Haber Motorola Project Ara’yı Duyurdu: Modüler Akıllı Telefonlar Çok Yakında

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Motorola Project Ara’yı Duyurdu: Modüler Akıllı Telefonlar Çok Yakında
Köklü akıllı telefon üreticilerinden bir tanesi olan Motorola, Googletarafından satın alınmıştı. Kötü finansal tablolar sonrasında yeniden yapılanarak,faaliyet bölgesini sadece Amerika bölgesi ile sınırlandıranMotorola, son olarak karşımıza yeni akıllı telefonu Moto X ile gelmişti.

Motorola, şimdi de yeni bir konsept ile karşımıza çıktı. Firma tarafındanProject Ara olarak adlandırılan bu platform, modüler akıllı telefonları hayatımıza getirmeye hazırlanıyor. Project Ara ile akıllı telefon üzerinde ki her hangi bir parça kolaylıkla değiştirilebilecek, bambaşka bir hale getirilebilecek.

Örnek olarak akıllı telefonunuzun yonga seti eskidiğinde, ya da daha yüksek çözünürlükte bir kamera takmak istediğinizde modül olarak yeni güncel bir yonga seti ya da kamera modülü takarak devam edebileceksiniz.

Motorola Project Ara, yine şirketin İleri teknoloji ve proje grubu tarafından geliştiriliyor. Grup,modüler akıllı telefonların yolunu açacak olan bu projeyi açık donanım platformu olarak geliştiriyorlar.

Motorola’nın burada ki amacı, Google’ın Android‘i yazılım olarak akıllı telefonlar için nasıl bir seviyeye getirdiyse, donanım olarak da Ara Projesi‘nin akıllı telefonlar için benzer seviyeye gelmesi.

ABD kökenli firma ayrıca yaptığı duyuru ile bir kaç ay içerisinde Project Ara platformu için modül yaratmak için geliştiricilere davetiyelerin gönderileceğini belirtti.

Motorola Project Ara’yı duyurdu: Modüler akıllı telefonlar çok yakında

• Beğen
Tepkiler: Buğra

Türe

Türe

Üye
Tutarsa patlar :ehe Keşke tutsa hatta

muhammettvurucu

muhammettvurucu

Üye
bence tutar cunku bu artık tasarım ıcın bı telefon alırız donanımı bız takarız

PriZm

PriZm

Üye
İnşallah gerçek olur.Anında 2. Telefon olarak gider alırım

aleranol

aleranol

Üye
Bunu daha once yapanlar vardı. Resmen motorola tarafından çalınmış. Umarım daha önce bu konsepti yayinlayan grup patentlemistir.

Invoke

Invoke

Üye
Güzel...Kadının elindeki kumanda mı ? :ehe

DalvikCache

DalvikCache

Üye
Toplama telefonlar yakın desene -usta bana bi telefon toplarmisin ucuz olsun iyi olsun

big.LITTLE

big.LITTLE

Üye
Tutarsa patlama olur hatta ne yapar eder getirtmeye çalışırım ama düşünsenize tutarsa forumda olacakları
Abi bana 600 liraya bir tel toplar mısınız? :ehe

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
:ehefikir çalıntı

Buğra

Buğra

Admin
Bundan bir kac ay once boyle bir haber cikmisti ama sadece konsept olarak kalmisti kimse ihtimal vermiyordu.
:hmmm

• Beğen
Tepkiler: Invoke
mehmettech

mehmettech

Üye
Bu olsa;donanım konusunda markaların bu konuda kolay kolay birleşeceğini sanmam hadi akıllarına esti birleştiler, lider olmaz illa içlerinden biri istemeyecektir yani düşünsenize dünya devisin listelerin başına yıllar sonra geçmişin ve gelip sana diyolarki "abi gel şöyle bir cep yapakda millet telefon görsün"yani milyarlarca doları siz olsanız riske atarmısınız? markaların herbiri ayrı bir donanım düşse mesela her sene işlemci değiştirir ama ekran, bluetoothu 3.0dan 4e vsvs kolay kolay millet degistirmez daha kapsamlı fikirler lazım...

mcnpl4

mcnpl4

Üye
cok karisik bi durum olacagini sanmiyorum. markalar bu parcalari ureticek musteri de kendine gore olusturacak. birbiriyle uyumlu markalar olabilir ama olmasa da suanki telefonlar gibi olcak mesela bana uygun telefon s4 mini ben ona yakin bi telefon hazirlicam markanin parcalariyla. avantajim herhangi iki modelin bana gore iyi yanlarini tek telefonda toplayabilirim. kucuk ekranli ama kamerasi iyi bir telefon isteyen biri bu aradigini kolay kolay bulamiyor mesela ust modelleron islemcisi hizli ekrani buyuk kamerasi kaliteli dusuk modeller ise tersi. ortasi oldugunu cok nadir gordum. ama bu sekilde istedigi telefonu elde edebilir. markalarin anlasip uyumlu parcalar uretmesi bizim cok isimize gelir ama ucuz parca var pahali parca var her marka bekledigi geliri elde edemeyebilir bu yuzden sicak bakmaz

fk555897

fk555897

Üye
Tasarımı çok güzele benziyor.

Üst Alt