Mobil Oyun İncelemeleri

Sponsorlu Bağlantılar

aLp!!

aLp!!

Üye
    Konu Sahibi
The Sims Medieval

EA Mobile

EA'nın konsollar ve bilgisayarlardaki oyunları ile mobil oyunlarını karşılaştırırsak çok büyük farklılıklar ile karşılabiliyoruz . EA mobil sektöründe bir ilerleme kaydedemiyor. Sadece The Sims , Worms , Fifa gibi seriler çıkartıyor. Eskiden NBA Live ve Fight Night Round vardı. Fight Night Round'da da Champion oyunu çıkmadı. İphone'a çıktı fakat mobil telefonlara çıkmadı. Ayrıca Mass Effect , Crysis , Dead Space , Battlefield gibi oyunlarının mobil versiyonlarını çıkarmayarak büyük hata ettiler. Ayrıca önümüzdeki aylarda ( Mart 2012 ) 'de Mass Effect 3 ve Fifa Street 4 çıkacak. Bu oyunların mobil versiyonlarını çıkarmazlarsa EA Mobile'ın yakında kapanması bile mümkün diye düşünüyorum. Çünkü Fifa , Worms , Sims ve Tiger Woods'tan başka oyunları yok. RPG oyunları da var. Wolfenstein , Doom gibi oyunları da vardı ama onlarında grafikleri inanılmaz kötüydü. Kısacası EA Mobile'ı yakında sadece İphone için çalışan bir firma olarak görebilirsiniz. Fifa Street 4'ü çıkarabilirler. Çünkü daha önce 2 ve 3'ü mobil telefonlar için vardı. Bakalım bekleyip göreceğiz. Gelelim oyunumuza !

Grafik ( 85 / 100 )

Sims serisinin en beğenmediğim oyunlarından biri diyebilirim. Grafikler açısından bir yenilik yok. Yine aynı 2D grafikler var. HD versiyonları da s40 telefonlarda çalışmıyor. Zaten bir tek The Sims 3'ün HD versiyonu var. O da s40 telefonlarda çalışmıyor. Kısacası ben grafikleri beğenmedim.

Oynanış ( 75 / 100 )

Oynanışta oldukça saçma bir şekilde yapılmış. Görevleri yapmada falan herhangi bir sıkıntı yok fakat bir süreden sonra paranız bitiyor. Yapacak herhangi bir işiniz yok. Para kazanamıyorsunuz bir türlü. 4 karakterden birini seçiyorsunuz. Belki onunla da alakası olabilir diyeceğim ama arkadaş farklı karakterle başladı. O da aynı sorunla karşılaştı.

Özet ( 78 / 100 )

Oyunun sessizliği , etkisiz ve diğer serilerine benzer grafikler , oyun sorunları ve diğer olumsuz faktörler ile birlikte inanılmaz kötü bir oyun diyebilirim. Birden fazla mekan da yok oyunda. Hayatı yaşayamıyorsunuz. Hep içerilerde bir hayat sürüyorsunuz. Kısacası Sims severler ve oyunu merak edenler oynayabilirler. Fakat kötü bir oyun olduğunu unutmamalılar.


 
  • Beğen
Tepkiler: Genzo *


aLp!!

aLp!!

Üye
    Konu Sahibi
Konu içerisinde gelen ve gelecek yenilikler ;

- İkon eklemeleri
- Yazı büyüklüğü
- Oynanış videoları
 
  • Beğen
Tepkiler: emre7210, fuat34 ve Genzo *
aLp!!

aLp!!

Üye
    Konu Sahibi
Modern Combat 2 Black Pegasus

Ses ( 100 / 100 )

Oldukça güzel müziklere sahip bir oyun. Şahsen ben bu oyunun Java için çıkacağını düşünmüyordum. Çünkü çok güzel bir oyundu ve daha önceki serileri hep İphone'a yönelikti. Ama çıktı işte. Modern Combat 3'te çıksa kötü olmaz hani ! Silah sesleri , seçenek geçiş sesleri , adam ölünce ses çıkarması güzel faktörler. Güzel seslere sahip bir oyun.

Grafik ( 100 / 100 )

Telefonda severek oynadığım savaş oyunlarından bir tanesi . Ki en iyisi bence. Brothers İn Arms'da güzeldi ama bu daha güzel. Çok iyi grafikler var. Menü tasarımı da çok iyi.

Oynanış ( 100 / 100 )

Çok kolay bir oyun olmadığı kesin. Oynanış sistemi oldukça basit. Zaten ilk bölümler oyuna ısınmanızı sağlıyor. Daha sonraki bölümlerde zorluklar peşpeşe geliyor. Headshotlar inanılmaz zevkli şekilde tasarlanmış. Oyun 11 bölümden oluşuyor hatırlatması..

Özet ( 100 / 100 )

Telefonlar içerisindeki en iyi savaş oyunu. 100 puandan aşağı bir puanı haketmiyor. Tabi daha iyi özellikler katılabilir oyuna. Fakat çoğu mobil oyunda bu gibi özellikler hiç yok. İphone ile javayı karşılaştırıyorsunuz ama bu oyun 1 MB iphonedaki 500 MB - 1 GB !



[video=youtube;B4OpNEw1jzM]http://www.youtube.com/watch?v=B4OpNEw1jzM[/video]
 
  • Beğen
Tepkiler: Genzo *
aLp!!

aLp!!

Üye
    Konu Sahibi
Angry Birds

Ses ( 90 / 100 )

Angry Birds oyunundaki seslerin nerdeyse değil resmen aynısı kullanılmış diyebiliriz. Sanırım kuşların yehu mehu sesleri yok. Bu oyunu bitirdim 20 seviyenin üstünde olduğu kesin.

Grafik ( 95 / 100 )

Oyun Luma Arcade tarafından yapılmış olsa da Rovio'nun görüntülerde falan katkıda bulunduğu belli. Güzel grafikler var oyunda. Angry Birds oyununu yaşıyoruz resmen.

Oynanış ( 95 / 100 )

Angry Birds oynamayı bilmeyenler boşuna denemesin diyorum sadece. Ama inanılmaz zevkli bir oyun. Oynayanlar zevkinden bırakamamıştır zaten. Ki bana 15 gün kadar bu zevki verdi..

Özet ( 93 / 100 )

Çok kaliteli bir oyun. Java'da Angry Birds oynamak hayaldi gerçek oldu ! Grafikleriyle , oynanış tarzıyla çok klas bir oyun olmuş. Oynayacaklara şimdiden iyi oyunlar..


 
  • Beğen
Tepkiler: Genzo *
aLp!!

aLp!!

Üye
    Konu Sahibi
NFL 2011

Artık oyunlarda teker teker ses , grafik , oynanış diye ayırma yapmayacağım. Oyunun tüm özelliklerini kısa bir özet içinde sizlere aktaracağım..

NFL 2011 oyunumuz geçen senenin oyunudur. Çok oynamak istediğim bir oyundu. Bu sene başardım. Ama çok yavaş bir oyun onu belirtmem lazım. Oyunu oynarken değil de , oyunun açılmasını beklerken.. Hatta bazen açmadığı bile oluyor ! Bu olumsuz faktörün ardından inanılmaz bir oyun diyebiliriz. Madden NFL'ye göre inanılmaz bir oyun , 3D tasarımlar kullanılmış. Takım isimleri gerçeğiyle aynı. Oyuncu isimleri de aynı şekilde. Real Football'daki lisans sıkıntısı yok. Takımların orijinal logoları kullanılmış. İnanılmaz zevkli bir amerikan futbolu oyunu diyebiliriz. Oyun modlarına gelirsek bir çok mod karşımıza çıkıyor. Oyunun ikonu yada simgesi de güzel şekilde yapılmış. NFL 2012 java için çıkmadı. Çıkar mı hiçbir fikrim yok. Ama İPhone için NFL Pro 2012 diye Gameloft'un bir oyunu çıktı. Java için neden olmasın. Oyunda hazırlık maçı , sezon , playoff , mini-games , antrenman , oldukça şık bir menü tasarımı var. Bu arada geçişlerde de yavaşlık görülüyor. Oyunun şu olumsuz faktörü olmasa en iyi oyun denebilecek kadar güzel oyun. Ayrıca oyunda Edit Plays diye bir mod var. Bu modda da taktikleri değiştirebiliyorsunuz. Oyun çok güzel ve çok özel bir oyun. Yavaşlık sorunu istemeyenler için NFL 2010'u öneririm. Ama 2011'i de denesinler diye düşünüyorum.

Oyunun Puanı : 92 / 100




 
  • Beğen
Tepkiler: Genzo *
aLp!!

aLp!!

Üye
    Konu Sahibi
Wild West Guns

Bizim telefonlarımızdaki Wild West Guns ile İphone'daki WWG arasında çok fark var. İphone'daki oyun inanılmaz kötü derecede. Ama Gameloft'un İPhone için yeni çıkardığı Six Guns bu oyuna benziyor. Hatta çok daha güzel. Grafikler için Rockstar ile anlaşılmış. Neyse biz gelelim kendi oyunumuza. Western tarzı oyun görmemiştik daha önce. Yakın zaman içerisinde çıkan bir oyun vardı. O da bazı telefonlarda hata veriyordu. Grafikleri kötüydü. Ama bu oyun süper olmuş. Oynanış tarzı açısından Gangstar serilerine benziyor. Atlar oyuna ayrı bir hava katmış. Grafikleri tartışmamıza gerek bile yok. Menü dizaynı da çok iyi. Çıktığı zaman öncesinde herkes bu oyunu bekliyordu. Şimdi mobil telefonlar ve İphone için Midnight Pool 3 bekleniyor. Bu oyunda kariyer modu , yeni bir görünüm olacakmış. Çıkış tarihi 2011 Aralık deniyordu ama sanırsam 2012'ye ertelediler. Oyunumuza geri dönecek olursak çok güzel bir oyun. GTA , Western tarzı bir oyun , harika grafikleri olan bir oyun , uzun bir maceraya sahip bir oyun. Oyunun hiçbir eksisi yok. Fragmanını izleyin. Oyunun harika olduğunu göreceksiniz.

Oyunun Puanı = 97 / 100




[video=youtube;CvII67juiIA]http://www.youtube.com/watch?v=CvII67juiIA[/video]

 
  • Beğen
Tepkiler: Genzo *
aLp!!

aLp!!

Üye
    Konu Sahibi
Splinter Cell Conviction

Gelelim Splinter Cell'in telefon için belki de en iyi oyunu diyebileceğimiz bir oyuna. Splinter Cell Conviction'a. Oyun ilk çıktığı anda bir sorunla karşılaşıldı. Ve oyunun ilk sürümü Level 1 açılırken %70'de takılıyordu. Ama yeni sürümlerinde böyle bir sorun olmadığı gibi daha da güzel bir oyun gözümüze çarpıyor. Menü tasarımı gerçekten çok iyi ve Splinter Cell'e yakışmış bir şekilde yapılmış. Gameloft'un 2010 yılında çıkarmış olduğu bir oyundur. Bilginize. Oyun uzun bir adventure modu sunuyor oyuncularına. Bu moddan başka bir mod yok oyunda. Ama Splinter Cell oyunlarında da bir yenilik beklenmez Gameloft'tan. Oyunda yaşadığımız zorlu bölüm sayısı çok. Daha doğrusu oyun biraz zor diyebiliriz. Splinter Cell oyunlarına hasret kaldık. 2012'de Splinter Cell oyunu istiyorum ben açıkçası. Ama oyunun çıkması için Ubisoft'un da Splinter Cell oyunu çıkarması gerekiyor. Kısacası oyun oldukça heyecanlı , zevkli , zorlayıcı bir oyun. Macera oyunları severler kaçırmasın. Ayrıca bu oyunun versiyonunu merak edenler 1.2.1'dir versiyonu. Bilginize. Bu arada incelemeleri yaptığım telefon Nokia 6303 Classic'tir. Ama zaten Java tabanlı telefonların oyunları birbirleri ile %90 aynı. Neyse ;

Oyunun Puanı = 94 / 100






 
aLp!!

aLp!!

Üye
    Konu Sahibi
GT Racing Motor Academy

Bu oyunun internette Türkçe versiyonunu buldum. Gerçekten inanılmaz zevkli bir oyuna dönüşüyor. İngilizcede hiçbir şey anlaşılmıyor. Fakat oyunun Türkçe versiyonuyla beraber Gran Turismo'ya benzediğini söyleyebiliriz. Bu oyun Gameloft tarafından yapılmış bir oyun. İngilizce versiyonunu bile bulmak zordu bu oyunun. Genelde hep rusça versiyonu çıkıyordu indirdiklerimin. Ama Türkçe versiyonu inanılmaz zevkli herkese tavsiye ederim..
Oyun biraz eski bir oyun. 2009 yılında Gameloft tarafından çıkarılmış bir oyun. Ben bu oyunun 2.versiyonunu bayadır bekliyorum. Fakat hala bir gelişme yada bir duyuru yok. Oyunda hemen yarış , kariyer modu yer almakta. Kariyer modunun karışıklığı bize Gran Turismo'yu hatırlatabilir. Şahsen bana hatırlattı. Oyunda Ford , Mitsubishi , BMW , Mercedes , RUF , Viper , Corvette , Audi , Nissan , Citröen gibi araba markaları yer alıyor. Sırf bu modeller değil daha fazlası da var. Bu sadece B klasmanı olması gerekiyor. Kariyer modunda ise birden fazla seçenek var. Bunlar ev , test merkezi , lisans merkezi , etkinlik merkezi , araba dükkanı ve servis merkezi . Oyunu fazla tartışmamıza gerek yok. İngilizce versiyonu bir Türk'ün oynayabileceği bir oyun değil şayet İngilizce biliyorsa oynar tabi. Ama Türkçe versiyonuyla gerçekten çok güzel bir oyun olmuş. Grafikler zaten güzel. Menü tasarımı da diğer oyunlara göre farklı ve ilgi çekici. Kısacası güzel bir oyun. Oyunu görüntülerden daha iyi anlayacaksınız. Türkçe versiyonunu yakında Java Oyunlar bölümünde bulabilirsiniz..

Oyunun Puanı : 89 / 100



[video=youtube;ufgwNxbwa_I]http://www.youtube.com/watch?v=ufgwNxbwa_I[/video]
 
aLp!!

aLp!!

Üye
    Konu Sahibi
NBA 2K12

Forumda paylaştığım NBA 2K12 oyununun incelemesini yapayım dedim. Ki bu oyunun asıl hali NBA Pro Basketball 2009'dur. Oyunlar birbiriyle çok uyumlu oldu ve böyle çalışma yaptım. Oyunda NBA sezonu modu , smaç ve 3 puan atış yarışmaları var. Oyuncu transferlerini 2012 ile uyumlu yapmak isterdim. Fakat çok uğraş gerektiren bir iş ve çalışmama ihtimali de olunca böyle bir işe kalkışmadım. Ama oyun NBA 2K12 havası veriyor. Haberiniz olsun. Paylaştığım konulara bakarsanız oyunu bulabilirsiniz. Oyunda grafikler baya iyi. Menü tasarımı oldukça güzel durumda. Ayrıca menüde sağ tarafta oyuncu resimleri geçiyor. Bilginize. Oldukça güzel bir oyun olmuş. Gameloft'ta artık yeni bir NBA oyunu çıkarsın yada basketbol oyunu ! Pro Basketball serisi sıkmaya başladı. Oyunu değiştirme sebebim de bu aslında. Basketbol severlerin kaçırmaması gereken bir oyun , oldukça güzel. Oyuncu isimleri de doğru.

Oyunun Puanı : 94 / 100



[video=youtube;T-JST83y2V0]http://www.youtube.com/watch?v=T-JST83y2V0[/video]
 
aLp!!

aLp!!

Üye
    Konu Sahibi
SKİ JUMPİNG 2012 3D
Oyun oldukça yeni bir oyundur. Kayak oyunları severler için ideal bir oyun gerçekten. Oyun Baltoro Games tarafından yapılmış oyun. Sky Jumping 2012 adlı bir oyunla bir alakası olmadığını belirtelim. Çünkü ikiside birbirinden farklı oyunlar. Bu oyun 3D özelliğiyle dikkat çekiyor. Fakat oynanış tarzı açısından oyunun pek bir faydası olduğunu söyleyemeyiz. Snowboard oyunları içerisindeki iyi oyunlardan bir tanesi. Ama Gameloft'un 2010 yılında çıkarmış olduğu Avalanche Snowboarding oyununu geçecek kalitede bir oyun değil. Oyunda iki mod yer alıyor. Bunlardan biri dünya kupası öbürü ise hazırlık niteliğinde. Quick start bölümünde oyunu deneyebilir , kendinizi test edebilirsiniz. Oyuna başlar başlamaz ki oynamayı bilmiyorsanız alacağınız puan çok düşük olacaktır. World cup modunda olay daha zor çünkü yeterli düzeyde puan alamazsanız eleniyorsunuz. Oyunun grafiklerinde oyunu oynarken pek sorun olmuyor fakat oyunun menüsünde iken görüntü kalitesinin pek net olmadığını söyleyebiliriz. Menüde bir bulanıklık oluyor sanki. Bu da oyunun kalitesini biraz daha düşürmüş. Snowboard - kayak oyunlarını severler için güzel bir oyun. Oynamasını bilenler bu oyunda iş yapar. Diğerleri için bu oyun pek kullanışlı değil.

Oyunun Puanı : 74 / 100




 
aLp!!

aLp!!

Üye
    Konu Sahibi
MİDNİGHT POOL 3
March of Heroes ve Midnight Pool 3 Gameloft'un 2012'deki ilk oyunları oldular. Sırada Dungeon Hunter 3 var bilginize. Gameloft bu sene menü tasarımlarıyla damga vuracak gibi. Midnight Pool 3'de de March Of Heroes'da da iki değişik menü tasarımı gördük. Midnight Pool 3 diğer oyunlarına göre farklı bir konum almış. Oyunda 12 tane farklı karakter var. Öncelikle bunu bir belirtelim. Ayrıca sürükleyici bir kariyer modu var. Sadece bilardo maçı olarak oyunlar oynayabilirsiniz. Versus modunda maçlar yapabilirsiniz çeşitli karakterlerle. Oyun oldukça yeni ve güzel bir oyun olmuş. Beklediğimize değmiş diyebiliriz. Sene başında Gameloft java oyun çıkarmayı bıraktı söylentileri vardı. Ama Gameloft bu söylentilere cevabını oyunlarla veriyor. Ama bu söylentilerde de hak payı var aslında. Her ay oyun çıkaran bir ekipti Gameloft. Aralık ve Ocak ayının bir bölümünde oyun göremedik. Ama Gameloft March Of Heroes oyunuyla buna son verdi. Bu arada oyunlarda bir şey gözüme çarptı. Midnight Pool 3'de de March of Heroes'da da 2011 Gameloft yazıyordu. Bunun sebebi ne bilmiyorum. Ama bu oyunlar 2012'de çıktı. Önceden 2011'de çıkması planlanıyordu. Bu sebepten olabilir. Yakında Dungeon Hunter 3 ve The Oregon Trail American Settler oyunlarını da görebilirsiniz. Oyuna tekrar geri dönecek olursak. En iyi bilardo oyunu olduğunu gösteren bir oyun. Sadece bilardo açısından değil eğlence açısından da oynanabilecek bir oyun.

Oyunun Puanı : 95 / 100




[video=youtube;PGX8u-28Ibk]http://www.youtube.com/watch?v=PGX8u-28Ibk&feature=player_embedded[/video]
 
aLp!!

aLp!!

Üye
    Konu Sahibi
DUNGEON HUNTER 3

Gameloft tarafından böyle bir oyun çıkarılacağını hiç tahmin etmiyordum. Biraz abartılı olabilir ama bence Gameloft'un en iyi oyunu diyebiliriz. Grafikler zaten mükemmel. Oldukça farklı mekanlar , geniş bir harita , 100'e yakın silah , kalkan ve fazla eşya bulunuyor oyunda. Oyunun konusunu merak edenlere oyun Metin 2 tarzı bir oyun. Ki bu tarz oyunlara RPG oyunu deniyor. Yaklaşık 1 haftadır telefonu elimden bırakmıyorum. Bu oyun için. Son 5 günde 13 bölüme ulaştım. Tabi fazla sürelerle oynayamıyorum. Fakat yine de telefonu elime aldığım zaman en çok oynadığım oyun Dungeon Hunter 3. Oyunda 4 tane kayıt bölümü var. Yani 4 tane farklı karakter oluşturabilirsiniz. Oyunun oldukça büyük bir haritası var. Bazen kaybolma ihtimaliniz bile oluyor. Ses açısından hem müzikte hemde oyun içi açısından Gameloft'ta bir gelişme var. Oyun sesleri açısından da bir problem yok oyunda. Çok güzel müzik ve sesler kullanılmış. Midnight Pool 3 ve March of Heroes'a göre daha sade menü tasarımı var. Fakat oyun olarak hepsinden iyi bir oyun. Fazla söze gerek yok. Oynamanız gereken bir oyun. Telefondaki en iyi oyunlardan biri , Gameloft'un en iyi oyunu diyebiliriz. Oyunun daha önceki yıllarda çıkmış Diablo RPG oyununa benzerliği dikkat çekiyor ama o oyunun baya bir gelişmişi olduğunu belirtelim. Oyun oldukça güzel bir oyun ve kaçırmayın !! Ayrıca hep aynı canavarlar , düşmanlar görmüyorsunuz. Oldukça farklı canavarlar ve düşmanlar da var !

Oyunun Puanı : 100 / 100




[video=youtube;t2pAskE7EKQ]http://www.youtube.com/watch?v=t2pAskE7EKQ[/video]


MARCH OF HEROES
Oyun Gameloft tarafından yapılmıştır. 2012 yılının ilk Gameloft oyunudur. Menü tasarımı açısından ilginç ve şık bir görünüm var oyunda. Silah sesleri açısından da iyi bir faktör var. Fakat bana çok kolay bir oyun olarak gözüktü. Sadece 2 günde bir Gameloft oyunu bitirdim. Belki de ilk defa. Modern Combat 2'ye benziyor falan diyenler var. Fakat bunu diyenler pek Modern Combat 2 oynamamış galiba. Bu oyunda daha iyi grafikler göze çarpıyor. Fakat farklı mekan sayısı fazla sayıda değil. Ayrıca çok uzun bir oyun olmamış. Biraz daha uğraşılarak yapılmış bir oyun olsa belki de Modern Combat 2'den daha iyi bir oyun olmuş diyebilirdik. Fakat bu oyun Modern Combat 2'nin gerisinde kalmış bir oyun. Oyunda 3D karakterler ve simgeler göze çarpan başka detay. Ayrıca diğer oyunlarda görmediğimiz çeşitli sahneler oyunu daha da güzel kılmış. Gameloft'un yine güzel bir oyun çıkardığını söyleyelim fakat biraz daha üzerinde çalışılsa , daha çok emek harcansa oldukça iyi bir oyun konumunu alabilirdi. Far Cry 2 ve Modern Combat 2'yi geçebilirdi. Oyun oldukça zevkli bir oyun. Savaş oyunu severlerin kaçırmaması gereken bir oyun. Oyunda yeni özellikler hayata geçirilmiş. Mutlaka deneyin ! Ayrıca 2012 yılı içerisinde Ubisoft'un iki oyunu Tom Clancy's Ghost Recon Future Soldier ve Far Cry 3 Gameloft tarafından çıkarılabilir. Ghost Recon Future Soldier Mart 2012'de oyuncuların karşısına çıkmayı planlıyor. Far Cry 3 ise 2012'de ama tam olarak ne zaman çıkacak herhangi bir fikrim yok.

Oyunun Puanı : 92 / 100




[video=youtube;hW1SBl73N6Y]http://www.youtube.com/watch?v=hW1SBl73N6Y[/video]

İSTEK
Konuya yorum atmayalım. Ki incelemeler ön plana çıksın. Teşekkürlerinizi konuları beğenerek gösterebilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: my.swamp ve India
aLp!!

aLp!!

Üye
    Konu Sahibi
GALAXY ON FİRE 2

Oyun biraz eski tarihli olmasına rağmen Mobil telefonlardaki en çok ilgi çeken , indirilen oyun olarak kayıtlarda kalmış. Eski zamanlarda ( Fazla eski değil 2009 falan :D ) Fishlabs diye bir şirket vardı. Hala var gerçi ama java için yeni oyun çıkarmıyorlar. O zamanlar Galaxy on Fire 2 , Gladiator , Planet Riders ve Deep gibi harika oyunları bizimle paylaşan şirketti Fishlabs. Şimdi sadece İphone ve Android üzerine çalışan bir ekip. Keşke hala java için oyun çıkarsalar ama bu bir rüyadan başka birşey değil. Bu yüzden oyunumuza dönelim. Oyunda uzayın derinliklerindeyiz. Ve bir jetimiz var diyebiliriz. Bu jetle istersek uzayı gezebilir. Güneşe , yıldızlara , aya , gezegenlere bakabiliriz. Ama bunu engelleyen düşmanlar da var tabi. Bunlar düşman jet olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca kendimize yol açmak için önümüze çıkan meteor taşlarını da parçalayabiliyoruz. Oyunda uzayın derinliklerini görmek en eğlenceli ve zevkli taraf. Bu kadar iyi grafikli , Gameloft tarafından yapılmamış oyun olmasına rağmen zevkli bir oyun görmemiştik. Menü tasarımı konusunda pek bişey diyemeyeceğim ama oyun açısından oldukça zevk alacağınız bir oyun. Java telefonlarda görmeye alışık olmadığınız bir oyun. Oynarken sanki İphone'da yada Samsung Galaxy'de oyun oynuyor gibi hissedeceksiniz. Sakın bu oyunu toplu taşıma araçlarında falan oynmayın. Milletin hemen ilgisini çekiyor. Gözlerini telefonunuzdan ayırmazlar. Aman dikkat ! Grafikler açısından o zamana bakıldığında Gameloftu da geçermiş Fishlabs. Bence de geçer yani. Çok zevkli ve eğlenceli bir oyun. Bu oyun oynadığınız zaman telefonunuzu elinizden bırakamayacaksınız. Tek puanı menü tasarımından kırdım. Daha iyi olabilirdi. Ama o zamanın şartları ile karşılaştırırsak 100 tabi.

Oyunun Puanı : 99 / 100





[video=youtube;AWqCRbFEvW4]http://www.youtube.com/watch?v=AWqCRbFEvW4[/video]
 
aLp!!

aLp!!

Üye
    Konu Sahibi
LOST PLANET 2
Oyun Gameloft & Capcom işbirliği sonucu ortaya çıkmıştır. Bu oyunu Gameloft değil sadece Capcom yapsaymış gerçekten hayal kırıklığına uğrayacaktık. Gameloft grafikleriyle yine çok iyi bir oyun çıkarmış. Oyunda etkileyici bir menü tasarımı var. Zorlu ve uzun bir macera modu var. Aslında oyunun çıktığı zamanlarda Gameloft İnfamous 2'yi çıkaracaktı fakat Lost Planet 2 ile uğraştıklarından o oyuna pek zaman kalmadı ve yapamadılar. Keşke İnfamous 2 de çıksaydı ama. Lost Planet 2'de bizi etkileyen bir oyun. Oyunun özelliklerine gelirsek ilk bölümlerde kolay gözüken fakat sonraki bölümlerde oldukça zorlayıcı bir oyun yapısına sahip. Ses açısından bir değerlendirme yapamayacağım fakat oyunun grafikleri ve macera modu oldukça iyi düzeyde. Oyun çeşitli mekanlarda geçiyor. Bu da olumlu bir faktör. Ayrıca oyunda kayıt sistemi de oldukça ilginç. Çoğu oyunda checkpoint bölgesine geldiğiniz zaman oyun kayıtlanırken bu oyunda öyle değil. Oyun içerisinde önünüze bir makina çıkıyor. Ve bu makinanın önüne gelerek ard arda 1 tuşuna basıyorsunuz. Böylece oyun kayıtlanıyor. Kısacası oyun etkileyici bir macera - aksiyon oyunu. Gameloft yine iyi bir iş çıkarmış. Menü tasarımı olsun , grafikler olsun , macera modu olsun oyun gerçekten etkileyici. Fakat oyunun bazı hataları ve eksiklikleri de var. Yaratıklar size çok çabuk yaklaşıyor , bazen yaratık önünüzde ve ateş etmek istiyorsunuz. Fakat ateş yaratığa değil Fizan'a gidiyor. Ama yinede etkileyici ve çok iyi bir aksiyon oyunu.

Oyunun Puanı : 90 / 100



[video=youtube;mx6ywVwFEgw]http://www.youtube.com/watch?v=mx6ywVwFEgw[/video]
 
  • Beğen
Tepkiler: wrodged
aLp!!

aLp!!

Üye
    Konu Sahibi
EDGE EXTENDED
Oyun çok iyi tasarlanmış. Daha önce İphone için yapılmış bu oyun yakın zaman içerisinde Android ve Java için çıktı. Menü tasarımı ve oynanışı açısından hiç böyle bir oyun görmemiştik. Oyunun grafikleri etkileyici. Oyundaki yazı tipi de oldukça hoşuma gitti. Oyun AMA tarafından yapılmış bir oyun. Oyunun amacı renkli kutuyu simgeleri toplayarak finish bölgesine ulaştırmak. Bazen kutuyu ufaltabiliyoruz. Ama oyunu daha da zorlaştırıyor bu iş. Çünkü bazı yerlerde kutuyu göremiyoruz. Ayrıca bazı seviyelerde kamera açısı değişiyor. Çok daha net bir şekilde kutuyu görebiliyoruz. Ama oyun oldukça zevkli bir oyun. AMA'dan böyle oyunlar görmek güzel. Çünkü PES 2011'i de onlar yapmışlardı. Oyunda ayrıca Mobigame'in de etkisi var. Oyunda kutunun , seçeneklerin rengi hep değişiyor. Oyunda şu an 16.seviyeye kadar geldim. Ama 38 seviyeden oluşuyor olması gerekiyor. 37 ve 38. seviyeler oldukça zor gibi bir duyum aldım. Ama herhangi bir fikrim yok. Ki 16 bile çok zor. Neyse oyun kısacası çok güzel bir oyun. Yakında telefonumu değiştirebilirim. Fakat incelemelerime devam edeceğim.

Oyunun Puanı : 95 / 100




İşte oyunun İphone fragmanı :

[video=youtube;hfpv-18KKZw]http://www.youtube.com/watch?v=hfpv-18KKZw[/video]
 
aLp!!

aLp!!

Üye
    Konu Sahibi
ACE COMBAT NORTHERN WİNGS

Oyun Namco tarafından yapılmış bir oyundur. İlk çıkan versiyonu s40 telefonlarda çalışmadı. Aradan 1 ay kadar bir süre geçtikten sonra s40 versiyonu da karşımıza çıktı. Oyun çok sevilen Ace Combat serisinin Northern Wings adlı oyunu. Aslında ben daha iyi bişey bekliyordum. Sonuçta Ace Combat yani. En iyi uçak - aksiyon - savaş oyunu. Ama grafikler falan bana Samsungda Galaxy Rider'ı hatırlattı. Bazı yerlerde oyun oldukça zor bir görüntü çiziyor. Açıkçası beklediğim bir oyunla karşılaşmadım. Oyunu incelemeye başlarsak. Menü açısından herhangi bir sorun yok. Oldukça iyi bir menü tasarımı ile karşımıza çıkmış Namco. Birden fazla uçak veya jet seçme olanağımızın olması da güzel. Oyunu fazla oynamadım. Çünkü çok zevk almadım. Bence oyun dışı özelliklerinden herkese göre çok iyi bir oyun. Oyun içindeki görüntü kişiye göre değişir diye düşünüyorum. Oyun açıkçası beni çok sarmadı. Ama telefonlarda bu tarzda pek oyun bulamazsınız. Ondan dolayı bu oyunu kaçırmayın derim. Grafikler açısından daha iyi olabilirdi. Daha etkileyici olabilirdi. 3D tarzında grafikler olabilirdi. Ama günümüz şartlarında ve son zamanki mobil oyunlara bakarsak ( Gameloft haricinde ) aralarındaki en iyi oyun bile diyebiliriz. Resimlere bakarak oyun hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. S60 versiyonunda pek değişiklik olduğunu düşünmüyorum. Sadece jet sayısı daha fazla olabilir. S40 versiyonunda toplam 7 tane jet var. 5 tanesi kilitli olmak üzere. Oyunu daha fazla tanımak istiyorsanız s40 versiyonda paylaştığım bir oyundur. Oyunun ilerleyen kısımlarında farklı temalar da var. İnternetteki resimlerin çoğu silinmiş ondan birkaç temadaki görüntüleri sizlerle paylaşıyorum. Oyunda çeşitlilik çok sayıda bir de oyun daha iyi olsaydı o zaman tam bir Ace Combat olacaktı.

Oyunun Puanı : 86 / 100





[video=youtube;gLIUrSmKpcA]http://www.youtube.com/watch?v=gLIUrSmKpcA[/video]

 
aLp!!

aLp!!

Üye
    Konu Sahibi
FANTASY KİNGDOM DEFENSE

Oyunun ana konusu krallığı korumak. Zombie Mob Defense , Mega Tower Assault tarzında bir oyundur. Oyunun yapımcısı Tequila Mobile inanılmaz bir işe imza atmış. Oyun öncesinde Tequila Planet diye bir bölüm yapmış. Bu bölüm oyuna ayrı bir hava katmış. O bölümde 9 seçenek var. Bu seçeneklerin bir çoğu internet bağlantısı istiyor. Oyuna giriş butonuna bastığımızda oyunun menüsü çıkıyor karşımıza. Oyunun menüsünde tekrar o bölüme dönme şansımız da var. Oyun Gameloft tarafından yapılmış olmasa bile etkileyici grafikleri var. Sürükleyici bir oyun tarzı var. Oyunda çeşitli bölgelere savunmacı yerleştirerek krallığı düşmanlardan korumaya çalışıyoruz. Bu tarz oyunları genelde İphone'da görürdük. Fakat son zamanda Java sektöründe de bu tarz oyunları görmeye başladık. Bu serüveni ilk Gameloft başlattı Mega Tower Assault ile. Daha sonra Zombie Mob Defense , Kingdom Defense , Fantasy Kingdom Defense gibi oyunlarla karşılaştık. Aralarında en iyi kim desek Mega Tower Assault ile Fantasy Kingdom Defense kapışır derim. Zombie Mob Defense de iyi fakat oyun yapısı farklı. Oyuna geri dönersek grafikler açısından , oyun modu , tequila planet bölümü ve farklılıkları açısından ;

Oyunun Puanı : 93 / 100

Ayrıca konu inceleme konusu olduğu için beğenilerinizi yorum şeklinde değilde teşekkür şeklinde ifade ederseniz sevinirim.




[video=youtube;KqG2ENieDuo]http://www.youtube.com/watch?v=KqG2ENieDuo[/video]
 
aLp!!

aLp!!

Üye
    Konu Sahibi
BRAİN CHALLENGE 4 : BREAKİNG LİMİTS

Brain Challenge serisinin en iyi oyunu diyebiliriz. Oyunda 41 adet mini oyun çeşidi var ve ayrıca 2012 itibariyle Gameloft'ta oldukça yenilikler var. Oyun için yeterli zaman bulmaları onları rahatlatan konu. Menü görünümü , oynanış tarzı , yeni özellikler ve fazlasıyla Gameloft oyunlara oldukça çaba harcıyor. Oyunda ayrıca 3 çeşit test hakkımız var. Bunlardan biri günlük test. Günlük testte her 6 saatte bir test yapabiliyoruz. Bir tane yaptıktan sonra bir daha ki testi en yakın tarih 6 saat sonra oluyor. Testlerden ikincisi hepimizin bildiği IQ Testi. IQ Testinde de beynimizin ne kadarını kullanıyoruz ölçebiliyoruz. Fakat İngilizce olmasından dolayı bazı kavramları anlamak zor. Bir diğer test ise stres testi. Bu testi de stres atmak için yapıyoruz. Yani bir nevi deneme amaçlı bir bölüm. Ayrıca oyunda antrenman bölümü de var. Ayrıca sadece istatistiklerini görme amaçlı bir bölüm daha var. Oyun oldukça ilgi çekici. Menü tasarımı açısından sanki bir İphone oyunu hissi verdiğini bile söyleyelim. Oyunda ayrıca o anki ruh halinizi de testler sonucunda öğrenebiliyorsunuz. Oyun dışı faktörlerden bahsedersek de oyun başlangıcında çıkan Gameloft logosunun arka fonu mavi olarak gözümüze çarpıyor. Bunu da bir yenilik olarak sayabiliriz. Telefonlar üzerinde görebileceğiniz en iyi zeka oyunudur. Bu oyuna s60v3 bölümünden ulaşabilirsiniz. O bölümde hem 240x320 - 320x240 ekran boyutlarında çalışan versiyonları bulunmaktadır. Oyunun tek eksiği Türkçe olmaması.

Oyunun Puanı : 96 / 100




[video=youtube;zkCKe2FI6N8]http://www.youtube.com/watch?v=zkCKe2FI6N8&feature=context&context=C40ea2 38ADvjVQa1PpcFPnAgO_pXYJUhu2vCaZH-vr2kf0ZBt7Eq0=[/video]

 
aLp!!

aLp!!

Üye
    Konu Sahibi
ZOMBİEWOOD

Gameloft'un bu sene en çok şey beklediği oyunu Zombiewood olarak gösterebiliriz. Zombiewood son zamanlardaki en iyi ve en ilginç Gameloft oyunu olarak gözümüze çarpıyor. Gameloft yeni bir oyun serisine ilk adımını atmış diyebiliriz. Zombiewood gerçekten devam edebilecek kalitede bir oyun. Oyunun menü tasarımı oldukça hoş. Menü tasarımı tabelalar şeklinde oluşturulan oyunun esinlenildiği yer ise Hollywood. Oyundaki amacımız da Hollywood'u zombilerden kurtarmak yönünde. Oyunun zor olduğunu belirtmek istiyorum. Oyundaki harita ise oldukça büyük. Oyunun görüntü kalitesi ise 3D boyutlu. Sadece bir zombi karakteri de yok oyunda. Bize saldıran birden fazla zombi karakteri var. Bu zombi karakterleri çeşitli haritalarda açılıyor. Oyundaki harita sayısı hollywood , beach , cemetery , mall ve night olmak üzere 5 bölüme ayrılıyor. Bu haritalarda toplam 68 tane görev var. İlk haritamız Hollywood. Hollywood'daki görevleri bitirmeden beach haritasına geçemiyoruz. Ayrıca oyundaki bir diğer özellik ise görev bitirince oyun kayıt edilmiyor. Haritayı tamamlayınca oyun kayıtlanıyor. Bilginize. Şahsen ben beach bölümündeyim. Ama Hollywood'taki görevleri bitirmeme rağmen 1.si hariç diğerleri kilitli. Bu özellik oyunu biraz kötülese de oyun kendinden bişey kaybetmiyor. Oyunda ayrıca shop bölümümüz var. Bu bölümde silah , zırh alabiliyoruz. Ayrıca oyunda çeşitli araçlarla görev yapıyoruz. Bunu oyunun videosunda daha iyi anlayacaksınız. Kayıt sorunu olmasa Gameloft'un en iddialı oyunu diyebilirdik ama bu oyuna bu hata yakışmamış. Oyunun kontrol sistemi ise oldukça basit. Karakterimiz zombi gördüğü zaman zaten direk ateş ediyor. Biz sadece karakterimizi yönlendiriyoruz. Oyun güzel ve etkileyici. Oyuna s60v3 bölümünde Tempestshine ve benim paylaştığım konularda yer alıyor. Ayrıca s40 bölümünde de Genzo eski adıyla Screetcity arkadaşımızın paylaştığı konularda yer alıyor.

Oyunun Puanı : 93 / 100



[video=youtube;5nznLRmufRc]http://www.youtube.com/watch?v=5nznLRmufRc[/video]

 
  • Beğen
Tepkiler: tempestshine
aLp!!

aLp!!

Üye
    Konu Sahibi
LİTTLE BİG CİTY

Little Big City oyunu son zamanlarda benim çok ilgimi çeken Gameloft oyunu oldu. Bu oyun kadar etkileyici bir şehir yönetme oyunu oynamamıştım. Oyunda görevler bitmek bilmiyor. 37 seviyeye kadar gelmeme rağmen her seviyeye isim takmışlar. Ve her seviyede yeni görevler karşımıza çıkıyor. Oyundaki en önemli farklılık ise bu şehirde eğlenmemizi sağlayan faktörler. Bunlar gerekse kalecilik yapıp top kurtarmak , gerek doğru yolu bulmak , gerek notaları yakalamak , gerekse balık tutmak derken oldukça zevkli bir oyun konumunu yaratmış. Ayrıca oyunda nesnelerin yerlerini değiştirebiliyoruz. Alan büyütebiliyoruz. Çiftlikte meyve ve sebze toplayabiliyoruz. Evlerden ve çeşitli işyerlerinden para toplayabiliyoruz. Son zamanlarda en çok aradığım oyun tipiydi. Ve Gameloft bu arayışıma son verdi. Gerçekten harika ve eşi benzeri olmayan bir oyun. Daha önce çıkan Green Farm'a bin basacak kalitede bir oyun. Ki 2012 yılında çıkan Wonder Zoo oyunu da Little Big City oyununa benzerliğiyle dikkat çekiyor. Ama ben şahsen Little Big City'i daha çok beğendim ve oynamanızı da tavsiye ederim. Bu arada yakında The Avengers , Tom Clancy's Ghost Recon Future Soldier , Men İn Black 3 , Assassin's Creed 3 , Far Cry 3 gibi oyunları görebiliriz.

Oyunun Puanı : 100 / 100




[video=youtube;x_EfMmtPaMI]http://www.youtube.com/watch?v=x_EfMmtPaMI&context=C40ea238ADvjVQa1PpcFPn AgO_pXYJUhu2vCaZH-vr2kf0ZBt7Eq0=[/video]

 


Üst Alt