Morris O'Neal Finley Fenerbahçe Ülker'de ...

Sponsorlu Bağlantılar

DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Morris O'Neal Finley Fenerbahçe Ülker'de ...



Beko Basketbol Ligi takımlarından Fenerbahçe Ülker, ABD'li oyun kurucu Morris O'Neal Finley'i transfer etti.

Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinde yer alan açıklamada, ABD'li oyun kurucu Morris O'Neal Finley'in transferiyle Fenerbahçe Ülker'in kadrosunu güçlendirdiği bildirildi.

Sarı-lacivertli takımın 31 yaşındaki yeni transferi oyun kurucu Finley, basketbol hayatına Kolej Ligi ile başladı. İlk olarak Alabama Birmingham Üniversitesi okul takımı UAB Blazers'ta forma giyen ABD'li oyuncu, profesyonel kariyerine 2004-2005 sezonunda başladı.

İlk olarak Sırbistan'ın Mornar bar takımının kadrosunda yer alan Finley, 2005'te Yunanistan'da Olympia Larrisa'da görev yaptı. Başarılı oyuncu, daha sonra 2005-2007 sezonunda Belçika takımı Liegi forması ile mücadele etti. Ardından İtalyan ekipleri Sebastiani Rieti ve Montepaschi Siena formaları giyen Finley, son olarak Empori Armani Jeans Milano kadrosunda yer aldı. 1.5 sezondur İtalya'nın Empori Armani Jeans Milano takımında forma giyen ABD'li oyun kurucu, kulübüyle olan sözleşmesini karşılıklı olarak feshetmişti. Morris O'Neal Finley, 2009 yılında İtalya Ligi, İtalya Kupası ve İtalya Süper Kupası şampiyonlukları yaşarken, 2007-2008 yılında İtalya Ligi'nin, 2004-2005'te de Sırbistan Ligi'nin en skorer oyuncusu olmuştu.
 


Üst Alt