Mobil cihazlarınızda pil ömrü nasıl arttırılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Lojotech

Üye
    Konu Sahibi
Mobil cihazlarınızda pil ömrü nasıl arttırılır?
Merhabalar eski bir maxicep kullanıcısı olarak teknoloji haberleri ve kendi yazdığım makaleleri ve yazıları içeren bir twitter ve blog sitesi açtım buradaki yazılarımı siz eski forumdaşlarımlada paylaşmak istiyorum hepimizin ilgisine çekecek olan mobil cihazlarda pil ömrü nasıl arttırılır isimli yazımı paylaşmakla başlamak istiyorum paylaşımların ve yazıların devamı gelecektir ancak anında haber almak isteyenler twitterdan Lojotech hesabını takip edebilirler

Mobil cihazınızın pil ömrünün nasıl arttırırsınız?



Hepimizin ceplerinden ayırmadığı ellerinden düşüremediği mobil cihazlar gerçekten büyük kolaylık sağlıyorlar.Ancak özellikle android yüklü telefonlarda veya tabletlerde olan sorun pil ömrü.Windows phone da bu kısmen daha iyi olsada genelde kullanılan İOS ve androidde dayanılmaz durumlar yaşatabiliyor.


Peki ne yapmalı bu yazımda bir kaç ufak ipucuyla sizlere mobil cihazınızın pil ömrünü arttırmanın yollarını anlatacağım.Aslında çoğumuz bunları yaparız ancak yapmayanlarda özümsenemeyecek kadar fazla.


1)Kullanmadığınızda 3G ve Wİ-Fİ internet bağlantılarınızı kapatın

En fazla güç yiyen donanımlar 3G ve Wİ-Fİ modülleridir kullanmadığınızda bunları kapatarak pil ömrünüzü %50 ye yakın arttırabilirsiniz.


2)Ekran parlaklığınızı otomatik olarak ayarlamayın


Üreticilerin aslında mantıklı olan fikri ışık sensöründen ekran parlaklığını ayarlamak ancak ufak bir ayrıntı var ışık sensörü donanımı hem kendi güç tüketiyor hemde ekran ışığını bazen gerekenden daha fazla ayarlayarak bataryanızı içiyor.


3)Amoled ekranlı cep telefonlarını tercih edin


LCD ve S-LCD ye göre daha az güç tüketen bir ekran çeşidi olan amoledlerin geleceğide çok parlak.


4)Amoled ekranlı cihazınızda arka plan resmini veya temayı siyah ağırlıklı yapın


Çalışma prensibinden dolayı siyah için ayrı bir ışık yaratmasına gerek kalmayan amoled ekranlarda siyah ağırlıklı temaların ve duvar kağıtlarının kullanılması batarya ömrünü gerçekten çok arttırır anca bu olay LCD lerde geçerli değildir.LCD ekranlar yapıları gereği siyah içinde renk oluşturmakta ve yine güç tükettirmektedir.


5)Kullanmadığınız uygulamaları kapatın


Her nekadar Apple aksini söylesede alta almak olarak tabir edilen Multitasking (Çoklu görev) cihazınızı yorar ve batarya ömrünüzü ciddi miktarlarda azaltır.


6)Şarjınız bitmeden şarj aletine merhaba demeyin


Bu batarya ömrüyle alakalıdır daha çok şuan kullandığımız bataryaların belirli bir tekrar şarj edilebilme sayıları vardır bu rakama ne kadar geç ulaşırsak batarya ömrümüz okadar uzun olacaktır.




Bu önerileri gerçekten hatırı sayılır bir batarya artışı yaratmakta hemde cihazınızın ömrünü uzatmaktadır. Bataryası büyük ama kullandığı güç ondan daha büyük olan mobil cihazlarda (htc sensation desire hd gibi cihazlarda özellikle) bekleme modundayken 6-7 saat giden batarya ömrünü bu şekilde 12-13 saate çıkartabilir en azından bir geceyi çıkartabilecek hale getirebilirsiniz.




ATAKAN SAYIN​
 
!HaYaLeT!

!HaYaLeT!

Üye
Teşekürler bunların hepsini uyguluyorum ben ama o kadarda verim alamıyorum kardeş ya
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt