Mobil Operatörlerin Sinyal Gücü Değerleri -ASU-

Sponsorlu Bağlantılar

phasan

phasan

Üye
    Konu Sahibi
Mobil Operatörlerin Sinyal Gücü Değerleri -ASU-
Kablosuz ağ mühendisleri, sinyal gücünü dBm ile (veya desibelden miliwatt'a şeklinde) ifade ediyorlar. Baz istasyonunun tepesinde sinyal kabaca +43dBm (20 watt) ile aktarılır. Ancak bu güç, uzaklaştıkça ciddi oranda düşer. Sinyal, antenden uzaklaştığı mesafeyi ikiye katladıkça, gücü 4 kat azalır. dBm birimini birçoğumuzun duymuş olmasına rağmen daha kolay anlaşılır ve dşrek olarak sinyal gücü ile ilgili olan bir birim daha var:ASU -arbitrary signal unit -keyfi güç birimi-. Operatörlerden gelen sinyallerin telefonlarımız tarafından ne kadar algılandığını gösterir bir değerdir. 0 ile 33 arasında değişir. Hiç çekmeme durumu ise 99 asu ile gösterilir.

Avea'nın gerçekten çekim gücü zayıf. Şu an Ankara Yenimahalledeyim. 8 ile 11 asu arasında değişiyor. bu da görüşmede kopmalara yol açıyor. aynı yerde vodafone 20 luruz 24 asu arasında değişiyor ve konuşmada bir problem yok..

siz de asu değerlerinizi yazarsanız şu
aveanın "meşhur" çekip çekmeme olayına bir açıklık getirmiş oluruz hep beraber..

asu değerinizi telefonunuzun ayarlar bölümünde sim durumu menusu altında bulabilirsiniz... veya playstore'dan signal strength checker programını indirip öğrenebilirsiniz.
Mesaj birleştirildi:

 

Benzer Konular



Üst Alt