abcdefgh12
Motorola'ya Xoom için isim ihlali davası açıldı!
Teknoloji devi Motorola, Xoom adlı tabletiyle tablet PC piyasasına girmeye hazırlanırken isim hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle açılan davayla şoka uğradı.
Hızla gelişen Tablet PC piyasasına Android 3.0 işletim sistemli tableti Xoom'la girmeye hazırlanan teknoloji devi Motorola, kendisine açılan dava sonucunda neye uğradığını şaşırdı. Davanın gerekçesi ise Motorola'nın tabletine verdiği Xoom isminin patentinin 2003 yılında kurulan Xoom Corporation tarafından alınmış olmasıydı.
Teknoloji devi Motorola, Xoom adlı tabletiyle tablet PC piyasasına girmeye hazırlanırken isim hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle açılan davayla şoka uğradı.
Hızla gelişen Tablet PC piyasasına Android 3.0 işletim sistemli tableti Xoom'la girmeye hazırlanan teknoloji devi Motorola, kendisine açılan dava sonucunda neye uğradığını şaşırdı. Davanın gerekçesi ise Motorola'nın tabletine verdiği Xoom isminin patentinin 2003 yılında kurulan Xoom Corporation tarafından alınmış olmasıydı.
İnternet üzerinden para transferi gerçekleştiren Xoom Corporation, Motorola'nın izinsiz bir şekilde, kendi cihazında Xoom ismini kullanması, Xoom kullanıcılarını yanlış yönlendirmek amacıyla ve telif hakkını ihlal etmesi gerekçesiyle dava açtı. Motorola'nın yeni cihazına bu ismi kaydettirmesi teknoloji devini çok uğraştırmıştı. Bunun sebebi ise; Xoom isminin , Zoom Telephonics adlı şirketin ismine benzer bir isim olmasıydı. Bu sorunun ortadan kalkmasından kısa bir süre sonra yeni bir patent sorunu daha böylece ortaya çıkmış oldu. Açılan dava hakkında Motorola firması, Xoom Corporation'dan henüz resmi olarak bir şikayet gelmediğini belirtti. Bakalım para transferi gerçekleştiren Xoom Corporation firması patent sorunu hakkında geri adım atacak mı? Bunu ilerleyen zamanlarda göreceğiz.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız