Moda ikonu Yaratan Mağazalar (İstanbul)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Moda ikonu Yaratan Mağazalar (İstanbul)
Moda ikonu Mağazalar
Moda İkonu Yapan Mağazalar
Moda Trendi Mağazalar

Bazı mağazalar özeldir. Farklıdır. Sadece içinde satılan ürünler değil, mağazanın kendisi de kalitesi, tarzı ve havasıyla her yerde bulamayacağınız türdendir. Alışveriş yapmasanız bile burada kendinizi iyi hissedersiniz. Onlar birer ikondur. Moda ve tasarım açısından giderek zenginleşen İstanbulda da var artık bu ikon mağazalardan. Kimi şehrin en havalı semtlerinde, kimi de alışverişin en eski ve en geleneksel adresi Kapalıçarşıda. Hemen gidin keşfedin!

Bunlar öyle mağazalar ki, alışveriş yapmasanız bile içeri girip havasını solumak, ürünlere ve dekorasyona göz atmak kendinizi iyi hissetmenizi sağlıyor. Atmosferi, ürün kalitesi ve çeşitliğiyle ikon olmayı hak ediyorlar. Atladığımız adresler elbette ki var, bunlar aklımıza ilk gelenler…

1. Abdulla Fes
Yöresel dokumalar, havlular, peştamallar, yatak örtüleri, saf zeytinyağları, sabunlar… Hepsi, Kapalıçarşının eski ve küçük dükkanlarının yanında modern yüzüyle dikkat çeken Abdulla mağazasında. Burada satılan her şey yüzde 100 yerli. Doğu-Batı sentezini yansıtan Abdulla, 1997de açıldı. Sahibi Metin Tosun, ilk önce Fes Kahveyi açıp, yanındaki mağazada da sabun, zeytinyağı, havlu satmaya başladı. Ve tabii hemen fark edildi. Abdulla Fes, sadece turistlerin değil Türklerin de rağbet ettiği bir adres. Çünkü kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak çok şey var burada. Zaten Monocle dergisinin dünyanın 10 ikon mağazası listesine de girdi, üstelik ilk beşte. Alışverişten yorulunca, dünyaca ünlü tasarımcıların koleksiyonlarından seçilmiş masa ve sandalyelerin olduğu Fes Kahvede yine tasarım bardaklarda çayınızı yudumlayabilirsiniz. Abdulla ve Fesin Kapalıçarşı dışında Nuruosmaniyede de şubesi var.

Halıcılar Cad. No: 53 Kapalıçarşı Tel: (0212) 522 30 70 (0212) 522 30 70
Ali Baba Türbe Sk. No: 25/27 Nuruosmaniye Tel: (0212) 527 36 84 (0212) 527 36 84

2. Özlem Süer House Deluxe
Moda tasarımcısı Özlem Süerin Nişantaşındaki Özlem Süer House Deluxe adlı mağazası, gerek tarihi binada oluşu gerekse bahçesi ve tasarımcının koleksiyonlarıyla çok keyifli bir mekan. Süerin mağazasını ziyaret etmek için bir başka neden de, hazır giyim koleksiyonunda sunduğu yüzde 70 indirim fırsatı. Zamansız parçaları uygun fiyata alabilir, üstüne de burada bir keyif kahvesi içebilirsiniz.

Büyükçiftlik Sk. No:12 Nişantaşı
Tel: (0212) 240 57 38 (0212) 240 57 38

3. Ümit Ünal Doors
Modacı Ümit Ünalın Tüneldeki mağazası ümitünal doors da kendinizi iyi hissedeceğiniz bir başka adres. Atölyesinin girişinde mağaza açan Ünal, burada yeni sezon koleksiyonunun yanı sıra eskilerini de sergiliyor. Ayrıca başka modacıların tasarımlarına da ev sahipliği yapıyor.

Asmalımescit Mah. Ensiz Sk. 1B, Tünel – Beyoğlu
Tel: (0212) 245 78 86 (0212) 245 78 86

4. Midnight Express
Moda tasarımcısı Banu Bora ve mimar Tayfun Mumcunun yarattığı Midnight Express, ilk önce Beyoğlundaki Mısır Apartmanında açıldı. İsmini Midnight Express filminden alan butikte, Türk tasarımcıların koleksiyonları ve Kapalıçarşıdaki zanaatkârların elinden çıkan ürünler satılıyor. Midnight Expressin Bebek ve Nişantaşı şubeleri de sürprizlerle dolu. Bu mağaza, tam bir yaşam stili adresi. Banu Boranın koleksiyonu, Tayfun Mumcunun mobilyaları, Midnight Express etiketli giysi, aksesuar, ev aksesuarı ve hediyelik eşya koleksiyonları, Bora Aksu ve Ümit Ünal koleksiyonlarından seçmeler, Apriati marka mücevherler, Johnny Farah çantalar ve küçük deri aksesuarlar, Yazbukey takı ve aksesuarlar… Hepsi burada!

Kadırgalar Cad. Açık Hava Apt. No: 8/3 Maçka
Tel: (0212) 231 26 28 (0212) 231 26 28

5. Muji
Japon markası Muji, karmaşıklık yerine basitliği, gösteriş karşısında doğallığı, tüketim ve tasarım adına yapılan savurganlık yerine boşa enerji ve malzeme harcamamayı, marka yerine nesnenin kendisini, sürekli kendinden bahsetmektense dinlemeyi tercih ediyor. “Ne iyi düşünmüşler” detirten bir marka. Nişantaşındaki mağazasında sürprizler sonsuz. En iyi malzemelerle üretilmiş basit, kaliteli, çevreye duyarlı ve işlevsel ürünler başınızı döndürüyor. Ama bir uyarımız var: Vaktinizin bol olduğu zamanda gidip yalın objeleri uzun uzun inceleyin, o sadelik hissini yakalayın.



Akkavak Sk. No: 13 A
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
3K
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez


Üst Alt