Bir forumda moto g tavsiyesi istenmiş birine yazılan yazı yazan arkadaşa teşekkür ederim :l
Bence Kesinlikle alınmaya değmez.
-Kamerası çok kötü. Discovery , S4 Mini , ( 7 aylık )Z1 ile kıyasladım ve hem daha net hem de daha canlı ( HDR ile ) fotoğraflar verdiğini gördüm.
-Ayrıca fiyatı da oldukça pahalı. (580-650 TL)
-Bataryası hiç dayanmıyor. 2070 Mah bataryası var ve telefonu hiç kullanmadığınızda 3 gün gidiyor. Günlük 1 saat telefon görüşmesi yaptığınız da ise 1,5 gün tamamlıyor.
-Hiçbir yerde kılıfı bulunamıyor. En son 1 TL ye hepsiburada'dan orjinal Flip Cover aldım.
-Kulaklık çıkışı o kadar kötü ki 10 TL lik kulaklıkta bile neredeyse bir EarPods kalitesi alabiliyorsunuz.
-Ayrıca güncelleme desteği oldukça kötü , yeni çıkacak olan Android L (5.0) güncellemesini ilk alan telefonlardan biri olacak.
-Ön kamerası desen fiyasko . Bu fiyata ön kameralı cihazların %80 i VGA ile 1 MP çözünürlük arasında.
-Konuşma Hoparlörleri(kulağınıza dayadığınız) rezalet. Otobüsün o tıklım tıklım insanla dolu kalabalık sesinde arkadaşımla kulaklık olmadan konuştum. Gayet net.
-Ayrıca wifi da bi o kadar kötü . S4 'ün çekemediği yerde 2 diş çekiyor. ( iphone 5S ile de kıyasladığımda ise aynı değerde idi. )
-1 GB RAM resmen çöp. Telefonlarda genelde 1GB ram'in en fazla 440'ı boş olarak durur. ( bir uygulama çalıştırmadığınızda menüde beklerken. ) Bunda 580 i gördüm.(Cihazımda root yetkisi yok.)
-Ekran parlaklığı da berbat , güneşli havalarda yolunu şaşırmadan elini kapatmadan rahatlıkla görünüyor.
-2 Sim kartlı oluşu resmen saçmalık boşuna telefonda delik oluşturuyor.
-Hafıza kartı olmayışı ve 16 gb oluşu resmen çöp . OTG destekli bir telefonda böyle şeyler çok eksik olmuş. 13 tane oyun ve bir sürü uygulama kurulu 5 GB boş alanım var. Müzik , resim gibi verileri cloud veya USB nize kablo yardımı olmadan atabilmeniz ise resmen ölü bir özellik.