bulunmaması nedeniyle de istediğiniz bilgilerin verilebilmesi mümkün değildir. Ancak talebinizin (........../Ankara) adresinde bulunan FBI irtibat bürosu tarafından uygun görülmesi halinde, tüm görüşme kayıtları Mahkemenize iletilecektir"

YORUMUM :YORUM YOK.

leiche

leiche

Emekli Yönetici
way be
adamlara baq zaten amerikalılara gıcık oluyordum şimdi tam gıcık oldum
pislikler ya
kusura bakma karides abi
konuna set bi giriş yaptım
neyse sana ve bütün maxicep üyelerine ii geceler

karides

Üye
    Konu Sahibi
Eyvallah dostum, sana da iyi geceler.

omayra

Üye
Tüm bilgilerin saklanmasına şaşırdım, ne kadar büyük bir server'da saklanıyor olabilir ki acaba? Yani microsoft'un bilgileri vermemesi, tamamen hukuksal nedenlerleymiş, fiilen bir engel yokmuş haa!! İnanılmaz kesinlikle!!

İkinci şaşkınlığım da FBI'ın Türkiye'de irtibat bürosunun olması! İnterpol değil, dikkatinizi çekerim, bizzat FBI'dan söz ediliyor?! Ne alakası var yahu benim memleketimde Amerikan federal polisinin?! Pesss!!

karides

Üye
    Konu Sahibi
Tüm bilgilerin saklanmasına şaşırdım, ne kadar büyük bir server'da saklanıyor olabilir ki acaba? Yani microsoft'un bilgileri vermemesi, tamamen hukuksal nedenlerleymiş, fiilen bir engel yokmuş haa!! İnanılmaz kesinlikle!!

İkinci şaşkınlığım da FBI'ın Türkiye'de irtibat bürosunun olması! İnterpol değil, dikkatinizi çekerim, bizzat FBI'dan söz ediliyor?! Ne alakası var yahu benim memleketimde Amerikan federal polisinin?! Pesss!!

Eh biz de bir nevi eyalet sayılırız di mi yani? Hele son gelişmelere bakılırsa.

POWER

POWER

Üye
Çok iğrenç bi durum...Özel hayata saygısızlık...! Sözde insan hakları var...

AmbaSSad0R

AmbaSSad0R

Üye
Microsofta Bununla Ilgili Dava Açalım Belki Yıllardır Kene Gibi Emdiği Paraların Bir Kısmını Koklarız ;) :)

thebora

Üye
ülkemizde FBI bürosunun olmasına bende şaşırdım...

leiche

leiche

Emekli Yönetici
ben diyorum türkün türkten baska dostu yoq
pisliklere bakın ya türkiyede irtibat bürosu acmıslar
onu bırak bizim milli istihbarat ne iş yapıyor
cok sinirlendim gene ya

CEREN

CEREN

Üye
çok gıçık ya bnde sinir oldum şimdi vallah nefret edıom şu abd den özel hayat diye bişe kalmadı :@

mservank

mservank

Üye
Adamlar bizim günlük hayatta ne yaptıklarmızdan haberleri var bırakında bu da olsun.Hiç şaşırmadım.Zaten yapılan tlf görüşmeleri de kayıt altına alınmıyor mu?

safakk

safakk

Üye
ya bence bu kayıtlar şimdilik tutuluyor çünki o kadar insanın bi sürü abuk subuk konuşmasını da mı sakliceklar sen bi msn e giriyosun 100lerce insana 100lerce kez selam diyosun ve bunu %100 müz yapıyo eh şimdi adam bütün herkesin selam yazısını mı hdd sinde yada her nerde saklıyosa işte ona güç mü dayanır ya bilmiyorum yani aslında inanmak istiyorum ama bana göre biraz saçma gibi:)

karides

Üye
    Konu Sahibi
ya bence bu kayıtlar şimdilik tutuluyor çünki o kadar insanın bi sürü abuk subuk konuşmasını da mı sakliceklar sen bi msn e giriyosun 100lerce insana 100lerce kez selam diyosun ve bunu %100 müz yapıyo eh şimdi adam bütün herkesin selam yazısını mı hdd sinde yada her nerde saklıyosa işte ona güç mü dayanır ya bilmiyorum yani aslında inanmak istiyorum ama bana göre biraz saçma gibi:)

Zaten gerek ulusal gerekse beynelmilel hukuk mevzuatı zamanaşımı üzerine kuruludur. Örneğin bundan tam 11 yıl önce kesinleşen bir dava dosyası , şimdi SEKA fabrikalarının bacalarında tütüyordur. Mahkemede ise davadan geriye sadece hüküm kısmı kalır. Burada da durum böyledir. Önemli olan ne kadar süreyle saklandığı değil; senin kişisel bilgilerinin (hangi sürede olursa olsun) başkaları tarafından saklanıyor olduğu gerçeğidir. İşin mide bulandırıcı yanı da bu zaten.

neslein

neslein

Üye
igrenç bişey ya insanın özel hayatına saygısızlık

CoYoTe®

CoYoTe®

Üye
Tek Kelimeyle Saçmalık:@

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Evet arkadaşlar konu hortlatıyorum!.. Zira hem haber vasıtasıyla anlatılmak istenen güncelliğini kesinlikle kaybetmemiş bir konu, hem de bu konuyu açıldığı zaman görmem imkansızdı... 2 Temmuz üyesiyim...

Bu korkunç gerçeği efsane olmaktan çıkarıp bizimle paylaşan karides'e gecikmiş teşekkürümü sunup, Amerika'nın hukuk dışı davranışlarına bir kez daha lanet okumak istiyorum...

Bu kadar kötü eylemlerin ev sahibi olan bu ülkenin bu kadar hukuk dışına çıktığını gördükçe hukukun ne kadar güzel ve iyi bir şey olduğunu bir kez daha farkediyorum...

Gelişmemiş bir kaç ülke dışında tüm dünyanın kabul ettiği genel hukuk ilkelerine bir bakalım! İnsan haklarından eser yok! Özel hayatın gizliliği? -Bu haberde de görüldüğü üzere- eser yok, işkence ve kötü muamele yasağı? Çiğneniyor! Masumiyet karinesi? İşine gelene uyguluyor... Habeas Corpus? Olmuş; Habeas Americanus...

Sonuçta eğer hukukun içinde kalabilseydi bu kadar kötü olamazdı zaten...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...