Mali Özdemir
Üye
Motorola XOOM ( Özellikleri / Fiyatı / Resimleri )
Motorola firması tarafından tablet sektörüne dahil edilen XOOM isimi verilen akıllısını Nvidia Tegra 2 yongasıyla güçlendirirken Android tabanıylada kullanıcılarını baştan çıkarmayı hedeflemekte olan ürünün teknik özellik ve detayları belli olmaktadır.
Çift çekirdekli yapı formuyla karşımıza çıkmayı bekleyen Motorola XOOM'un diğer teknik özelliklerini aktaralım;
-Android 3.0 'Honeycomb' işletim sistemi
-Nvidia Tegra 2 yongası (1GHz hızında çift çekirdekli işlemci)
-1GB RAM
-10.1-inç'lik (1280×800) kapasitif formda dokunmatik ekran (inç başına 150 piksel barındıran bu ekranda kırılmaya ve darbelere, suya,toza vb. dayanaklı Corning Gorilla cam kullanılıyor )
-249.1mmx167.8mmx12.9mm; 730 gram
-32GB dahili hafıza+microSD üzerinden harici hafıza takviyesi
-HD (720p) çekim destekli çift LED flaşa sahip 5MP arka kamera+ 2MP çözünürlüğünde ön kamera
-3G, Wi-Fi ve Bluetooth 2.1 bağlantıları; seçime bağlı LTE (4G) bağlantısı desteği
-mikro USB yuvası, HDMI çıkışı, DLNA desteği, jiroskop, 3.5mm kulaklık jakı gibi özellikleri bulunmaktadır.
Şubat veya Mart ayları içerisinde satışa sunulması beklenen tabletin fiyat ücreti hakkında kesin bir açıklama bulunmamaktadır.
Çift çekirdekli yapı formuyla karşımıza çıkmayı bekleyen Motorola XOOM'un diğer teknik özelliklerini aktaralım;
-Android 3.0 'Honeycomb' işletim sistemi
-Nvidia Tegra 2 yongası (1GHz hızında çift çekirdekli işlemci)
-1GB RAM
-10.1-inç'lik (1280×800) kapasitif formda dokunmatik ekran (inç başına 150 piksel barındıran bu ekranda kırılmaya ve darbelere, suya,toza vb. dayanaklı Corning Gorilla cam kullanılıyor )
-249.1mmx167.8mmx12.9mm; 730 gram
-32GB dahili hafıza+microSD üzerinden harici hafıza takviyesi
-HD (720p) çekim destekli çift LED flaşa sahip 5MP arka kamera+ 2MP çözünürlüğünde ön kamera
-3G, Wi-Fi ve Bluetooth 2.1 bağlantıları; seçime bağlı LTE (4G) bağlantısı desteği
-mikro USB yuvası, HDMI çıkışı, DLNA desteği, jiroskop, 3.5mm kulaklık jakı gibi özellikleri bulunmaktadır.
Şubat veya Mart ayları içerisinde satışa sunulması beklenen tabletin fiyat ücreti hakkında kesin bir açıklama bulunmamaktadır.
Tablet bu tablet
özellikeri felan iyi ama motorola markası pek güven vermiyor. asıl bombayı 3d kayıt yapma özelliği ile lg optimus pad patlatacak diye düşünüyorum ben. arka yüzde bulunan çift kamera ile 3d kayıt yapabilmesi çok dikkat çekici bir özellik ve sanırım şu anda başka hiç bir tablet pc'de bulunmuyor. rakiplerine sağlam bir darbe indirmesi muhtemel.