Mourinho: Mesut, en iyi 10 numara

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Mourinho: Mesut, en iyi 10 numara
Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak için en iyi olmaya gerek olmadığını belirterek, ''Elemelerde her şey olabilir. Son dakikada anlık bir şeyler gerçeği anında değiştirir'' dedi.
Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak için en iyi olmaya gerek olmadığını belirterek, ''Elemelerde her şey olabilir. Son dakikada anlık bir şeyler gerçeği anında değiştirir'' dedi.

Simpaş GYO'nun Ankara Marriott Hotel'de düzenlediği ''Sürdürülebilir Başarı ve Liderlik Konferansı''na konuk olan Jose Mourinho, konferans öncesinde firmanın Ankara Çankaya ve İnceklife sunumu için basın karşısına çıktı.

SimpaşGYO İcra Kurul Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Acun Ilıcalı ile Thefirst Residence maketinin tanıtım seremonisinde de yer alan ünlü teknik adam, daha sonra yaklaşık 500 kişinin izlediği konferansta Ilıcalı ve davetlilerin sorularını yanıtladı.

Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak için en iyi olmaya gerek olmadığını, elemelerde her zaman en iyi takımın kazanamadığını ifade eden Portekizli teknik direktör, şunları söyledi:

''Son dakikada anlık bir şeyler gerçeği değiştirir. Son Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih 18, Chelsea ise 1 korner attı. Chelsea 1 kornerde golü buldu. Eleme olan maçlarda herşey olur. Liglerde ise 40 maç oynanıyor. En iyi olan da şampiyon oluyor. Bir hafta kötü olsan veya hakem hata yapsa, diğer hafta siz kazanabilirsiniz. Real Madrid'in antrenörüyseniz Barcelona'nın olmadığı bir ligde her sezon şampiyon olursunuz.''

Bu sezon Barcelona'nın önünde 9 puan farkla şampiyon olduklarını ve bu kadar farkın ancak küçük liglerde görülebileceğini kaydeden Mourinho, ''Real Madrid, ligi 100 puanla Barcelona ise 91 puanla bitirdi. Bu kadar büyük farklar küçük liglerde olabiliyor. Büyük liglerde ise pek karşılaşılan bir durum değil. İngiltere, Fransa ve İtalya'da örneklerini görebiliriz. 9 puan büyük fark. Ligde dünyanın en iyi takımıyla mücadele ettiğimizi unutmamalıyız'' yorumunu yaptı.

Real Madrid ile sözleşmesini 2016'ya kadar uzattığını bildiren Jose Mourinho, şöyle devam etti:

''Futbolda 5 yıllık sözleşme yaparsın, 2 maç kaybedersin ve sözleşmen sona erer. Benim sözleşmem 2016'da bitiyor. Umarım işimi iyi yaparım ve Real Madrid'de devam ederim. 2016 yılında kızım üniversiteye gidecek. Olursa eğer onun üniversiteye gideceği şehri seçerim. Umarım iyi futbol oynanan ülkede üniversiteye gider.''

-''Mesut, en iyi 10 numara''-

Mourinho, Real Madrid'de oynayan Mesut Özil için övgüyle bahsederken ''Dünyadaki en iyi 10 numaralardan biri'' ifadesini kullandı.

Mesut Özil'in çok büyük bir yetenek olduğunu ve İspanyol kulübüne doğru zamanda geldiğini kaydeden Mourinho, ''İlerleyecek bir alanı var. Herkes onu çok seviyor ve onda Figo'dan Zidane'dan bir parça görüyor. Kendisi Real Madrid'de tarih yazacaktır'' diye konuştu.

''İşbirliği yapacağınız kişilerden neler beklersiniz'' sorusunu öncelikle ''sadakat'' diye yanıtlayan Jose Mourinho, insanoğlunun giderek bu özelliğini kaybettiğini, birçok konuda iyi yönde ilerleme yaşanırken bazı konularda ise tersi olduğunu söyledi. Mourinho birlikte çalıştığı insanlara ''Eğer benimleyseniz ayını gemideyiz, değilseniz atlayın'' dediğini sözlerine ekledi.

Mourinho, liderliğin 0'dan 10'a kadar öğrenilecek birşey olmadığını, doğuştan bu özellik varsa insanın mesleğini de daha iyi hale getirebildiğini kaydetti. Kendisinin liderlik konusunda 10 yıl öncesine göre daha iyi olduğunu da ifade eden Mourinho, tecrübe işin içine girdiğinde liderliğin öğrenilebilir birşey de olabildiğini belirtti.

Futbolun kendisine çok şey verirken çok şeyi de aldığını söyleyen ünlü teknik adam, şöyle devam etti:

''Sokakta yürüyemiyorum. Çocuklarımla okula gidemiyorum. Eşimle hayatın tadını çıkaramıyorum. Evimde ailemle ne yaptığımı ne sevdiğim bilinmiyor. Evim benim mahremim. Evimde herkes gibi ben de bir insanım, babayım. Londra'da normal bir yaşam sürdürebildim. Kültür daha farklı. İnsanlar mahremiyete ve özel hayata daha mesafeli oluyor. İtalya, Portekiz İspanya ise daha farklı. Özel hayatınızı korumayı öğreniyorsunuz buralarda. Ailem de öğrenmeye çalışıyor.''

Başarı anını yakalamak ile başarılı kariyer yapmanın çok farklı olduğunu vurgulayan Jose Mourinho, sözlerini şöyle tamamladı:

''Profesyonel işlerde başarı için bir takım standartları tesis etmelisiniz. Futbolda kazanmak mümkün. Ancak başarılı kariyer 10-15 yılı alır. İlk kez Şampiyonlar Ligi'ni kazandığımda ikincisini, ikinciyi kazandığımda da üçüncüyü kazanmak istediğimi söyledim. Büyük düşünmezseniz büyük şeyler elde edemezsiniz.''

Bu arada Mourinho'nun konuşması sırasında Barcelona atkısını çıkararak gösteren bir kişi güvenlik görevlileri tarafından salondan çıkarıldı.

Mourinho'nun konuşmasının son bölümünde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de platforma çıktı.

Konuşmasına Morinho'nun sözlerinden alıntılar yaparak başlayan Gökçek, ''Mourinho, 'kızım nereye giderse oraya giderim' diyor. O zaman kızını Ankara'da bir üniversiteye alalım. O da böylelikle Ankara'da bir takımı çalıştırsın'' dedi.

Gökçek'in daveti salonda bulunanları güldürürken, konuşmacılar da alkışlarla salonu terk etti.
 


Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
:alkis
Bu adama hayranım ya :ehe

haydar:
barcelona :yuru:


oldu mu Haydar :ehe
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
:alkis
Bu adama hayranım ya :ehe

haydar:
barcelona :yuru:


oldu mu Haydar :ehe

oldu :kop: kop2:


---------- Eklendi @ 12:59:48 ---------- Yazıldı @ 12:58:53 ----------

yada şöyle yapabilirdin Haydar : MESSİ 10 :d:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt