MMS Nedir ?

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
MMS Nedir ?
[h=1]Mms (Multimedya mesaj servisi) nedir?[/h]Multimedya mesaj servisi kısa adıyla Mms, Çoklu ortam mesajlaşma servisi olarak bilinmektedir. Mms ne işe yarıyor diye soracak olursanız mms, geleneksel kısa mesaj servisi Sms'in aksine sadece yazı değil resim, video, ses gibi çoklu ortam dosyalarıda gönderebilirsiniz
Mms servisini kullanabilmek için Mms destekli bir cep telefonuna sahip olmanız gerekmektedir. Mms servisini kullanabilmeniz için Mms destekli cep telefonuna sahipseniz cep telefonu operatörünüzden Mms ayarlarını alıp otomatik yada manuel olarak ayarları yapmanız gerekmektedir.
Mms'le dijital kameralardan çekilen veya herhangi bir yolla telefona aktarılan resimler, aynı kalitede gönderilebiliyor. Bunun yanı sıra Mms mesajlara ses ve video eklenebilmesi de mümkün.
Mms'in bir avantajıda kullanıcılar kendilerine gönderilen Mms mesajlarını internet üzerinden görebilmesidir. Örneğin arkadaşınıza o gün katıldığınız geziden çektiğiniz resimleri anında gönderdiniz. Telefonu Mms uyumlu değilse, işte bu noktada Mms - C devreye giriyor ve arkadaşınıza normal bir Sms atarak uyarıda bulunuyor. Ve gönderdiğiniz içeriğe ulaşacağınız internet adresini veriyor.
[h=1]Mms'de maksimum dosya gönderim boyutu nedir?[/h]Mms'de maksimum mesaj boyutu için önerilen boyut 100 Kb'dır. 100 Kb'ın üzerinde gönderilen dosyalarda mesaj daha düşük kapsamlı telefonlara gönderildiğinde kalitede bozulma ve telefonunun mesajı indirememe riski artmaktadır.
[h=1]Mms servisi ücretli midir?[/h]Evet Mms servisi ücretlidir. Mms ücreti standart sms ücretlerinden farklıdır. Mms ücretleri için cep telefonu operatörünüzün web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
[h=1]Mms hangi multimedya dosya formatlarını desteklemektedir teknik özellikleri nelerdir?[/h]Mms Jpeg, Gif, Metin, AMR, 3gp gibi dosya formatlarını desteklemektedir.
Video Formatı: Maksimum 30 saniye sürmelidir. Ortalama bitrate 128 kbps olmalıdır. Çözünürlük: 176 x 144 olmalıdır. Saniyede 15 frame desteklemelidir.
Text Formatı: Yalnızca textten oluşan bir slide 6 satırı geçmemelidir. Fazlası diğer slidelara yayılacaktır.
[h=1]Mms'in kurumlara kazandırdığı avantajlar nelerdir?[/h]1- Kurumunuza imaj ve saygınlık sağlamış olur.
2- Satışa yönelik pazarlamalarda hızlılık kazandırır.

3- Sevdiklerinizin özel günlerini neşeli yollarla kutlayabilir, resimli tebrik mesajları yollayabilirsiniz.
4- Yeni gelen ürünlerinizin resimlerini müşterilerinize yollayabilirsiniz.
5- Kampanyalarınızı görüntülülerini ile birlikte yollayabilirsiniz.
6- Yönetim kurul Başkanlarınızı açıklamalarını sesli ve görüntülü olarak üyelerinizle paylaşabilirsiniz.
7- Eğer sağlık ile ilgili bir kurumsanız Hastalarınızın sağlık durumlarını yakınlarına bildirebilirsiniz.


 


Üst Alt