Mobil İzleyici (Mobile Track / uTrack) Ne Nedir Ne Demek Ne İşe Yarar

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Mobil İzleyici (Mobile Track / uTrack) Ne Nedir Ne Demek Ne İşe Yarar
Telefonunun çalınması durumunda hırsızın kimliğini tespite yardım eder.
Ayarlar:

Mobil İzleyici destekli telefonunuzun menüsünden "Ayarlar » Güvenlik » Mobil İzleyici" yolunu izleyerek ilgili menüye ulaşabilirsiniz.



Bu bölüme girişte sizden telefon kodunu isteyecektir (PIN kodu değil). Bu kodun ilk değeri 00000000 (sekiz tane sıfır) olarak belirlenmiştir.



Öncelikle "Etkinleştirme" bölümünden Mobil İzleyici özelliğini "Açık" hale getirmeniz gerekir. Ardından "Alıcılar" bölümüne iki adet numara girebilirsiniz. Bu bölüme yakınınızdaki iki kişinin cep telefonu numarasını girebilirsiniz.



"Gönderen" kısmına istediğiniz bir isim yazabilirsiniz. Örneğin kendi isminizi ya da telefonunuzun modelini yazabilirsiniz. "Mesajlar" bölümünde herhangi bir değişiklik yapmanız gerekmiyor. Son olarak "Kaydet"i seçtiğinizde, bir uyarı ile onayınız alınacaktır. O andan itibaren Mobil İzleyici özelliği aktif hale geçecektir.


İşleyiş:

Mobil İzleyici özelliğini aktif hale getirip, yakınlarınıza ait bir ya da iki cep telefonu numarasını girdiğiniz andan itibaren. Sizin bilginiz dışında cep telefonunuzun SIM kartı değiştirilip telefon bu farklı kartla açıldığı anda, herhangi bir uyarı verilmeden belirlediğiniz bir ya da iki numaraya bilgi SMS'i gönderilecektir. Bu SMS, yeni takılan kart üzerinden gönderileceğinden, belirlendiğiniz bir ya da iki numaraya gönderilen SMS'in gönderen kısmında, farklı kartı takan kişinin telefon numarası görünecektir. Mesaj içeriğinde ayrıca cihazınızın IMEI numarası da yer alacaktır. Böylelikle "... IMEI numaralı cihazınızın, ... numaralı hat sahibinin elinde olduğu" bilgisine ulaşabilir, bu bilgilerle yasal yollara başvurabilirsiniz.
NOT:

Mobil İzleyici özelliğini etkinleştirdiğinizde, SIM kart değişiminde bilgiler SMS olarak gönderildiğinden, üçüncü şahıslara gönderilen bu bilgilerin sorumluluğu kullanıcıya aittir. Bu nedenle bilginiz dahilinde telefonunuzu başkaları kullanacağında, Mobil İzleyici özelliğini "Kapalı" konuma getirmenizi öneririz.
 
nexpow

nexpow

Üye
bilgi için saqol
 


Üst Alt