Yardım MSİ CONTROL CENTER İLE OVERCLOCK YARDIMI

Konu Sahibi
MSİ CONTROL CENTER İLE OVERCLOCK YARDIMI
Arkadaşalr bilgisayarıma overclock yapmak istiyorum işlemcim normalde 3.6 ghz bunu ne kadar yukseltebilirim ?
sistemim ;
işlemci: amd fx4100 3.6 ghz
anakart msi 970a-G56
ram : dd3 1600 mhz gskill 4x2 gb
bilgisayarımda control center var bununla oc yapıcam ama acemi oldugum ıcın bırsey yapmak ıstemedım şuan çarpanı 18 den 20 ye çıakrdım ve 4 ghz de çalışıyo daha ne kadar yukseltebılrıım ve ayrıca bilgisayarım sağ tık özellikler açılmıyo bununla bı alakası olabılrı ıdye dusunuyorum

sena5135

Üye
sen bilenlere danış işlemciyi yakabilirsin

Konu Sahibi
1-2 saat once 4.6 ghz ye kadar getırdım bişi olmadı 1 saat oyle durdu sorna 4.8 e getırdım 1 dk sonra ekran gıttı bıos pılını cıkarıp tkaınca anca duzeldı sizce voltaj yuksekmı normalmı ?

Uhops

Üye
Sıcaklığı sürekli kontrol et işlemciyi yakma

Konu Sahibi
Sıcaklığı sürekli kontrol et işlemciyi yakma
kasada 6 tane fan ve fan kontrolcü var şuan ısınma sorunu yokşuan 4.5 ghz 1.4340 voltaj
herhangi bişi yok sıcaklıklar gayet normal sızce nereye kadar devam edebılırım ? ayrıca resıdme cpu voltajı naltıdna başka voltajalrda var onalr ne ıcın ?şuan 4.7 ghz de 1.4390 voltajda hala hiç bir sorun yok

daha da zorlama 4+ ghz yeter de artar 4 bile çok fazla bence gerek yok

voltaj vermeye devam edin :
işlemciyi kızartıp yiyebilirsin sonrasında..

büyük ihtimal stok fan mevcut. zaten 3.6 ghz olan işlemciyi
voltaj ve overclock ile zorlamanıza değmez. riskleri büyük

Tepkiler: GDDR5

0MG90

Üye
3.6 neyine yetmiyor ki onu geçtim bari 4 de bırak boşu boşuna gidecek işlemci

Tepkiler: GDDR5
    Konu Sahibi
4,8 görenler stok fan kullanmıyor ama..

150 liralık işlemci soğutucusu kullanıyorlar..
hatta 350 liralık sıvı soğutma sistemi.
haklısınızda bende ısınma sorun olmadı 4.5 i gördüğümde fanlar tam gucte çalısıyodu işlemci 54 derecedeydı ama o boştayken o şekıldeydı bende 4.0 a ındırdım ve o sekıdle bıraktım

AMD stok fan zaten soğutmada sorun yaşıyor.
4.5ghz de girip ağır bir oynayın. yada test programı olan OCCT çalıştırın. 80-90 dereceleri görürsün..

3.6 yap. standart kalsın. gerek yok aksiyona. voltaj falan hiç uğraşma

Konu Sahibi
15 tatilde kasama 120 gb ssd ve sıvı soğutma almayı dusunuyorum sımdılık boyle kalsın o zaman sıvı sogutma takınca 4.0 da kullanırım

15 tatilde kasama 120 gb ssd ve sıvı soğutma almayı dusunuyorum sımdılık boyle kalsın o zaman sıvı sogutma takınca 4.0 da kullanırım
sıvı soğutma israf olur millet sıvı soğutma 350 lira verip intel işlemcileri 4.8 de kullanıyor.

ssd iyidir al