Moderatörler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Moderatörler
Şu kişi veya bu kişi demiyorum ama lütfen üylerle aranıza bir sınır çekin. Onlarla arkadaş gibi konuşmayın. Tanımadığınız üyeleri hatta tanıfıklarınızıda suçlamaktan çekinin. Ona sen bunu böyle diyemezsin şunu şöyle yapamazsın demek yerine bunu yapabilirsin şus seçeneği kullan diyebilirsiniz. Burdakiler babanızın oğlu değil. Üyelere karşı tavır almanızda bir işe yaramaz. Ciddi durun ve duruşunuzla karşınızdakinide ciddiyete davet edin. Türkçeyi düzgün kullanın mahalle ağzıyla konuşmayın. (Napiyon beya vb.)

Kısacası siz bu forumun başındaki kişiler olarak üyelere örnek olun. Çocuksu davranışlar,trip atmalar, laf dalaşına girmeler hem sizi hem forumu küçük düşürür. Çünkü siz forumuda temsil ediyorsunuz. Size ağzınızı açmayın, muhabbete girmeyin, şakalaşmayın demiyorum ama durulacak yeri bilmek önemli.

Tekrar söylüyorum kimseye yönelik değildir bu yazı. Bu forumun 2 yıllık üyesiyim elimden geldiğince modifikasyon hakkında bilgi toplayıp yol göstermeye çalışıyorum. (Çalışmalarımı bilen bilir.) Buranın daha iyi bir yer olmasını istiyorum.

Saygılar. İyi günler.

• Beğen
Tepkiler: 0MG90, frdgngr, Sarangni ve 6 diğerleri

yaren_dede

yaren_dede

Üye
Bence arada saygi sevgi oldugu surece uyelerle samimi olmalarinda sakinca yok.
Sonucta modlara sitenin tapusu verilmiyor sadece yonetim islevi içinde yardimci oluyorlar ust yonetime onlarda her uye gibi takilabilirler forumda ve bu davranislarida onlari kucuk dusurmez.
Tabi bu samimiyeti suistimal eden uyeler varsa durum degisir

• Beğen
Tepkiler: -Börteçine-, OttomaN TigeR ve asigsasi
asigsasi

asigsasi

Üye
Bence arada saygi sevgi oldugu surece uyelerle samimi olmalarinda sakinca yok.
Sonucta modlara sitenin tapusu verilmiyor sadece yonetim islevi içinde yardimci oluyorlar ust yonetime onlarda her uye gibi takilabilirler forumda ve bu davranislarida onlari kucuk dusurmez.
Tabi bu samimiyeti suistimal eden uyeler varsa durum degisir
Sayın Bahadır'a katılıyorum :)
kimse robot değil arada seviyeli latifeler olur.
bence bu durum forumun daha samimi olduğunu gösterir. :)

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve yaren_dede
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
İkinci paragrafın son cümlesini okursanız benimde sizinlerle farklı düşünmediğimi anlarsınız :)

• Beğen
Tepkiler: yaren_dede ve Invoke
yaren_dede

yaren_dede

Üye
İkinci paragrafın son cümlesini okursanız benimde sizinlerle farklı düşünmediğimi anlarsınız :)

Valla okudum ama uslub olarak biraz agir olmus sanki :hmmm
bir uyeden cok site admini gibi yaziya dokmussun durumu! Yani yonetim icinde bile bu sekilde direkt olarak soylenmiyor bunlar daha yumusak bir dil kullaniliyor :) o yuzden o kismi kacirmisim ;)

• Beğen
Tepkiler: asigsasi
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Valla biraz uyarı gibi oldu :) evet ağır ama burdan herkes kendine birşeyler çıkarmalı bende böylemiyim diye düşünmeli. Bunu gördüklerime dayanarak yazdım. Kimseyi kırmak istemem

• Beğen
Tepkiler: yaren_dede
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Bence hiç bir sakıncası yok.
Ayrıca sanki emir vermiş gibi olmuş.

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Kimseye emir vermedim zaten site benim değil benim için pek sorunda değil ben site için dedim kendileri bilir

Sarangni

Sarangni

Üye
Güzel bir noktaya değinilmiş. Tebrik ettim. 15 yıllık internet kullanıcısı olarak çok forum gördüm. Nerede durup kime nasıl davranacağını bilenlerin hep kazandığına şahit oldum.

• Beğen
Tepkiler: Metalci Melek
Uruloki

Uruloki

Üye
Güzel bir noktaya değinmiş arkadaş çünkü ilerde sorun çıkabiliyor ve ciddiyeti başta tutarsa mod arkadaşlar mesaj silme uyarı verme gibi durum olunca üyelerde haksız yere ses çıkarmaz

• Beğen
Tepkiler: -Börteçine- ve Metalci Melek
Şehriyar

Şehriyar

Üye
Şu kişi veya bu kişi demiyorum ama lütfen üylerle aranıza bir sınır çekin. Onlarla arkadaş gibi konuşmayın. Tanımadığınız üyeleri hatta tanıfıklarınızıda suçlamaktan çekinin. Ona sen bunu böyle diyemezsin şunu şöyle yapamazsın demek yerine bunu yapabilirsin şus seçeneği kullan diyebilirsiniz. Burdakiler babanızın oğlu değil. Üyelere karşı tavır almanızda bir işe yaramaz. Ciddi durun ve duruşunuzla karşınızdakinide ciddiyete davet edin. Türkçeyi düzgün kullanın mahalle ağzıyla konuşmayın. (Napiyon beya vb.)

Kısacası siz bu forumun başındaki kişiler olarak üyelere örnek olun. Çocuksu davranışlar,trip atmalar, laf dalaşına girmeler hem sizi hem forumu küçük düşürür. Çünkü siz forumuda temsil ediyorsunuz. Size ağzınızı açmayın, muhabbete girmeyin, şakalaşmayın demiyorum ama durulacak yeri bilmek önemli.

Tekrar söylüyorum kimseye yönelik değildir bu yazı. Bu forumun 2 yıllık üyesiyim elimden geldiğince modifikasyon hakkında bilgi toplayıp yol göstermeye çalışıyorum. (Çalışmalarımı bilen bilir.) Buranın daha iyi bir yer olmasını istiyorum.

Saygılar. İyi günler.

İyi günler Hakan kardeşim.
Öncelikle şuna takıldım ki sorma gereği duydum. Son kısımda kimseye yönelik değildir demişsin fakat yukarıda da trip atan, çocuksu davranışlara giren moderatörlerden bahsetmişsin. Birine yönelik bir düşüncelerin olmuş ki burada bu konuyu açıp yazma gereği duymuşsun.
Ben de 6 senedir buradayım. Üye olduğum süreçte de, moderatör olduğum sürede de bir sürü moderatör gelip geçti. Sana şunu söyleyebilirim ki buradaki yönetimde nerede nasıl davranacağını bilmeyen insanlar barınmaz bundan emin olabilirsin. Bunun bilincinde olmayan takım arkadaşlarımız da şu anda aramızda değiller zaten.
Mahalle ağzı konusuna da takıldım.
Ne yani moderatörüm diye arkadaşıma "napıyon beya" diyemeyecek miyim?
Ciddi duruşumuzla karşımızdakini ciddiyete davet edeceğimiz konular şu an bu konu gibi ciddi konulardır. Ben kendi adıma konuşuyorum, paylaşım yapılan konularda ciddi olmam. Ciddi olmam demem yanlış anlaşılmasın bu cıvıtmak değildir. Üyelerimizle araya ciddiyet koymamız demek araya mesafe koymak demektir. Oysa ki bizler de üyeyiz burada. Neden diğer üyelerle devlet dairesindeymişiz gibi sohbet edelim ki?

• Beğen
Tepkiler: Mad EagLe, noss_bar, OttomaN TigeR ve 1 kişi daha
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Tek kişide gördüğum şeyler olmadığı için dedim genel konuştum kimseye yönelik değildir yazdım. Bence moderatör eğer biriyle samimi olmak istiyorsa bunu pm üzerinden yapmalı. Çünkü konularda böyle şeyler yaparsa bu o moderatörün imajını zedeler diye düşünüyorum. Ciddiyet ayrı mesafe koymak ayrı şeyler.

cyborg78

cyborg78

Üye
Yeri dil belki ama yahu bende bişiy sorcam, bu hani sağda yöneticiler yazıyo orda kırmızı yazı ile ismi yazanlar admin peki
bi forumda kaç admin olur acaba, bence forum kurucusu admin olmalı ama görüyorumki adminler bol maşallah ooh forumu çalsalar çalarlar .d :ohannes:

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Şu kişi yada bu kişi olarak ayrım yapılmadığına göre tüm yöneticileri töhmet altında bırakan cümleler bunlar.

“Benim” diyen adam Maxicep’te yönetim kadrosuna giremez. Bizler aramıza yeni birini alırken bilgi beceriden çok kişiliğe bakarız. Hepimiz birbirimizin kefiliyizdir, kefil olamayacağımız hareketlere yönelen, yönetime ayak uydurmakta geç kalan yada huzurumuzu bozan kişileri de yönetim kadrosunun dışında bırakırız.

Yönetim kadrosu listesini önüme açıp baktığımda nerede ne yapması gerektiğini bilen kişileri görüyorum. Forumu küçük düşürücü hareketlerde bulunan kim ola ki? Adminler olarak bizler hepimiz evli barklı adamlarız, moderatörlerimizin hepsi saygıdeğer, aklı başında, kişiliği olgun “adamına göre muamele” yapacak insanlar. Bu konuya gelip sizin ağır ithamlarınıza karşı tartışmaya girmemeleri, benim kendilerine olan güvenimde ne kadar haklı olduğumu ve nerede ne zaman ne konuşmaları gerektiğini de ortaya koyuyor zaten.

Sizler ve Maxicep için hiçbir karşılık beklemeden hizmet veren bu değerli insanlara tabiri caizse “ayar vermek” senin değil kimsenin haddine değil. Yine senin tabirinle yöneticiler sizlerin “babanızın oğlu” değiller. Sizler – bizler diye bir kavramı aklınızdan çıkarmalısınız. Hepimiz bu forumun bir üyesiyiz, yöneticiler olarak bizler forumun yükünü sizlerden daha fazla omzumuzda taşıyoruz aramızdaki tek fark bu. Bu treni raylarda tutmak istiyorsak bir lokomotifi olmalı ve içinde de onu kullanmayı bilen kişiler olmalı.

Bahsettiğim anlayış üzerinden, yöneticilerin üyelerle arasında bir sınır olması işlerin yolunda gitmemesine sebep olacaktır. Aramızdaki sınır, herhangi bir toplu taşıma aracında seyahat eden insanların birbirlerine olan saygı sınırından farksızdır. Araçta yanınızda bir arkadaşınız varsa onunla olan sınırınız daha farklı olacaktır.

Sonuç olarak, genel gidişatından memnun olmadığınız moderatör arkadaşlarımız varsa, size göre hata üstüne hata yapıyorsa Adminlere şikayette bulunabilirsiniz. Forumun daha iyi bir yer olmasını sağlamak adına yapmanız gereken en doğru davranış budur. Bunun dışındaki tüm eylemleriniz yarar değil zarara dönüşecektir.

Konuyu açan arkadaşımıza cevap hakkı tanımak gerekiyor, muhakkak ki yanlış anlaşıldığını belirtecektir durumun böyle olduğunun farkındayım ama bunları da yazmak zorundaydım.

• Beğen
Tepkiler: Mad EagLe, ahmetkartal, OttomaN TigeR ve 3 diğerleri
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Baştan sona ters anlamışsın desem yeridir. Yazını okuyorumda bunu benim yazımdan mı çıkardın diye düşünüyordum. Son cümlenle niye böyle yazdığını anladım. Tamamen aklımdakiyle uyuşmuyor yazın.

Ben sadece aklımdakini söyledim. Zaten her yönetici bunu okumuştur. Yazımın amacına ulaştığını düşünüyorum. En azında bazı noktalara değindiğim için rahatım.

Herkese anlayışı için teşekkür ederim. Konu kapatılabilir.

• Beğen
Tepkiler: EroL
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt